Pokazujem rezultate 1 do 5 od 5

konfa za cca 6k kn!

Raspravljate o temi konfa za cca 6k kn! u Hardware forumu, dio Računala foruma; molim ljepo prjedloge i savjete>> konačno kupujem novi komp(nakon 4godine i preko 6mjeseci štednje) za kojih svojih 6000čuna! znači komp ...

Regularni forumas Avatar od korisnika dzonni
    Datum registracije
    23-08-07
    Starost
    28
    Poruka
    488
    Liked
    0 times

Exclamation konfa za cca 6k kn!

molim ljepo prjedloge i savjete>>
    konačno kupujem novi komp(nakon 4godine i preko 6mjeseci štednje) za kojih svojih 6000čuna!
    znači komp nemjenjam često pa možda da ima i OC mogučnosti... a pazim na svaku kunu pa mi treba zbilja neki Best-Buy stroj!
    mislim ga koristi zbilja za svašta.. u svakodnevnom radu ništa ekstra zahtjevno(razna multimedia) al uz moju sklonost mahnitom multitaskingu
    dok bi u 'nesvakodnevnom' radu služio i za igranje novijih naslova, web i grafiku(adobe cs4), prebacivanje, kompresiranje i editiranje videa!
    sam sam to zamilsio nekako ovako>>>>>>>>>>>>>>>>
    CPU:. gotovo definitivno INTEL e8400 (2x3.0GHz, 6MB c.box) cca 1200kn
    znam da bi za video obradu možda bio bolje neki quad al ono.. nek oni kompresira to par sati duže.. nije problem.
    MBO:. vjerovatno neka povoljna a dobrano opremljena gigabyte.. maks 800kn
    najbitnija a meni najmanje poznata komponeneta, izgubio sam se u tom moru ponude.. zato oko nje trebam najviše vaše pomoći! tj. da se je kompatiblina uz ostalo! te da ima RAID i eventualno CrossFire mogučnost!
    VGA:. preferiram ATI, svi toliko hvale 4850 pa vjerovatno takva do maks 1200kn
    bitno da ima tv-out, dobar i tih cooler i naravno da daje dobru sliku na dolje navedeni monitor! a kasnije bi možda piknuo još jednu u CF!
    RAM:. DDR2 4GB (2x2gb) 800-1000MHz maks 500kn
    možda neka malo kvalitetnija sa dobrim OC sposobnostima
    HDD:. Samsung SpinPoint F1 1TB cca 800kn
    bitna mi je veličina koliko i pouzdanost pa ovoga nahvaljenog samsunga smatram vrlo dobrim izborom!
    PS:. oko 650w, neko pouzdano, tiho i po mogučnosti modularno do 700kn
    nažalost u linksu više nemaju modularno 750w za 750kn pa opet moram tražit! a i brijem da je 650w sasvim dovoljno..
    MONITOR:. LCD 21.5" BENQ E2200HDA (HGspot) 1150kn
    definitvno naj best-buy! monitor dobrih karakteristika za tu kategoriju i odličnih performansi za tu cijenu! stvar je u tome da je 16:9 omjera tako da ima širinu 1920pixela(full hd kao dobri 24") uz nešto manju visinu od 1080pixela!
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    evo jedino mi ne trebaju komponenete poput sistemskog harda, dvd-rw, zvučnika, tipkovnice i mišonje!
    a ovo navedeno ispada malo više od 6k (6350) po ovim mojim proračunima pa dvojim dal da uzmem malo slabiju grafu (4830, kasnije još jednu u CF)?
    najviše sam siguran u monitor, proc i hard al cijenim i svaki drugi prjedlog kaj se tiče tih djelova a posebno kaj se tiće MBO/VGA/RAM/PS...
    fala
    Zadnji Uredio dzonni : 07-02-09 u 00:05
    Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Re: konfa za cca 6k kn!

Meni se ovo čini dobrim.
    Potpisi su za budale.

Ruina, nistavilo, to sam ja Avatar od korisnika vacs
    Datum registracije
    09-01-07
    Starost
    5
    Poruka
    3,189
    Liked
    36 times

graficku ostavi tu i zaboravi na CF,neisplativo je...dobro opremljenih maticnih ima vec po 600kn i eto ti vec te ustede sto ti falilo...

znaci to bi ovak izgledalo:

Intel Core 2 Duo E8400 - cca 1200kn

Gigabyte EP43-DS3L (ima sve sta ti treba) - cca 660kn

Memorija DDR2 1066MHz 4GB (2x2GB) Kingmax HyperX (rade uzmes ove nego od 800mhz pa overclockas,a uz to mozes i ove jos clockat preko 1100mhz) - cca 490kn

Gigabyte Radeon HD 4850 512MB DDR3 Zalman,256bit, DVI-I (serijski dobijes bolji cooler sa njom) - cca 1200kn

HDD WD 1Tb, 10EADS , SATA II, 32Mb Cache, WD Caviar
    Green (preporucujem WD jer ih koristim vec 9 goina i nikad problema nisam ima) - cca 800kn

Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX (sasvim dovoljno ti je ovo od 550w) - cca 640kn

LCD 21.5" BENQ E2200HDA - 1150kn

ukupno - cca 6100 kn

sad najbolje da odes na nabava.net i pogledas gdje ti najjeftinije...sve osim rama i monitora je iz adm-a

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika macor
    Datum registracije
    11-11-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,684
    Liked
    0 times

prvo da pohvalim autora teme, konacno netko ko zna kaj oce i kaj je imal na umu...

vacs rekel sve, ja podrzavam...na memoriji bus mozda izgubil par kunica i na monitoru al nis strasno...konfa je solidna za te nofce i posluzila bu svrsi

najpametnije bi mu to sve bilo i uzet u adm-u...najjeftiniji a garancija isto vredi...

Regularni forumas Avatar od korisnika dzonni
    Datum registracije
    23-08-07
    Starost
    28
    Poruka
    488
    Liked
    0 times

^^thanks imao sam vremena razmilsit...

i fala vacs.. sviđa mi se tvoja preporuka u svakom slučaju.. još nešto dvojim, do plače imam još tjedan dana pa chemo vidjet!
    Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Lajkaj nas na Facebooku