Koliko star komp?
Raspravljate o temi sa komp na ext.hard disk?? u Hardware forumu, dio Računala foruma; ne znam jel najsretniji naslov, al ako mi neko moze objasnit uzasno spor prijenos podataka sa kompjutera na externi hard ...
Koliko star komp?
Ekonomija, nasa najmilija!
Ponosan clan HHK
Stalni stalker na forumu...
oko 5 godina...ma uvjeren sam da je do mog kompa, al ono....poludio sam, sta mi je cinit?
E i hvala na brzom odgovoru
moze bit do kompa jer vjerojatno nemas usb 2.0 standard vec 1.1 a razlike u brzinama su ogromne...
Da, u tome je razlika. Izmedju ostalog, USB 1.1 daje 3.3V na izlazu, a USB 2.0 daje 5V. Externi diskovi tu razliku osjete u tome da se smanji transfer rate jer ne dobivaju dovoljno napona za vece brzine (to, a i USB 1.1 nema toliki transfer rate kao 2.0)
Ekonomija, nasa najmilija!
Ponosan clan HHK
Stalni stalker na forumu...
kao sto macor kaze najvjerojatnije je do usb porta...odi i kupi si pci karticu sa 2.0 usb portom
Bojim se da vam se moram ispricat, tih 90 GB filmova sam umjesto copy paste napravio cut paste.
Kolega me uvjerava da samim time sam kompjuteru zadao dupli posao, da brise i prebacuje istovremeno
Covjek se uci dok je ziv.
Popodne cu prebacit folder s glazbom, pa cu bas vidjet jel drugacije
Ispravak netočnog navoda: prije 5 godina su već na veliko bili popularni 2.0 usb portovi. 1.1 je tada bio povjest. imam ja externi hard disc i jako spor komp. za 4-5 sati je napunio hard sa 140 gb muzike. samo nemoj ga odjednom forsirat na tako veliku količinu podataka ostavi ga po pola sata na pauzi da se ohladi jer on stalno zapisuje i jako se grije. produžit ćeš mu vijek trajanja
sumnjam da ce biti ista bolje...sjecam se prosle godine sam od frenda posudio mali 80 giga diskec, imao sam pci s usb 2.0 al nije radila tako da sam bio osuden na usb 1.1 na ploci...taj hard sam ja presnimavao oko dva dana....bilo je tak sporo da sam mislio da nikad nece bit gotovo...kaj se tice napajanja diska imal je onaj kabel s dvostrukim usbom na drugom kraju, u slucaju pomankanja struje da se usteka i u drugi usb utor da povuce struje...
Hm, također imam slični problem kao i začetnik ovog topica...
Naime, imam eksterni HDD od 260GB (star cca godinu dana) i komp sa USB 2.0 portom (također star cca godinu dana)...
I transfer podataka sa ext. HDD na komp traje jaaaako dugo...Otrpilike 700MB presnimava cca 13min...
E sad, nije mi jasno zašto je to tako sporo...Spojim drugi ext HDD na ISTI USB port i onda sa njega presnimava 700MB za cca 1-2min...
Tako da sam zaključio da je problem u tom ext HDD. Inače, od 260GB, slobodno ima svega par GB....Navodno, što je taj ext HDD puniji (tj. ima više GB) sporije presnimava podatke na komp. Ali to mi baš i nema previše smisla, jer to ne vrijedi za ovaj drugi HDD...
Jel ima netko neki prijedlog kako da ubrzam transfer rate?