Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 11

Ir kontrola preko kompa

Raspravljate o temi Ir kontrola preko kompa u Help Service forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Evo ovak, ja se ovih dana malo zanimam za izradu pametne sobe i na jako dobrom putu sam da to ...

Početnik
    Datum registracije
    12-09-09
    Poruka
    12
    Liked
    0 times

Ir kontrola preko kompa

Evo ovak, ja se ovih dana malo zanimam za izradu pametne sobe i na jako dobrom putu sam da to sve i ostvarim. Planiram sve uredjaje u sobi kontrolirati preko jednog racunala.

Ideja mi je da sve kontroliram preko IRDA adaptera. Zanima me da li je to moguce. Na netu sam se svega nacitao. Da li to mora biti obavezno spojeno na RS 232 ili moze i preko usb-a.

Nadalje programi... Nisam bas uspio pronaci nesto tipa "virtual remote control" iii usput ako znate neki program za "ucenje" kodova starih daljinaca i tak to...

pomozite

.l. Avatar od korisnika Vuxs
    Datum registracije
    30-05-06
    Poruka
    11,443
    Liked
    46 times

Re: Ir kontrola preko kompa

hmm...
    ja sam si davno napravio irda preko rs-a..bila shema u bugu..prije jedno cca 3-4 god ak se ne varam....sljakalo onak ok...

a za usb..a valjda mosh i to...
    poslje sam se spajao na komp preko bt-a preko moba...

Početnik
    Datum registracije
    12-09-09
    Poruka
    12
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Vuxs Pogledaj Poruke
    hmm...
    ja sam si davno napravio irda preko rs-a..bila shema u bugu..prije jedno cca 3-4 god ak se ne varam....sljakalo onak ok...

a za usb..a valjda mosh i to...
    poslje sam se spajao na komp preko bt-a preko moba...
    a kako si sredio programe i kodove? meni ne treba za razmjenu podataka nego za upravljanje uredjajima mislim da je infrared malo zastario da saljem podatke preko njega

Datum registracije
    30-05-06
    Poruka
    11,443
    Liked
    46 times

bio neki program.nisam niti ja koristio za razmjenu podataka...
    zastario?? a daj mi reci kak ti radi daljinac od telke?? to je bilo slozeno na univerzalnom daljinskom..nema promjene podataka..
    a s mobom takodjer..ne razmjena podataka..nego upravljanje..
    znam da SE mobiteli imaju neke osnovne mogucnosti..al imao sam na symbianu control freak..to je bio dobar program..

Početnik
    Datum registracije
    12-09-09
    Poruka
    12
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Vuxs Pogledaj Poruke
    bio neki program.nisam niti ja koristio za razmjenu podataka...
    zastario?? a daj mi reci kak ti radi daljinac od telke?? to je bilo slozeno na univerzalnom daljinskom..nema promjene podataka..
    a s mobom takodjer..ne razmjena podataka..nego upravljanje..
    znam da SE mobiteli imaju neke osnovne mogucnosti..al imao sam na symbianu control freak..to je bio dobar program..
    Imas pravo to s telkacima... Sad sam i ja malo prekopo po bugovima (bar ono sto ja imam) pa sam vidio da je ove godine bila jedna samogradnja ali samo ic prijemnik. nista od irda. uglavnom... taj dio smo apsolvirali (naso sam nest na netu za 50 kn) sad samo jos pitanje da li netko konkretno zna nesto o popratnim programima.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika macor
    Datum registracije
    11-11-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,684
    Liked
    0 times

ja sam koristil donedavno daljinski od satelitske kartice, jer je imala irDA prijamnik na RS232 portu...i program onaj Winlirc, i jos neki, uglavnom, poslozis si po svojem kaj da koja tipka dela i koristis normalno...i sljakalo je al mi je dopizdilo...pa sam si copil od frenda bezicni mx1000 i sad s kreveta samo s njim derem...

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    313 times

a RF ne dolazi u obzir?
    to mi se nekak čini jednostavnije...
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

Početnik
    Datum registracije
    12-09-09
    Poruka
    12
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: raven21 Pogledaj Poruke
    a RF ne dolazi u obzir?
    to mi se nekak čini jednostavnije...
    objasni malo... kakav adapter za komp i kako kontrolirati tv, dvd i sve to redom preko toga

Uvaženi forumas Avatar od korisnika mirko_zg
    Datum registracije
    25-11-06
    Poruka
    972
    Liked
    0 times

jel može netko tko ima iskustva s time.. npr vuxs ili macor napisat malo dulji post na tu temu.
    zanimljiva mi je tema a neda mi se guglat baš pa bi volio čut to od nekog iz prve ruke.
    naravno,ako vam se da i imate volje

Datum registracije
    30-05-06
    Poruka
    11,443
    Liked
    46 times

u bugu iz trecheg mjeseca ove godine imate shemu izrade usb ic prijamnika...

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku