Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala > Hardware
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Hardware Raspravljate o temi pitanje za gameplayere u Računala forumu; pozdravf svima, imam mali problem sa pokretanjem nove igre MOH-airborne... ...pri pokretanju igre mi se otvori prozorčić (the video ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 10-09-07, 14:13   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 07-11-06
Poruka: 32
STARFUCKER se izdvaja iz mase
pitanje za gameplayere

pozdravf svima,

imam mali problem sa pokretanjem nove igre MOH-airborne...

...pri pokretanju igre mi se otvori prozorčić (the video card you are running is not supported)

moja konf: P IV 2,8GHz(Intel), 1Gb RAM, ati 9600xt

...do sada su mi sve sl. igre radile bez problema ( COD-ovi, MOH-ovi, FARCRY, F.E.A.R. idr.) sa podignutim rezolucijama i uključenim detaljima, pa stoga mislim da bi i ova trebala bez problema raditi (makar na nižoj rezoluciji)...
možda mi treba neka zakrpa za CATALYST driver za ATI karticu napravljena za novije igre, ili moram u shop po novu grafulju???

pomagajte, drugovi...

...hoću da se ubijem...

hehehe

ako moram po novu grafulju, kaj da kupim za malo para ( do 100eur) sa naglaskom na agp utor!!!???

thnx
STARFUCKER je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-09-07, 14:26   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: pitanje za gameplayere

9600 je vrlo star kartica i moguće je da nije podržana ... to je jedno 3-4 generacije (potpune, ne refreshi) staro ... jedno 4-5 godina ....

100 ojra? ... 7600 neka .... nije baš neki izbor ....
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-09-07, 14:35   #3 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
9600 je vrlo star kartica i moguće je da nije podržana ... to je jedno 3-4 generacije (potpune, ne refreshi) staro ... jedno 4-5 godina ....

100 ojra? ... 7600 neka .... nije baš neki izbor ....

hehehe...

stara,ali hebena!!!

do sada je sve radilo kak treba, i više od toga

postavio sam ovaj problem na jednom dr. forumu i javio mi se lik koji ima istu grafulju i sl. (malo slabiju conf) i veli da mu igra - RADI!

dr. su mi rekli da skinem noviji driver za grafulju...

sad to baš pokušavam i nekaj me zajebava pri instalaciji "catalyst" 7,8

...
...valjda bum uspio
STARFUCKER je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-09-07, 14:43   #4 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

pa gle ... nije da ne radi ... možda i zavrti, ali da je gušt gledat kak se muči s najnovijim igrama, pa i nije baš ....

ja imam x800gt i nisam baš najzadovoljniji s tim kak radi .. planiram uzet potpuno novi komp za koji tjedan ... ovaj stvarno diše na škrge ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-09-07, 01:23   #5 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-08-07
Godina: 23
Poruka: 10
Algernon se izdvaja iz mase

Koliko vidim, Medal of Honor: Airborne zahtijeva graficku karticu sa podrskom za Shader Model 3.0 (koji je podrzan samo u DirectX 9.0c kompatibilnom hardweru). Radeon 9600XT je DirectX 9.0 kartica, koja podrzava samo Shader Model 2.0. Osim ako igra nema opcije za gasenje Pixel i Vertex Shadera, ili koristenje starije verzije 2.0 (pogledaj malo u setupu prije pokretanja igre, ako ga ova igra nudi), neces moci pokrenuti igru. ATI je inace malo kasnio sa podrskom za shader model 3.0, cak je i X800 model podrzavao samo shadere 2.0, dok je nVidia vec imala kartice koje su koristile model 3.0. Prvi modeli kartica sa podrskom za shadere 3.0 su nVidijini GeForce 6xxx, i ATI-jevi X1xxx. A sad sa DirectX-om 10 dolazi i Shader Model 4.0, makar jos ne vjerujem da ce on postati nuzan za pokretanje igara na racunalu u neko skoro vrijeme. Tako da mislim da ti preostaje jedino kupnja nove graficke kartice.
Algernon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-09-07, 22:37   #6 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: Algernon Pogledaj Poruke
Koliko vidim, Medal of Honor: Airborne zahtijeva graficku karticu sa podrskom za Shader Model 3.0 (koji je podrzan samo u DirectX 9.0c kompatibilnom hardweru). Radeon 9600XT je DirectX 9.0 kartica, koja podrzava samo Shader Model 2.0. Osim ako igra nema opcije za gasenje Pixel i Vertex Shadera, ili koristenje starije verzije 2.0 (pogledaj malo u setupu prije pokretanja igre, ako ga ova igra nudi), neces moci pokrenuti igru. ATI je inace malo kasnio sa podrskom za shader model 3.0, cak je i X800 model podrzavao samo shadere 2.0, dok je nVidia vec imala kartice koje su koristile model 3.0. Prvi modeli kartica sa podrskom za shadere 3.0 su nVidijini GeForce 6xxx, i ATI-jevi X1xxx. A sad sa DirectX-om 10 dolazi i Shader Model 4.0, makar jos ne vjerujem da ce on postati nuzan za pokretanje igara na racunalu u neko skoro vrijeme. Tako da mislim da ti preostaje jedino kupnja nove graficke kartice.
hvala puno

...u međuvremenu sam i ja došao do zaključka da je problem u shader-u 2.0

bunilo me je jedino kaj mi je netko rekao da normalno igra igru sa identićnom karticom...

kupujem novu grafulju (iako sam sa ovom izuzetno zadovoljan - do ove igre) i to "PowerColor Radeon x1650Pro 512MB AGP"...

...dobivam je novu za 400 kn i mislim da bu poslužila svrsi za narednih par mj. dok ne odlučim slagati novu mašinu!

...any comment???
STARFUCKER je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-09-07, 17:58   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-08-07
Godina: 23
Poruka: 10
Algernon se izdvaja iz mase

Radeon X1650Pro sa 512 MB RAM-a za samo 400 kuna? Prilicno dobra cijena, gdje si je uspio pronaci za ovako jeftino? Ovo me ponukalo da pogledam malo cijene na netu, jer ja takodjer imam Radeon 9600XT, a ovo bi bila dobra prilika za nadogradnju. Ali najjeftiniju varijantu sam nasao u Ve-Millu za 485 kn, samo sa 256 MB RAM-a, i jos pise da artikl nije raspoloziv. U drugim trgovinama dodje preko 600 kn. Drugo je pitanje samo koliko bi bolja graficka kartica pomogla s obzirom da ni ostale komponente mi nisu bas state-of-the-art. Imam Athlon XP 2500+ i 1 GB DDR RAM-a na 333 MHz. Zato i ne zelim davat previse novaca za nesto, sto cu ionako ako zelim nastaviti igrati se na kompu, morat uskoro zamijenit sa PCI-Express grafickom.
Algernon je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: gameplayere, pitanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:48.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103