| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Hardware Raspravljate o temi koji hard disk seagate - hitachi - wd u Računala forumu; WD ti preporucam....imam ih nekolko....i nekolko sam ih imao....jedan od 6 giga star je vec 7 godina ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: koji hard disk seagate - hitachi - wd WD ti preporucam....imam ih nekolko....i nekolko sam ih imao....jedan od 6 giga star je vec 7 godina i derao je do neki dan dok ga nisam skrsio o pod...imam jos dva po 120 giga i nikad problema....garancija 3 godine....di ces bolje....i sad planiram uzet sata II wd od 320 giga.... dakle definitivno WD copi.... kaj se tice jumpera....bedasto je postavljat hard u slave mode da bi ga sparticionirao...prevec posla....ono, stavi na slave, podigni windoze, instaliraj neki program tipa acronis partition expert ili partition magic, zatim to sredi pa gasi komp, stavljaj na master i tak.... ja obicno radim to ovak....stavim disk na master - na WD-u ti je raspored jumpera uvijek isti...dakle imas 2 reda horizontalno i 5 vertikalno , a "pipci" se nalaze izmedu ulaza za napajanje desno i data kabla lijevo... .posto na svakom ide isto....imas nekolko opcija....ak oces da se disk ponasa ko master maknes onaj mali jumper, ak oces da se ponasa u cable modu tj. ak oces da automatski odredi jel ce bit master ili slave ovisno o samom data cablu onda stavis jumper skroz desno do ulaza od napajanja (kod WD-a se jumperi uvijek stavljaju vertikalno), ak oces da je slave stavis jumper na drugo mjesto s desna (znaci jedno mjesto lijevo od onog mjesta di je na cable select)... nije to velka mudrost....uostalom...na poklopcu ti je naljepnica bijela velka...s gornje strane i gore ti je fino i graficki pokazano kak kaj stoji.... e sad....kaj se tice particioniranja samog tog diska novog...najjednostavniji nacin ti je ubacit cd od windosa....pokrenut setup....i onda ce te pitat di da stavi windoze...e onda imas dole na dnu setupa mali help....stisnes C za create partition...upises velicinu koju oces za c particiju....spicis ok....zatim stisnes opet C za napravit particiju iz preostalog slobodnog mjesta....i nakon toga odaberes c particiju i zatim ju formatiras u NTFS....pusti nek prekopira sve do kraja...nek sredi windowse.... kad udes u windoze....kliknes desnom tipkom na my computer i odes na Manage....kad se otvori prozor odes na disk management s lijeve strane...tad ce ti se pokazat s desne strane taj tvoj disk....i dole na dnu tog prozorcica na desnoj strani ces imat dva manja prozorcica i neke kakti trake....c particija ce bit obojana plavo il narancasto....ti fino onda kliknes na ovaj neparticionirani dio....tj...particionirani al neodreden sistemski....desni klik na njega i odaberes nesto tipa create partition ili set partition active....i zatim ti se otvori novi prozor di s desne strane imas klizac padajuci di mozes odabrat jel oces da je primary ili logical partition ...odaberes logical.....on ga formatira i to je to....manje vise... voila....disk je particioniran i spreman za upotrebu....stari disk onda samo jumpas da ti je na slave i to ti je to...
__________________ Nije se teško zaljubiti, nego je teško srcu objasniti da ta zaljubljenost nema budućnosti. Fuck the Cola, fuck the pizza, all we need is Šljivovica!! - RAKIA connecting people. |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 15-07-07
Poruka: 33
![]() | Re: koji hard disk seagate - hitachi - wd ostade samo da tzi se zahvalim na iscrpnom pojašnjenju HVALA VELIKO
__________________ nego ba znal ko kakav bezobrazan vic al da je pravo mastan? sto bi meni DJED REKO SAMO SINE solarno placanje nista vise |
| | |
![]() |
| Tagovi: disk, hard, problem |
« AMD vs Intel
|
Logitech G9 miš »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:34.

REKO SAMO SINE solarno placanje nista vise