Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala > Hardware
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Hardware Raspravljate o temi preporuka wide ili classic???? u Računala forumu; Koja je vaša preporuka i iskustvo za kupovinu, wide 16:9 ili klasika 4:3 lcd monitora i s ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-10-07, 23:43   #1 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,920
tarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobar
Arrow preporuka wide ili classic????

Koja je vaša preporuka i iskustvo za kupovinu, wide 16:9 ili klasika 4:3 lcd monitora i s obzirom na dijagonale??

Ja nisam gamer, niti gledam filmove preko kompa što je za wide, ali bez obzira me zanima vaše mišljenje.

Hvala
tarquino je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-10-07, 23:46   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-11-05
Poruka: 2,310
ludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ludiabra
Re: preporuka wide ili classic????

Ja sam imam wide... nevidim preveliku razliku u odnosu na normalan, jedino su neke igrice problem koje nemaju wide screen rezoluciju...i na starim grafickim karticama nece raditi neka novija rezolucija tipa 1440x900...
Odgovori sa citatom
Star 26-10-07, 23:58   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 44
Poruka: 3,368
anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Ko ni ti, ni ja nisam ni gamer ni filmofil. Igrom slučaja imam 15,4 wide laptop i tih 0,4 mi ne znači ništ posebno, ponekad dobro dođe kad imam više prozora otvorenih ili više nekih alatnih traka. Inače baš i nemam posebne koristi od toga.

Pretpostavljam da ti misliš na nekakav LCD monitor za stolno računalo.
Imam u firmi takav 19'' wide monitor i ista stvar. Ako radiš istovremeno s više prozora nekako ih ljepše možeš posložiti na 16:9 nego na 4:3.

Na ovom "kockastom" (4:3) mi se više preklapaju prozori, dok na "filmskom" to mogu bolje poslagati.

Zavisi što radiš.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 00:12   #4 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,920
tarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobar
Arrow Re: preporuka wide ili classic????

A ne znam više što bih mislio, nigdje nsima nešto konkretno pročitao, argumentirano, stavr je uglanom izgleda na osobnom doživlaju, osim što svi govore da je 4:3 na izmaku i da ne vrijedi kupovati wide ispod 20 incha.

Kupujem monitor za stlno računalo, i vjerojatno zbog dosadnjeg CRT-a mi izgleda prirodnije 4:3, iako na lapu ne vidim na wideu neku posebnu prednost. Dosta sam na netu, po porgramima, pisanju dokumenata i mrzim izduživanje slike widea.

Nešto se lilam između samsungovig 932 ili 2032 bw (wide) ili 932 bf (normala)
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 01:05   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 44
Poruka: 3,368
anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Ma je, stvar je navike, a opet naviknut ćeš se na novo ma što kupio.

Svojevremeno sam spajao po dva CRT monitora baš zbog više prozora i nekih alata. I poslije kad sam se vratio klasičnom načinu falio mi taj dodatni monitor dok opet nisam navikao.

Izduženost ni ja ne volim pa sam postavio malo neobičnu rezoluciju za wide, al mi je slika normalna na tom 19'', a imam dojam kako imam više mjesta.

Na kraju ti je to sve isti q....

Zajebat ćeš se što god kupiš.
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 01:06   #6 (permalink)
Semi Profesional Go-Kart Racer

Datum registracije: 05-11-05
Godina: 20
Poruka: 4,627
Servant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Servant

Wide uzmi... I to neki koji ima postolje da se monitor moze rotirat za 90 stupnjeva..
To je skroz super shema pogotovo za stranice po netu...

Dell-ovi su ludilo...

20 inča

Zadnji Uredio Servant : 27-10-07 u 01:08.
Servant je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 05:07   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,269
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Citat:
Pravi autor: tarquino Pogledaj Poruke
Koja je vaša preporuka i iskustvo za kupovinu, wide 16:9 ili klasika 4:3 lcd monitora i s obzirom na dijagonale??

Ja nisam gamer, niti gledam filmove preko kompa što je za wide, ali bez obzira me zanima vaše mišljenje.

Hvala
4:3 , sve izgleda debeljasto na 16:9...

ovo je ozbiljno... realnije je...
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 09:51   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-03-07
Godina: 23
Poruka: 3,026
mirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono nešto

meni je bolja klasika,ali u zadnje vrijeme najcesce se izradjuju wide,valjda su onda bolje
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 09:55   #9 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 26-10-07
Poruka: 241
Šef Foruma

gledaj da ima dvi a ovako uzmi obični ako nemaš puno para a ako imaš wide se ne isplati uzimat ispod 22"
Šef Foruma je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 11:28   #10 (permalink)
Semi Profesional Go-Kart Racer

Datum registracije: 05-11-05
Godina: 20
Poruka: 4,627
Servant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Servant

Citat:
Pravi autor: Šef Foruma Pogledaj Poruke
gledaj da ima dvi a ovako uzmi obični ako nemaš puno para a ako imaš wide se ne isplati uzimat ispod 22"
Ajd molim te hoćeš mi objasnit zašto se ne isplati?
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: classic, preporuka, wide

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:39.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103