| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Hardware Raspravljate o temi koju agp grafičku uzeti u Računala forumu; Citat: Pravi autor: pharaoh pa ja se svaku večer molim starogrčkom bogu informatike da mi ne umre mamična tabla, svjedok ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| Banned | Re: koju agp grafičku uzeti Citat:
| |
| | |
| | #12 (permalink) |
| 4nick8or | Re: koju agp grafičku uzeti pa nek ne daje toliko para za skupu grafičku, šta će s njom kad mu agp matična ode, mjenjat komp i matičnu pci i onda će si agp grafulju utaknit u tušu.
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー |
| | |
| | #13 (permalink) | |
| Banned | Re: koju agp grafičku uzeti Citat:
mene moja služi već jako dugo i ne vidim zakaj bi si neko uskratio nekaj kaj ne mora, jer ti misliš da bu tvoja matična riknula ... ti nije nikakav argument ... apsolutno nikakav ... ako je ta matična nepouzdana, onda daj neke linkove di se o tome piše, ak nije, zakaj da mu igre štekaju, jer ti imaš neki strah od rikavanja ploče???????? | |
| | |
| | #16 (permalink) | ||
| Starter Datum registracije: 18-06-07
Poruka: 7
![]() | Citat:
Moj je procesor za socket A. Jel i tvoj? Prije koliko si uzeo tu Radeon X1600 grafičku? Jel tvoj procesor za Socket A? Prije koliko si uzeo tu grafičku? Citat:
Koristi edit! Zadnji Uredio daidza : 19-06-07 u 22:59. | ||
| | |
| | #17 (permalink) | ||
| Regularni forumas | Re: koju agp grafičku uzeti Citat:
Citat:
Neke matične ploče stare i po deset godina i danas još veselo rade ali novijim ne prorićem trajanje više od pet-šest godina u prosjeku. Zašto? U zadnju godinu dana sve više dobivamo na servis računala ne starija od 3-4 godine kojima rikavaju baš ploče ili recimo ne baš ploče kao one same, nego dio oko stabilizacije napajanja procesora - elektrolitski kondenzatori. Jednostavno se posuše, izgube kapacitet ili puknu. Zašto baš na novijim pločama ne traju dugo a na starim izgledaju kao novi? Pa ljudi moji pogledajte koliko struje troše novi procesori, grafičke kartice, memorije. Koiko milijona tranzistora dodajemo sa svakom generacijom procesora. Da li se sječete da li se prije 4-5 godina raspravljalo o tome koliko jako u watiama trebate imati napajanje. Da li ste razmišljali da li trebate napajanje od 500W ili više? Ne, bilo je dovoljno i ono od 150-200W. Pa upravo su jako važni postali dijelovi računala zaduženi za napajanje komponenti. Moraju isporučuvati sve veče struje na što manjim naponima uz minimalna odstupanja. Teško za izvesti samo u napajanju, pa su i matične ploče preuzele dijelove posla oko stabilizacije i distribucije napajanja. Osim toga puno se topline disipira iliti zrači unutar kučiša što isto smanjuje vijek komponentama. Jednostano kondenzatori više ne izdrže toliko dugotrajno opterečenje. Ukoliko imate računalo starije o 3 godine sa dosta sati rada malo jače opremljeno, pripremite se na moguće probleme...nije generalno, nije vezano uz neki brand (imali smo i par DELL-ovih). Za utjehu MOJ SERVIS za razliku od mnogih (Vemil?) popravlja takve "stare ploče" recimo sa 70% uspjeha. Zato ne odpisujte stare ploče ima ima još nade. To ujedno i odgovor na pitanje da li ulaganje u novu grafičku na starijem računalu ima smisla! p.s. za one koji ne vjeruju evo par slikica kako to izgleda. Ako kondenzatori izgledjau napuhano a računalo je nestabilno, kraj im se bliži!
__________________ Profesionalni laptop - notebook i PC servis www.mojservis.hr TOSHIBA, PRESTIGIO, HP, LENOVO, IBM Zadnji Uredio mojservis : 20-06-07 u 00:22. | ||
| | |
| | #18 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: koju agp grafičku uzeti Na ovu gore dodati ću još nešto na što sam upravo naišao. Pogledajte ovu stranicu. Welcome to Badcaps.net! Pa ova firma je napravila posao upravo s ovim problemom!
__________________ Profesionalni laptop - notebook i PC servis www.mojservis.hr TOSHIBA, PRESTIGIO, HP, LENOVO, IBM |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Banned | Re: koju agp grafičku uzeti stvar je da i ja imam AMD 2500+ (Barton) i jednako staru ploču. ![]() samo kaj je moja ABIT NF-7S. ne vidim nikakav razlog da kupuje x1600 zbog nekog straha od otkazivanja ploče, jer od te kartice ima ouno boljih - 7600 GT ili x 1950pro .... x1600 je od njih puno, puno lošija i zašto da neko izgubi i 50% framerate-a u igrama (a očito mu za to treba), zato kaj bi mu možda mogla jednog dana otići matična ... može otići hrpa drugih stvari, i u kompojuteru, i svugdje, pa ne baziramo svaku kupnju na tome, nego na potrebama .. a ako dečko treba najjaču grafičku koju može vrtit - x1600 to NIJE. o kvaliteti i trajanju matičnih ploča, možemo u nekom drugom topicu, ovdi je čovjek jasno pitao kaj ga zanima i stvarno mi nije jasno zakaj se priča o nečem pedesetom ... |
| | |
| | #20 (permalink) | |
| 4nick8or | Re: koju agp grafičku uzeti Citat:
je je a socket, grafulju sam uzeo u 12 mjesecu. sve ganja bez ikakvog beda. i imam samo hrpu rama više ali to ti neće bit problem jer je ddr za našu matičnu dost jeftin, tipa, 512 je 250 kn
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー | |
| | |
![]() |
| Tagovi: 512mb ram pc3200, agp, barton 2500 3200 |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:31.