hmm...
ja sam si davno napravio irda preko rs-a..bila shema u bugu..prije jedno cca 3-4 god ak se ne varam....sljakalo onak ok...
a za usb..a valjda mosh i to...
poslje sam se spajao na komp preko bt-a preko moba...
Raspravljate o temi Ir kontrola preko kompa u Help Service forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Evo ovak, ja se ovih dana malo zanimam za izradu pametne sobe i na jako dobrom putu sam da to ...
hmm...
ja sam si davno napravio irda preko rs-a..bila shema u bugu..prije jedno cca 3-4 god ak se ne varam....sljakalo onak ok...
a za usb..a valjda mosh i to...
poslje sam se spajao na komp preko bt-a preko moba...
bio neki program.nisam niti ja koristio za razmjenu podataka...
zastario?? a daj mi reci kak ti radi daljinac od telke?? to je bilo slozeno na univerzalnom daljinskom..nema promjene podataka..
a s mobom takodjer..ne razmjena podataka..nego upravljanje..
znam da SE mobiteli imaju neke osnovne mogucnosti..al imao sam na symbianu control freak..to je bio dobar program..
Imas pravo to s telkacima... Sad sam i ja malo prekopo po bugovima (bar ono sto ja imam) pa sam vidio da je ove godine bila jedna samogradnja ali samo ic prijemnik. nista od irda. uglavnom... taj dio smo apsolvirali (naso sam nest na netu za 50 kn) sad samo jos pitanje da li netko konkretno zna nesto o popratnim programima.
ja sam koristil donedavno daljinski od satelitske kartice, jer je imala irDA prijamnik na RS232 portu...i program onaj Winlirc, i jos neki, uglavnom, poslozis si po svojem kaj da koja tipka dela i koristis normalno...i sljakalo je al mi je dopizdilo...pa sam si copil od frenda bezicni mx1000 i sad s kreveta samo s njim derem...
a RF ne dolazi u obzir?
to mi se nekak čini jednostavnije...
He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.
jel može netko tko ima iskustva s time.. npr vuxs ili macor napisat malo dulji post na tu temu.
zanimljiva mi je tema a neda mi se guglat baš pa bi volio čut to od nekog iz prve ruke.
naravno,ako vam se da i imate volje![]()
u bugu iz trecheg mjeseca ove godine imate shemu izrade usb ic prijamnika...
![]()