| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Hardware Raspravljate o temi Pomoć - Mišljenje u Računala forumu; Molim kolege forumaše da mi pomogno oko konfiguracije novog kompa. Što mislite o ovoj konfiguraciji? Matična: Socket AM2 MBO ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 893
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Pomoć - Mišljenje Molim kolege forumaše da mi pomogno oko konfiguracije novog kompa. Što mislite o ovoj konfiguraciji? Matična: Socket AM2 MBO ASROCK, s. AM2, ALiveNF6G-VSTA, NVIDIA GeForce 6100, BUS 2000 MHz, VGA, serial ATA II, RAID, 7.1 Procesor: AMD Athlon 64 X2 4000+, 2000 MHz, 1MB c., socket AM2, BUS 2000 MHz, 65 nm, BOX (Brisbane Dual Core) RAM: 1 Gb, DDR 2, PC-5300, 667 MHz, KINGMAX HDD: HDD SEAGATE-MAXTOR 160 GB, serial ATA-II, 7200 o/min., 8 MB cache (STM3160811AS) Grafička: VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon HD2400 Pro LR, 256 MB, tv-out, DVI DVD: DVD pisač, DVD±RW & DVD±R, PIONEER DVR-115DBK, 20x, 8x dual layer 8.5 GB, bulk, crni Kućište: Midi Tower, NEON CX-5762, 400 W, ATX 2, sivo - crno I to negdje košta cca 2000kn. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Pomoć - Mišljenje Ok konfiguracija. Samo uzmi 2 GB rama ili eventualno istu ovu navedenu samo 800 Mhz frekvencije (ako maticna podrzava tu brzinu. Osjetno je bolje. P.S. Ja bih mijenjo athlona sa intelom dok trepnes no trebalo bi ti malo vise para.
__________________ Glasajte da Green Day dođe u Zagreb |
| | |
| | #3 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pomoć - Mišljenje Citat:
![]() A vidiš,meni su svi savjetovali athlona. ![]() Jel ima još netko neko mišljenje o gorespomenutoj konfiguraciji? Pošto to namjeravam uskoro realizirati svaki savjet, sugestija, mišljenje je više nego dobrodošlo. ![]() | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 08-12-07 Lokacija: Split
Poruka: 91
![]() | Re: Pomoć - Mišljenje Ja bi ti preporucio sljedece: RAM:mozes i ne moras uzet na 800MHz jer ovaj od 667 i 800 MHz imaju iste cipove isto tako ovaj 667 se moze naclockat na 800 da radi..Inace i moje sajvjet je da uzmes 2GB HDD:Nemoj maxtora-seagate nego uzmi nekog WD-a,Samsunga Hitachia... Case/PSU reporuka uzmi odvojeno kuciste i posebno napajanje za napajanje preporucam Forton 350WPNF ali PNF treba bit![]() |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,161
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pomoć - Mišljenje Očito konfiguracija nije namjenjena igranju, već da bude ekonomična i vjerovatno za multimediju, surfanje i sl. Tako da je i cijena bagatelna... savjetovao bi ti da matičnu ploču uzmeš neku drugu... kao i ram na 800 MHz, jer ćeš tako dobiti podlogu za buduće nadogranje kad bude love, a ram ćešsvakako morati nadograditi kroz pola godine, ako imaš u planu vistu staviti kad je konačno osposobe... Od matičnih potraži jednu od ovih za svoje potrebe: ASUS M2N-E SLI (najskuplja) ASUS M2N (najjeftinija) GIGABYTE GA-M55S-S3 (optimalan izbor)
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- Zadnji Uredio _Aris_ : 18-01-08 u 15:19. |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pomoć - Mišljenje Dečki, puuno hvala na savjetima... U svakome slučaju ću uzeti ove RAM-e: RAM, 2 Gb, DDR 2, PC-6400, 800 MHz, KINGMAX A za matičnu ću još malo razmisliti (tj. malo financije ponovo izračunati) |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 03-01-08
Poruka: 61
![]() | Re: Pomoć - Mišljenje Citat:
ploča neka bude ma69g-s3h(480kn) proc:4000+(400kn) Ram:2x1gb kingmax 800mhz(skupa 270kn) disk:hdd 160gb seagate/370kn) grafa:imaš integriranu na ploči,a sa 2400 nebiš niš igrao osim tetrisa .DVD:nec 7170(190kn) kučište:mode com(144kn)kučište bez napajanja. napajanje:fortron 350w(220kn) I to je sveukupno:2074kn I napajanje je odvojeno i daleko bolje od onoh koje dobiješ sa kučištem. ![]() | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pomoć - Mišljenje A što ako poželi gledati neki HD format ili slično??
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #10 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pomoć - Mišljenje Ni ja... al ne bi nikad koristio onboard grafiku, niti kupio jeftinu matičnu kojoj grafika dodaje 1/4 cijene...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:37.

reporuka uzmi odvojeno kuciste i posebno napajanje za napajanje preporucam Forton 350WPNF ali PNF treba bit