to ti je procesor...
Raspravljate o temi što je najbolje? u Hardware forumu, dio Računala foruma; Imam pitanje za stručnjake. Želio bih si nadoknaditi komp s novom grafičkom (dosada imam nvidia geforce 6600) a da mi ...
TOM HAGEN-odvjetnik kakvog može imati samo obitelj Corleone
to ti je procesor...
Ovako... Koliko para mislis dati za grafu? Jer trenutno imas AGP slot, a te grafe su skuplje. A druga stvar, vec sad imas (po meni) maksimalnu grafu koju mozes imati s tim procesorom. Vjeruj mi, govorim iz iskustva.
Ja sam imao upareno 6600 i Bartona na 1,83GHz, grafika je bila srednja zalost. Kada sam stavio mobilca i digao na 2,3GHz i sama grafika je skocila. Problem ti je u tome da ti izmedju ostalog grafika ovisi i o brzini procesora jer on ipak mora slati neke informacije grafickoj. Sporiji procesor = graficka ceka i ne radi u punoj brzini.
Ekonomija, nasa najmilija!
Ponosan clan HHK
Stalni stalker na forumu...
Slažem se sa gore navedenim, no problem je ako sada idem poboljšati procesor neću moći jer ih je jako malo sa socketom A.To opet rezultira da si kupim novu matičnu sa am2.
Može li molim vas da opet ne otvaram preporuka neke matične do 550 kuna (i manje ako može ali da je kvalitetna).
Hvala
MBO GIGABYTE MA78GM-S2H, AMD 780G, DDR2, VGA, FW, G-LAN, PCI-E, s. AM2
Za pocetak ti je odlicna, onboard grafa ti pomaze ako hoces usparati u startu, a buduci da je AM2+ podrzava i nove procesore koji dolaze iduce godine, kao i sadasnje cetverojezgrene.
Ponosan clan HHK
Piše da je unutra integrirana grafička.
Znači li to da ne trebam kupovati još posebno grafičku karticu?
I usput, treba li za ovu mrcinu kupovati dodatno hlađenje?
Sad sam tražio po internetu ovo:
Opis proizvoda
Bi li s tim procesorom 'izvukao maksimum'od grafičke kartice?
Zadnji Uredio abc699 : 19-12-08 u 14:49
nema smisla kupovat maticnu s integriranom grafikom ako mislis ulozit u pravu pcie kartusu...samo ce ti bit nusprodukt zagrijavanje tog grafickog cipseta i samim time maticne...meni je jednom covjek fino objasnio, jer sam htio uzet maticnu s integrusom te na to nakalemit normalnu jaku grafu, da je to idiotizam radit...rade uzet normalnu maticnu, i dat za normalnu graficku...samim time je sve pouzdanije...ove maticne s integrusama su napravljene vise za uredske kompove...ako ga ne mislis koristit za igranje najnovijih naslova slobodno uzmi...ako mislis, zaboravi...
Bi li valjala ovakva konfa:
PROCESOR:Opis proizvoda
MATIČNA PLOČA:Opis proizvoda
GRAFIČKA KARTICA:Opis proizvoda
TOTAL:1257,00 kn
Treba li uz ovu kompilaciju dodatno hlađenje?
Zadnji Uredio abc699 : 19-12-08 u 15:28
Taj procesor koji si linkao nejde na tvoju maticnu. A za ovu koju sam ti ja predlozio je slab. Radit ce, ali nije bas nesto high-end...
Graficku ti definitivno predlazem neku bolju, samo sam rekao da je to dobro rjesenje ako trenutno nisi pri parama, pa za privremeno koristiti.
Macor, to je istina pri starijim integrusama. Ali AMD 780G chipset ti automatski kompletno gasi integrusu ako se ne koristi. Nema nikakve nepouzdanosti, nikakve nestabilnosti koja bi utjecala na rad kompa. To je bio slucaj ranije sa starim maticnim koje su imale recimo Intel chipset, ili starije nVidia serije 6 grafe. Uostalom, ako frendu normalno radi maticna sa integrusom uparena sa HD4670, ne vidim zasto bi ovo bio drugaciji slucaj.
Ponosan clan HHK