Pokazujem rezultate 1 do 5 od 5

kako da znam jel mi procesor otisao?

Raspravljate o temi kako da znam jel mi procesor otisao? u Help Service forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; imam problem s kompom, upalim ga normalno ali nakon par minuta slika se zaledi i moram ga restartati...cim udem u ...

Starter
    Datum registracije
    08-03-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Red face kako da znam jel mi procesor otisao?

imam problem s kompom, upalim ga normalno ali nakon par minuta slika se zaledi i moram ga restartati...cim udem u neku igricu ili u bilo koji program slika se zaledi i moram ga ugasiti...nekad se zaledi i cim krene screen saver...moze li mi tko molim vas pomoci??? sto mi je s kompom??

Regularni forumaš Avatar od korisnika denamo
    Datum registracije
    02-08-07
    Starost
    33
    Poruka
    417
    Liked
    0 times

Re: kako da znam jel mi procesor otisao?

hmm, moze biti mali milion stvari, hehehe....
    mozda drajveri
    mozda disk, a mozda i procesor..
    ja bi nove windowse slozio, stavio nove drajvere, pa ako opet tako bude onda je vjerovatno do nekog hardwera
    saro' sempre al tuo fianco io di te non mi stanco
    sei la cosa piu bella che c' eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    Alessandro Del Piero oleeeeeeeee!!!

30215 Avatar od korisnika pharaoh
    Datum registracije
    10-06-05
    Starost
    6
    Poruka
    8,075
    Liked
    59 times

da li je pokazivao naznake da misli otić, i da li možda sumnjaš kud je otišao?

prof. Foruma Jockey Shots Champion, Bubble Run 2 Champion Avatar od korisnika negatron
    Datum registracije
    02-08-06
    Poruka
    1,592
    Liked
    15 times

Vjerovatno se samo ventilator koji hladi procesor nabrao prašine, pa više nije u stanju da ga hladi. Otvori kućište, pa očisti unutrašnjost od prašine, a ventilatore od procesora, grafičke (i eventualno od kućišta, ako postoji) dobro ispuši, da sva prašina izađe.
    U težem slučaju, moguće je da je ventilator skroz zaribao, tad ćeš ga morati promijeniti (težak posao, koji bih na tvom mjestu prepustio nekom serviseru).
    Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba.

Regularni forumaš Avatar od korisnika mata17boy
    Datum registracije
    28-12-08
    Poruka
    428
    Liked
    0 times

ček, pa da je problem u procesoru kako bi uopće mogao pokrenut sistem, ako proc ima i najmanu grešku neće ga podić, a pitanje hoće ga uopće upalit

a šta se tiče promjene ventilatora, kod starijih 32bita procesora (za 64 bita neznam uopće kako izgleda cijela postava), uopće nije problem promjenit ventilator. ja sam stavio ventilator od jednog starog napajanja koje je izgorilo i radi ko prije... morao sam lotat žice samo.
    jedan dan ću slikat svoj proc.

Lajkaj nas na Facebooku