Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi DVD pržilica u Tehnologija i Tehnika forumu; problem je kad stavim pržit data disc, znači recimo pržim prvi disc prve sezone SGA, ostane na 1% ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 05-05-07, 11:12   #1 (permalink)
4nick8or

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,410
pharaoh je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh
DVD pržilica

problem je kad stavim pržit data disc, znači recimo pržim prvi disc prve sezone SGA, ostane na 1% nekih minutu i onda izbaci error, i kaže POWER CALIBRATION ERROR, i niš nesnimi na disc, disc je i dalje prazan, probao sam zamjenit NERO, stavio slabiju verziju, koja je prije radila, pržilica je TEAC, među prvima, stara preko 3 god., odjednom je prestala snimat i RW+ i RW-, čita ih ali ne snima????

i da poslije mi uopće ne reagira eject gumb, moram restartat komp da bi izbacio prazan dvd.
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-05-07, 11:15   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: DVD pržilica

možda da probaš update firmware-a ... makar osobno mislim da je pržilica rekla svoje

obzirom na cijenu pržilica danas, to nije neki problem

(imo sam sličan problem na starom Plextoru .. na kraju sam kupio novu pržilicu)
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-05-07, 11:22   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-11-05
Poruka: 2,353
ludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ludiabra

Miriše mi da trebaš novu pržilicu...
printf ("\n Hrvatska !! ); }
ludiabra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-05-07, 11:24   #4 (permalink)
4nick8or

Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

Citat:
Pravi autor: ludiabra Pogledaj Poruke
Miriše mi da trebaš novu pržilicu...

šta predviđaš, koju ću kupit??
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-05-07, 11:27   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 29-04-06
Godina: 21
Poruka: 1,572
sumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masi

cekaj ne tribas minjat przilicu, poznat mi je problem, obicno je power calibration povezan sa nerom. stani da provan nac.

Moze isto tako bit i do medija.

Provaj ovo (iskljucit IMAPI) ne triba ti ako koristis nero za przenje.

1 klikni start
2 pa run
3 upisi services.msc
4 pronadi u listi IMAPI CD BURNING COM SERVICE
5 desni klik na to pa properties
6 di pise startup type stavit disabled i klikni apply, restartaj komp i provaj przit.

naisa san i na ovo:
There are two common causes for power calibration errors.

Low Quality Media

At the start of each burn the drive will burn to a small section the the disc to adjust the laser power for the media being used. Low quality media is inconsistent and will frequently give hit or miss results during the power calibration. AN32, CMC and Moser Baer are common low quality media.

Keep in mind that many of the brands of media aren't actually made by the company selling them. To find out who actually manufactured the media you can use DVD Identifier.

DVD Identifier - Your DVD, HD DVD & Blu-ray Companion

Some of the best makes of media to try are Ritek G04/G05, Verbatim Metal AZO, Maxell and Taiyo Yuden.

The only recourse for power calibration errors with low quality media is to update the firmware for your drive and hope it works. Here's a link to the best firmware page to be found:

The Firmware Page :: Index

If you've never flashed a drive before I highly suggest checking out the forums there and read up on the process before attemting anything.

Your Burner Is Dying

This one is self-explanatory.

If you're using quality media, your firmware is up to date and you're still recieving power calibration errors then your old drive is dying or your new drive is most likely defective.

btw koja je przilica u pitanju?

Zadnji Uredio sumsko_voce : 05-05-07 u 11:32.
sumsko_voce je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-05-07, 11:30   #6 (permalink)
4nick8or

ajde super, jel negdje u postavkama?? da i ja tražim
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-05-07, 11:56   #7 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 07-06-06
Godina: 25
Poruka: 1,129
synergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masisynergy je dragulj u masi
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku synergy

ja sam imao taj problem prije isto na yamahinoj przilici al sam updateao firmware pa je nastavila radit dobro... tako da nemora bit da je crkla iako moze bit.
synergy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-05-07, 12:05   #8 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

kao što sam i reko ... probat napravit update firmware-a .. ako neće ni tada ... onda je riknula
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-05-07, 13:56   #9 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,124
tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan
Arrow Re: DVD pržilica

hm, nije mi jasna jedna stvar s firmwareom....imam pržilicu LG GSA-4167b...firmware DL10......našao sam na netu jači firmware međutim postoji i DL11, 12 i 13 kao i OEM DJ11,12 i 13.....koje su osnovne razlike, jel bitno ako instaliram odmah DL13, koji je kao neka zadnja verzija...?????
Odgovori sa citatom
Star 05-05-07, 14:00   #10 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 30
Poruka: 18,526
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Nije bitno, ne moraš redom po brojevima ići već možeš staviti najnoviji.
Samo pripazi da je za Europu a ne ko ja da staviš firmware za Australiju pa ti malo ne snima kako treba

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dvd, rom

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 14:51.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114