| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi ADSL SPAJANJE u Tehnologija i Tehnika forumu; trazio sam odgovor na svoj problem ali ga nisam uspio naci.valjda nisam dobro trazio pa sam se odlucio prezentirati ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 01-12-06 Godina: 29
Poruka: 2
![]() | ADSL SPAJANJE trazio sam odgovor na svoj problem ali ga nisam uspio naci.valjda nisam dobro trazio pa sam se odlucio prezentirati svoj problem. Dakle korisnik sam T-com adsl-a od njih sam dobio Kasda adsl router sa 4 lan izlaza.komp mog brata ukljucen je na lan1 i tako koristimo adsl.jucer sam ja sebi kupio laptop i utp kabel za mrezu.kabel sam ubacio u svoj laptop i adsl router lan2.laptop je prepoznao to odnosno mogucnost te vrste konekcije na internet.pod Lan or high speed conections dobio sam ikonicu za to.sada mene zanima sta ja trebam napraviti na laptop kako bih dobio adsl ikonu na koju cu se spajati na internet.molim ako netko moze da mi to u koracima objasni sta i kao treba napraviti, ili ako ima bas vec objasnjeno da kaze di je to.hvala puno |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: ADSL SPAJANJE Na tom Kasda routeru što si dobio prva dva lan izlaza su ti za ADSL, a druga 2 za MaxTV. Znači spojiš kabel u lan 2( što već i jesi) i tada ideš klikom na START - Control Panel - Network Connections. Kada si otvorio Network Connections imaš u lijevom kutu pod Network Tasks opciju Create a new connection, ili na izborniku File - New Connection. Kada si odabrao tu opciju prvi korak ti je kliknut Next, a zatim u drugom koraku ti mora biti označena prva opcija (conect to the internet) i opet Next. U trećem koraku moraš označit opciju (druga opcija) Set up my connection manually i kliknuti Next. U četvrtom koraku opet označuješ drugu opciju, znači Conect using a broadband connection that requires a user name and password i zastim opet Next. Sada si došao do djela gdje sam moraš upisivati podatke. Sljedeće što se traži od tebe je ISP name. Tu možeš upisati MAXadsl, to je samo ime konekcije kako će ti pisat na desktopu. Zatim opet klikneš Next i tu te sad traži User name i Password. Te podatke si dobio na papirima od T-coma sa podacima o internet konekciji. U prvom redu upisuješ User name ili Korisničko ime, a u druga dva Password ili Zaporka, koje si dobio od t-coma. Zatim označiš one dvije opcije ispod i opet ideš na Next. Tamo označiš opciju Add a shortcut to this connection to my desktop i klikneš Finish. Spojiš se na internet i uživaš ![]() (Shortcut ti je na desktopu pod nazivom MAXadsl)
__________________ Rise up this mornin', Smiled with the risin' sun... "legend" opet moram obrazložit nick ---> link Zadnji Uredio ldeanl : 20-11-07 u 13:00. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:32.

--->