Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala > Hardware
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Hardware Raspravljate o temi Problem sa grafickim karticama u Računala forumu; Imam dva problema sa grafickim karticama. 1. Kada stavim staru graficku u svoj komp (MX-400), nakon onog boot screena ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-08-07, 20:42   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-12-06
Godina: 23
Poruka: 18
Black_Hawk se izdvaja iz mase
Problem sa grafickim karticama

Imam dva problema sa grafickim karticama.
1. Kada stavim staru graficku u svoj komp (MX-400), nakon onog boot screena mi se ugasi monitor i nista se ne desava.
Pokusao sam stavit drugi monitor i na njemu mi pise "FREQUENCY OUT OF RANGE, TRY AN OTHER RESOLUTION".
Ja sam pokusao promjenit rezoluciju i ista stvar, a s drugom grafickom (9600SE) sve normalno radi.
Dali netko zna u cemu je problem i kako sredit da stara graficka radi na mom komp??? BTW na drugom kompu rade obje kako treba.
I sad jos drugi problem ne vezan za ovo prvo:
2. U zadnje vrijeme mi se pocela pojavljivati nekakva mreza na zaslonu, posebno kad upalim neku igru ili ako imam sliku koja se moze povecat. Kad je smanjena slika ima mrezu, no kad je povecam nema je vise.
Evo primjer:

Dali netko zna u cemu je problem i kako to maknut???
Black_Hawk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-08-07, 20:46   #2 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,161
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar
Re: Problem sa grafickim karticama

U safe modu (prilikom boota stisni F8), deinstaliraj grafičku, zatim digni sustav i pusti XP nek prepozna uređaj. Kad/ako uspije skini najnovije drivere za MX 400 i stavi ih...
Her passion is a kiss And I can not resist-----------
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-08-07, 21:48   #3 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
U safe modu (prilikom boota stisni F8), deinstaliraj grafičku, zatim digni sustav i pusti XP nek prepozna uređaj. Kad/ako uspije skini najnovije drivere za MX 400 i stavi ih...
Ovo sam sredio, no opet imam problem.
Skinuo sam nove drajvere ali ih nemogu instalirati, javi mi da ne postoji hardware u mom racunalu za koji su potrebni ti drajveri.
Evo i ovdje mi nista ne pise, kao da racunalo ne prepoznaje graficku:
Black_Hawk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-08-07, 22:03   #4 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 14-07-07
Godina: 24
Poruka: 1,470
mmrki se izdvaja iz masemmrki se izdvaja iz masemmrki se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mmrki Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mmrki

Citat:
Pravi autor: Black_Hawk Pogledaj Poruke
U zadnje vrijeme mi se pocela pojavljivati nekakva mreza na zaslonu, posebno kad upalim neku igru ili ako imam sliku koja se moze povecat. Kad je smanjena slika ima mrezu, no kad je povecam nema je vise.
Ovo vezano za mrežu na ekranu, mislim da memorijski moduli na grafičkoj kartici počinju odlazit u vječna lovišta.
Ja sam imao iste početne simptome na svojoj 9800pro kartici. Prvo mi je u igrama i kad sam otvarao slike dolazila ta kako ti veliš mreža, dok jednog dana te mreže nisu bile konstantno po cijelom ekranu u raznim bojama,tako da nisam mogo niš na njemu radit.Jedini spas je bila nova grafulja

Zadnji Uredio mmrki : 27-08-07 u 22:08.
mmrki je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-08-07, 23:33   #5 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: mmrki Pogledaj Poruke
Ovo vezano za mrežu na ekranu, mislim da memorijski moduli na grafičkoj kartici počinju odlazit u vječna lovišta.
Ja sam imao iste početne simptome na svojoj 9800pro kartici. Prvo mi je u igrama i kad sam otvarao slike dolazila ta kako ti veliš mreža, dok jednog dana te mreže nisu bile konstantno po cijelom ekranu u raznim bojama,tako da nisam mogo niš na njemu radit.Jedini spas je bila nova grafulja
Evo sad sam skuzio da kad stavim boju na 16 bit-a nestane mi ta mreza, a kad vratim na 32 ponovno se pojavi.
Black_Hawk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-08-07, 23:59   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 14-07-07
Godina: 24
Poruka: 1,470
mmrki se izdvaja iz masemmrki se izdvaja iz masemmrki se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mmrki Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mmrki

Meni je u početku bilo , pa dva dana niš, nije bilo nekog pravila po kojem se to događalo,sve dok jednog lijepog dana nije vrisnulo.
Ovo je samo kako je meni bilo, ne mora značit da je i tebi isti problem...ali nikad neznaš
mmrki je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-08-07, 01:37   #7 (permalink)
Moderator Foruma

_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: Black_Hawk Pogledaj Poruke
Ovo sam sredio, no opet imam problem.
Skinuo sam nove drajvere ali ih nemogu instalirati, javi mi da ne postoji hardware u mom racunalu za koji su potrebni ti drajveri.
Evo i ovdje mi nista ne pise, kao da racunalo ne prepoznaje graficku:
Drivere, ako si siguran da su dobri, a trebali bi biti obri ako si ih skinuo sa nVidia-ine stranice i nisu 64-bitni, stavi tako da klikneš na grafičku za koju je XP stavio već drivere i tamu odeš na Update driver... ovo koliko mi se čini si stavio na silu drivere za monitor, a ne za grafičku, iako se možda varam. Dakle odeš na Device manager-Display driver-Nvidia GeForce MX400 (desni kilk)-iz padajućeg izbornika update driver... dalje sam, ako ne nađe automatski navedi ga na mjesto gdje se driveri nalaze. Iako mislim da bi ta instalcija trebala teći po principu Klik...Setup...par puta next i to je to...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-08-07, 10:28   #8 (permalink)
Starter

Citat:
Drivere, ako si siguran da su dobri, a trebali bi biti obri ako si ih skinuo sa nVidia-ine stranice i nisu 64-bitni, stavi tako da klikneš na grafičku za koju je XP stavio već drivere i tamu odeš na Update driver... ovo koliko mi se čini si stavio na silu drivere za monitor, a ne za grafičku, iako se možda varam. Dakle odeš na Device manager-Display driver-Nvidia GeForce MX400 (desni kilk)-iz padajućeg izbornika update driver... dalje sam, ako ne nađe automatski navedi ga na mjesto gdje se driveri nalaze. Iako mislim da bi ta instalcija trebala teći po principu Klik...Setup...par puta next i to je to...
Pokusao sam stavit originalne drajvere sa nvidijine stranice, no meni tamo u device manageru ne prepoznaje nikakvu graficku i nemogu odabrat te drajvere....
Black_Hawk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-08-07, 10:34   #9 (permalink)
Moderator Foruma

Pa šta ti onda vrti sliku na ekranu ako nije prepoznao grafičku i stavio bazične drivere?? Odi na desni klik na desktop-properties-Settings i pročitaj šta piše pod display, i reci koja je najveća rezolucija koju možeš staviti tu...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-08-07, 23:18   #10 (permalink)
Starter

Citat:
Pa šta ti onda vrti sliku na ekranu ako nije prepoznao grafičku i stavio bazične drivere?? Odi na desni klik na desktop-properties-Settings i pročitaj šta piše pod display, i reci koja je najveća rezolucija koju možeš staviti tu...
rezoluciaj je 1280x1024, a pod display nepise nista.......
Black_Hawk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: grafickim, karticama, problem

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:58.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103