neke komponente su ti neisplative...reci do koliko para pa cu sloziti drugo...
Raspravljate o temi Konfiguracija kompa u Hardware forumu, dio Računala foruma; Pozdrav svima. Treba mi novi komp, jer je stari u potpunosti zastario. Složio sam konfiguraciju, pa me zanima šta Vi ...
neke komponente su ti neisplative...reci do koliko para pa cu sloziti drugo...
Pa do nekih cca 1000 eura, može naravno i jeftinije. Ne bi htio da ide preko te cifre, ali naravno šta manje, to bolje, s time da su preformanse u tom rangu.
Više sam se koncetrirao na konfiguraciju, a manje na cijenu, iako mi je naravno i to važan faktor.
Htio bi da mi komp radi narednih dvije godine, bez da išta moram ulagat u njega.
I mislio sma stavit Windows 7 kad izadje, zbog podrške za više jezgrene procesore.
Hvala!
ovak...blue ray przilica ti je nepotrebna (preskupa jos a ne treba ti,kupis si ju kad ti bude trebala)...q9550 je odlican cpu ali je preskup,razlike izmedu njega i q8400 su minimalne (usput q8400 manje struje trosi) samo sto se q9550 odlicno clocka ali sumnjam da ces ti ici clockati na vodi ili dusiku,no ako ikad i budes isa q8400 lako dode na zraku do 3.2ghz za 0/24 rad...graficku preferiram ATI jer sam ima losa iskustva sa nvidiom i htio sam staviti radeonku 4890 no nemaju vise u ponudi,no nema veze,i ova 4870 ce sluziti bar 3 godine...hard uzmi obavezno ovaj jer me WD u ovih 9 godina sta ga koristim nikad iznevjerio a i jako hvale ovu novu seriju
1 x Sapphire HD 4870, 1GB GDDR5 256bit, Heatpipe-black, Dual DVI
1 x HDD WD 1Tb, 1001FALS , SATA II, 32Mb Cache, WD Caviar Black, 72
1 x CoolerMaster HAF 922, Midi tower bez napajanja, crno
1 x DVD upisivač Pioneer DVR-216DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,10x DL
1 x Procesor Intel Core 2 Quad Q8400 , 4x2.66GHz, socket 775, 4Mb
1 x Gigabyte EP45-DS4, s775, intel P45+ICH10R, FSB 1600OC
1 x DDR2 4GB (2x2GB) PC8500 Corsair, 1066MHz, TWIN2X4096-8500C
1 x Tipkovnica Logitech Cordless Desktop LX 710 Laser crna
1 x Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX
6.990,27Kn u Acquisitum Magnum d.o.o. , Acquisitum Magnum d.o.o.
mozes naruciti postom kod njih ako oces,dostava ce ti bit besplatna a placas pouzecem
p.s. sta se tice windowsa,slobodno stavi win 7 no samo da ti kazem da i xp podrzava visejezgrene procesore otkad je sp3 dosa![]()
Puno ti hvala!
Što se tiče Windowsa, mislio sma preć na sedmicu i zbog DX 10, a i zato što sam čuo dosta dobrih stvari od RC1, a XP je ipak poprilično star operacijski sustav.
Vezano za blue ray, koliko sam ja shvatio to je samo čitač, a ne pržilica. Misli sam spojit komp na LGH5000, pa bi mi dobro došao blue ray čitač, a 500kn u Vemillu mi se ne čini puno. Makar može bit da sam krivo shvatio. Trebaju li dodatna hlađenja, ili su ova tri ventilatora koja dolaze sa kućištem dovoljna?
p.s. nisam za sada mislio ništa clockati...
to je...i sam kanim preci na win 7 kad dode sp1,premlad je jos za mene
aha...nisam ni gleda jel samo citac ili i przilica...pa spoji ti komp na njega,no neces valjda kupovati filmove na blue rayu kad mozes skidati sa neta u HD rezoluciji? al ak bas oces izbacis onu przilicu i dodas citac (cijena je otprilike ista i u adm-u)
nema potrebe...intelovi procesori se ne griju puno a i serijski hladnjak je sasvim dovoljan da ga drzi oko 40 stupnja u idlu......graficka ima novi hladnjak tako da ti se ni ona nece grijati puno...a ostali hladnjaci u kucistu ce drzati hard hladnijim,a i opcenito par stupnja manje ce biti...
Neću kupovat blue ray filmove, ali znam u videoteci posudjivat filmove, jer nemam flat rate. Imam sad T-com, a htio bi preć na nakog drugog operatera, a nikako da to napravim.
S obzirom da se radi o jako dobrom televizoru (koliko sam čuo, još ga nisam kupio), mislio sam usput iskoristit njegove mogućnosti,pa ga uparit sa blue ray čitačem, a ovo je sve u jednom i cijena mi je prihvatljiva.
Puno ti hvala na pomoći i komentarima!
E, zaboravio sam te pitat.
Kakva si to loša iskustva imao sa nVidiom?
vent non sto na 100% a nije imala regulator (konektor je ima 2 zice a ne 3) tako da je bilo prebucno (samo kod gigabyte-ove verzije)...kod kao verzije sa boljim kulerom temperature prevelike...i 2 riknule u pol godine (bez da sam clocka)...uz to ati ima bolji omjer ulozenog i dobivenog