| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi FAT32 u NTFS bez formatiranja? u Tehnologija i Tehnika forumu; Jeli to uopće moguće izvesti Prijatelju mi je laptop formatiran u FAT 32 formatu i kada spajam winrarom fajlove (od ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Akademik Foruma | FAT32 u NTFS bez formatiranja? Jeli to uopće moguće izvesti ![]() Prijatelju mi je laptop formatiran u FAT 32 formatu i kada spajam winrarom fajlove (od jedne igre) šalje mi poruku da FAT32 ne podržava fajlove veće od 4GB (ovaj iso fajl ima 4.4gb) sada... može li se bez formatiranja promijenit format HDD-a? Ako ne može, mogu li ja ovaj problem riješit na neki drugi način, znači spržit nekako ove iscjepkane winrar fajlove bez spajanja u iso i to sve nekako spržit na DVD? Unaprijed hvala svima! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: FAT32 u NTFS bez formatiranja? Moguće je. Otvori command prompt (znači ideš na start , run , tamo upišeš cmd, i na ok normalno) U command promptu upiši ovako "Convert volume: \ FS:NTFS" Umjesto ove riječi "volume" upišeš ime diska znači recimo "c", znači disk koji želiš prebacit u ntfs. Znači ako želiš konvertat c particiju upišeš "Convert c: \FS:NTFS" Pazi da između "c:" i ove kose crte "\" bude razmak. Nakon toga naravno opališ enter, još će te pitat yes ili no odabereš yes i to je to. Iskreno , neznam koliko je to sigurno, ali koliko sam čuo od nekih koji su to radili i pomoću partition magica (ja osobno nisam sa partitionom) čini se da je ovo ipak sigurniji način šta se tiče podataka (da se slučajno nebi pogubili). Al ovo radiš na vlastitu odgovornost samo da znaš. A i neznam kako bi to funkcioniralo ako ti je hdd skoro pun jer ima dosta razlika između fat 32 i ntfs tabela tako da podaci nisu baš sigurni previše. Možda ipak pametnije da prije napraviš backup podataka, pogotovo ako imaš važne podatke neke. A i kad već radiš backup onda možeš i formatirat disk pa onda poslije vratit taj backup, sigurnije je ![]() Al sam ga sad nasrao svačega ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Purger | Re: FAT32 u NTFS bez formatiranja? Poništivač kopjutera savjetuje ![]() ![]() Legendo ![]()
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: FAT32 u NTFS bez formatiranja? Ja sam to radio sa gomilom važnih podataka na disku i nije bilo problema. Određeni rizik uvijek postoji ali mislim da nije prevelik. Napravi kopiju važnih stvari i udri (usput moli očenaše). Ne vidim razlog da rikne disk.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
![]() |
| Tagovi: bez, fat32, formatiranja, ntfs |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:27.