Pokazujem rezultate 1 do 7 od 7

Instalacija Windows 7

Raspravljate o temi Instalacija Windows 7 u Help Service forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Evo pošto imam namjeru instalirati Windows 7 Ultimate, zanimaju me neke stvari. 1. Neki dobar tutorial kako da to obavim. ...

V.I.P. Član Avatar od korisnika berto11
    Datum registracije
    01-02-07
    Poruka
    8,579
    Liked
    70 times

Instalacija Windows 7

Evo pošto imam namjeru instalirati Windows 7 Ultimate, zanimaju me neke stvari.

1. Neki dobar tutorial kako da to obavim.

2. Pošto na c particiji imam dosta veliki broj programa koji su instalirani, a vše nemam instalacijski file. ili setab ili cd od tih programa, zanima me kako mogu sačuvati te programe. Jer mi je poznato da se svi ti programi brišu kada Windowse instaliram na c disk.

3. Dali u tom paketu dobijem Office programe...Word, Exel, Power Point itd... Ako ne koja werzija paše na Windows 7

4. Možda još neki savijet na što trebam pripaziti.

Oprostite, nisam baš neki znalac na ovom području. Unaprijed hvala.
    Progovori SAD ili zauvik ŠUTI!!! http://www.hajduk.hr/?otvori=vijest&vijest=2198

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    313 times

Re: Instalacija Windows 7

1. neke velike mudrosti kod instalacije nema. znači, bitno je da je operacijski sustav na DVD-u, ubaciš ga u DVD-ROM i restartaš komp. pri bootu odaberi opciju da ti je first boot device CD/DVD ROM i slijediš upute.

2. u pravilu to ne ide. jednostavnije ti je poskidati te programe ponovo s neta. ako bi radio tako nešto, onda možeš napravit upgrade sa Windowsa XP na 7. ovdje ima i tutorial
    ali ni to ne preporučam. bolja i jednostavnija je clean instalacija.

3.koliko ja znam, office paket ne dolazi s windowsima.

4. widowsi 7 imaju virtualnu mašinu na koju možeš podići programe koji još nemaju podršku u driverima za njih (tzv. XP mod). prije rušenja starih windowsa provjeri na netu da li tvoj procesor podržava virtualizaciju, inače ti taj mod neće radit.
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

Datum registracije
    01-02-07
    Poruka
    8,579
    Liked
    70 times

Citat Pravi autor: raven21 Pogledaj Poruke

4. widowsi 7 imaju virtualnu mašinu na koju možeš podići programe koji još nemaju podršku u driverima za njih (tzv. XP mod). prije rušenja starih windowsa provjeri na netu da li tvoj procesor podržava virtualizaciju, inače ti taj mod neće radit.
    Ovo ne kužim...
    Progovori SAD ili zauvik ŠUTI!!! http://www.hajduk.hr/?otvori=vijest&vijest=2198

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    313 times

oke, nema problema, pojasnit ćemo...

znači, želiš li instalirati neki stariji program (ili neki koji više ni nema nove verzije), to nećeš moći podić na njih.
    onda odeš na majkrosoftovu stranicu i skineš program koji se zove Hyper-V, instaliraš ga i on ti unutar windowsa 7 napravi verziju Windowsa XP, gdje možeš onda instalirat sve što si imao i na starim windozima.

znači imaš win 7, a ovo ti dodatni program unutar njih koji pokreneš kad želiš i ne kolje se sa pravim operacijskim sustavom.

e, i da bi provjerio hoće ti to sve radit, vidi da li ti procesor podržava tu virtualizaciju.
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,143
    Liked
    493 times

e, i da bi provjerio hoće ti to sve radit, vidi da li ti procesor podržava tu virtualizaciju
    kako to provjeriti?
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    313 times

ovdje ima nešto

problem je ako je procesor stariji, pa se onda mora update-at bios i slične gluposti radit...

evo još malo popisa podržanih procesora
    Zadnji Uredio raven : 11-12-09 u 07:56

Datum registracije
    01-02-07
    Poruka
    8,579
    Liked
    70 times

Meni je comp dosta star, nekih 5 godina..., ali je još uvijek dosta dobar i nadam se da će to raditi...evo:

Dodane Slike Dodane Slike
    Zadnji Uredio berto11 : 11-12-09 u 08:39

Lajkaj nas na Facebooku