| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Hardware Raspravljate o temi Koji laptop, neodlučan sam u Računala forumu; Dakle kupio bi laptop ali jednostavno ne znam što odabrati Imam nekoliko "zahtjeva": 1. Intelov procesor, ne celeron. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| charolastra | Koji laptop, neodlučan sam Dakle kupio bi laptop ali jednostavno ne znam što odabrati Imam nekoliko "zahtjeva": 1. Intelov procesor, ne celeron. Volio bih kad bi bio C2D 2. Minimalno 1GB rama, može i 2GB 3. da je bez OS-a, pošto imam neiskorištene original windowse 4. Disk ne manji od 120GB, na barem 5400 rpm-a (ne znam jel i ima brži osim onog SSD koji je premali i preskup za sada) 5. Bežična mreža, po mogućnosti i bluetooth 6. Da baterija ne traje baš ono, pola sata, znači da ne mora stalno biti na struji. 7. Gledao sam rezoluciju ekrana, najviše bi mi odgovarala ona od 14.1 ali pošto su dosta skupi mislim da je najbolje uzeti 15.4? 8. Isto tako bi volio da ima neku grafičku koja ne troši rame od samog laptopa, ili da mi kažete koja je od ovih "ugrađenih" najbolja za uzeti? Dakle nešto gdje ću se moći povremeno i poigrati. 9. Potom ne bih uzeo Asusa jer po preporuci mnogih servisera ne stoje baš najbolje sa baterijom i kvalitetom ekrana. Iz istog razloga ne bih ni Acera. Također otpada i Lenovo jer su mi strahovito ružni 10. Poželjna je web kamera ali nije uvjet 11. DVD-RW ali to sad imaju svi 12. Čisto estetska želja, volio bih da ima bijelu tipkovnicu ali isto nije uvjet Dakle uzeo bih neku Toshibu, HP-a, Della ili Fujitsu-Siemensa (ne pada mi na pamet nijedna druga marka a od ovih mi Toshiba nekako najljepše izgleda) Ne znam koji su najkvalitetniji, ovo su mi neke zvučnije marke pa je valjda i izrada na nivou Ne znam što je još važno, ako sam nešto zaboravio dopunite me I naravno sve to za neke razumne novce, inače bih otišao u trgovinu i kupio najjači model da mogu i želim toliko izdvojiti Malo sam zakomplicirao, nadam se da će netko imati volje pomoći mi u odabiru jer sam više lud od lutanja po trgovinama Hvala unaprijed
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,161
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koji laptop, neodlučan sam Koliko love, preporučam Toshibu neku... razmisli o modelu sa možda manjim performansama, ali potpunom tipkovnicom i većim ekeranom, jer je to ono što ćeš stalno koristiti... ako možeš preći preko toga da nećeš pokretati nove igre. Ja bi sebi npr. uzeo P200D-11L (17" ekran) za oko 8kkn, ali on ti ima Turiona, a ne Intelov procesor. Sa Intelom, nešto jeftiniji (oko 7kkn) je A200-1N5, ali ima 15.42 ekran, i mislim da ima sve što ti tražiš..
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- Zadnji Uredio _Aris_ : 16-02-08 u 23:24. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| charolastra | Re: Koji laptop, neodlučan sam Pa imam prijedlog da uzmem Opis proizvoda ali isto ima turiona i vistu već na sebi, sa C2D je nešto skuplji ![]() Ne bih nikako veći ekran, mislim da je to preveliko za ponesti bilo kamo. Ionako bih uzeo 14.1, samo da nisu tako skupi A koliko novca? Pa ne znam, oko 6 tisuća, 7 maksimalno sam imao u planu
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum Zadnji Uredio daidza : 16-02-08 u 23:26. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koji laptop, neodlučan sam To ti je ok. cijena čak i sa Vistom... Upiši model da vidiš jel ga ima tko u ponudi bez Viste.
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #5 (permalink) |
| charolastra | Re: Koji laptop, neodlučan sam A inače misliš da je Toshiba ok kupovina? I nekako me taj Turion bode u oko, nisam nikada imao AMD-a ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum Zadnji Uredio daidza : 16-02-08 u 23:31. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Koji laptop, neodlučan sam ACER ASPIRE 5920G-602G16Mn ACER ASPIRE 7720ZG-1A2G16Mi Sinoć me nazvao nećak i kaže da mu je riknuo lap star oko mjesec dana. HP. Vjerojatno je ram u pitanju. To je drugi slučaj HP-a koji je otkazao u garantnom roku za koji ja znam. Ponovit ću već ne znam koji puta da imam Acera godinu i pol bez i najmanjih problema i znam još neke koji ih imaju i ne žale se. Čak se i dosta igara vrti na njemu i svaki dan radi u prosjeku 8-10 sati. Vidim da si ih ti odbacio iz konkurencije. Ja sam ipak stavio dva linka pa pogledaj. Mislim da i prvi i drugi ispunjavaju sve tvoje zahtjeve, pa čak i bijelu tipkovnicu (proc.,HDD, RAM, CD+- RW, kamera, zaslon, baterija 2,5-3 sata, cijena, dizajn...). Prvi je malo skuplji zbog bržeg proc. ali ako ga nađeš bez OS-a ulazi i on u planiranu cijenu. U svakom slučaju sretna ti kupovina.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #7 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koji laptop, neodlučan sam Da... ok su.. a i turion j u konkurenciji, jer je on iz generacije koja je mogla parirati Intelu odnosom cijene i performansi.
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #10 (permalink) |
| charolastra | Re: Koji laptop, neodlučan sam Hvala svima, za sad mi ove toshibe najbolje izgledaju, samo ako uspijem ubosti jednu bez viste koju ionako imam doma
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:37.