Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala > Hardware
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Hardware Raspravljate o temi Preporuka procesora i matične u Računala forumu; Intel ili AMD i najbolja ili najkompatibilnija ploča,zanima me zbog najnovijih igrica,cijena do 2000kn i manje,ostale komponente ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 13-04-08, 15:44   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 04-11-06
Godina: 27
Poruka: 23
blaze se izdvaja iz mase
Preporuka procesora i matične

Intel ili AMD i najbolja ili najkompatibilnija ploča,zanima me zbog najnovijih igrica,cijena do 2000kn i manje,ostale komponente nisu bitne.
blaze je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 17:35   #2 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 15,885
daidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijama
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza
Re: Preporuka procesora i matične

core 2 duo i matična sa intelovim čipsetom

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 17:59   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 11-04-08
Godina: 22
Poruka: 167
Sremac se izdvaja iz mase

ma za igre ti je mnogo vanznija graf nego proc... tako da ako si ogranicen parama,uzmi neki amd, i jacu graf i sve ces igrat...
Sremac je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-04-08, 08:02   #4 (permalink)
Veteran

Datum registracije: 02-06-04
Godina: 30
Poruka: 7,391
Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks

Da ne otvaram drugu temu jer imam isto pitanje pitat ću ovdje.

Mislim zaključiti obnovu konfiguracije i treba mi nova matična i procesor.
RAM-a imam za sad dovoljno (2 GB), grafičku isto imam novu ATI Radeon X1950Pro PCIE 512MB, hard disk mi je dovoljnog kapaciteta, napajanje Tagan 430 W...itd.
Matična koju imam sad je neki jeftini šrot a procesor je Athlon 3000+ i ostao bi na AMD-u i dalje.

Mislio sam uzet ovu matičnu MB Gigabyte MA790X-DS4 i ovaj procesor CPU AMD Phenom 9500 BOX

Hoće to valjat? Ne kužim se baš nešto posebno u te komponente pa mi je svaki savjet dobro došao
Naravno, ako postoji neka druga jeftinija kombinacija a da je slična po performansama slobodno predložite

"...na poljima od snova ne pušta se korijenje..."

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Joks je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 16-04-08, 12:49   #5 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-03-08
Godina: 17
Poruka: 57
CROmax se izdvaja iz mase

Ono od DAIDZE Uzmi samo ako nećeš puno igrat, moja preporuka UZMI AMD PROC, ASUS ILI GIGABYTE PLOČU NEKU MSI-jevu ili Asusovu grafičku ako misliš pametno potrošit novce a ostalo kako hoćeš.Vjeruj mi Intel pada na većinu testova za igre( ne želim uvrijedit nekog) ali Intel je potrošio svoju staru slavu i ppuuuuuno više košta od AMD za performanse koje daje. LIVE AMD FOREVER!!!!
Odgovori sa citatom
Star 16-04-08, 14:56   #6 (permalink)
Starter

blaze se izdvaja iz mase

Kontam uzet AMD-a,pošto ga oduvjek imam al nemam pojma ovi novi kaki su,jedino znam da su dosta jeftiniji od Intela,Konkretno me zanima AMD Athlon64 x2 5000+ "Black Edition",da li je to dovoljno recimo za Crysis naravno uz neku grafulju i koju recimo.Oprostite na ovakim pitanjima ali ispo sam iz štosa,ja sam još uvjek na Athlonu 64 3000+ s754.
blaze je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-04-08, 15:27   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-03-08
Godina: 17
Poruka: 57
CROmax se izdvaja iz mase

Ja osobno imam Athlon x2 6000+ i vrlo je dobar a meni prijatelj ima 5600+x2 i sve je ok i na high detail na Crysis-u, A šta se tiče grafičke ovisi o tvom budžetu i da li hoćeš ATI ILI Nvidia(moja preporuka Nvidia).I ja osobno imam MSI Nvidia 8600gts 512ddr3, ali ti je pametnije sad kupit neku iz serije 9000.
Odgovori sa citatom
Star 16-04-08, 16:03   #8 (permalink)
Starter

blaze se izdvaja iz mase

Jel dobra ova matična:Gigabyte MA69G-S3H i što sad jel ima integriranu grafiku i crossfire jer na svakoj stranici gotovo drugačije piše.
blaze je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-04-08, 21:42   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 26-09-06
Godina: 21
Poruka: 515
EvilM@ster se izdvaja iz maseEvilM@ster se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku EvilM@ster

@Joks i @blaze

Ajde napisite koje vam sve komponente trebaju, koliko para mislite izdvojiti i za sto koristite racunalo pa cemo vam nesto preporuciti
Odgovori sa citatom
Star 16-04-08, 21:59   #10 (permalink)
Veteran

Datum registracije: 02-06-04
Godina: 30
Poruka: 7,391
Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks

Pa ja sam napisao ...a piše i u naslovu...
Trebam matičnu ploču i procesor. Gore u postu piše kaj od bitnijih komponenti već imam koje netreba mjenjati.
Novci mi nisu problem al zadržao bi se na cifri od oko 2000kn za obje komponente...

"...na poljima od snova ne pušta se korijenje..."

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Joks je online sada  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:51.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103