Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi Komp mi se stalno resetira!!! u Tehnologija i Tehnika forumu; i poludit ću, nemogu to više durat! živce mi jede! radim nešto i resetira se i opet sve ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-12-07, 14:57   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 09-04-07
Godina: 19
Poruka: 45
Jandro se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Jandro Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Jandro
Komp mi se stalno resetira!!!

i poludit ću, nemogu to više durat! živce mi jede! radim nešto i resetira se i opet sve isponova
u jednom danu tak oko 20 puta se resetirat zna
prije par mjeseci sve novo sam kupio,i od prvog dana se to dešava,samo je sada malo ćešće ali prije nisam obraćao tolko pažnju na to, pošto kad bi se resetirao upalio bi se odma i ok! ali sad dok resetira prođe 2min da nešto mogu raditi u windowsima!
odnio sam ga u servis i tam ga provjerili i kažu sve ispravno, nije im se nijednom resetirao ! ja poludit hoću, odđem doma upalim ga radi 10min i opet se resetira
dok ništa neradim na njemu (gledam film ili sam stoji upaljen) neće se resetirat makar tjedan data tak stajao, ali ćim poćnem nešto raditi (ništa pretjerano, surfam po netu, slike gledam i tak il dovoljno da miš pomaknem nekad) resetira se odmah

rame su provjerili u servisu i oni su ok!
jel postoji kakav program s kojim bih mogao provjeriti ispravnost komponenti pa da to sranje što zeza promjenim! zbog windowsa nije, provjereno!
na što vi sumnjate da zeza da se tak stalno resetira??
Jandro je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 16:30   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 03-02-07
Poruka: 163
Dacha se izdvaja iz mase
Re: Komp mi se stalno resetira!!!

Pa najvjerovatnije da je napajanje, koje napajanje imaš? Koja ti je grafička? Možda ona zeza jer nije dovoljno napajanje za nju?!?!
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 16:30   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-03-07
Godina: 23
Poruka: 3,342
mirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono nešto

Ili mozda virus koji stalno resetira kompjuter?
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 16:33   #4 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 19-04-07
Godina: 42
Poruka: 128
hastur

Baterija 100%
Give them NOTHING, but take from them, EVERYTHING!!!
hastur je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 16:35   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 29-11-07
Godina: 27
Poruka: 123
Krvavica

kupi duracel baterije i problem rijesen,salu na stranu

i ja mislim da je virus
Krvavica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 16:36   #6 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 19-04-07
Godina: 42
Poruka: 128
hastur

Mislim na bateriju na matičnoj ploci!
Give them NOTHING, but take from them, EVERYTHING!!!
hastur je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 16:37   #7 (permalink)
Banned

Datum registracije: 29-11-07
Godina: 27
Poruka: 123
Krvavica

Citat:
Pravi autor: hastur Pogledaj Poruke
Mislim na bateriju na matičnoj ploci!
pa salio sam se zar ne vidis slijepi covjece?
Krvavica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 16:51   #8 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 987
negatron je zabranio reputaciju

Može biti više uzroka, istina je da ničim izazvano resetiranje većinom izaziva neispravna memorija, ali se to može dogoditi i zbog nedovoljne snage napajanja (nove grafičke kartice traže dosta jaka napajanja, od barem 500W), a moguće je i da ventilator od procesora nije ispravan i ne hladi dobro, pa dolazi do njegovog pregrijavanja.
Sa softverske strane, moguće je da je u pitanju jedan od wormova tipa Zotob-M, My Tob ili Zlob, pa malo preskeniraj preko nekog boljeg antivirusa (probaj preko NOD-a32 ili Kasperskog). Ako je tu sve u redu, možda postoji neki konflikt između raznih dijelova hardvera, npr. ako imaš zasebnu zvučnu karticu, možda dolazi u konflikt sa grafičkom (dijele iste resurse), tu pomaže promjena PCI slota u kojoj se nalazi zvučna kartica (ili modem, Tv-tuner kartica i sl.). Možda čak i driver od grafičke nije u redu, neodgovarajuća je verzija, pa skini najnoviji sa Neta.
A na kraju, možda je problem i u samim Windowsima, ako si stavio neku divlju piratsku verziju, pa nije stabilna?
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 17:13   #9 (permalink)
Starter

Datum registracije: 09-04-07
Godina: 19
Poruka: 45
Jandro se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Jandro Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Jandro

Citat:
Pravi autor: negatron Pogledaj Poruke
Može biti više uzroka, istina je da ničim izazvano resetiranje većinom izaziva neispravna memorija, ali se to može dogoditi i zbog nedovoljne snage napajanja (nove grafičke kartice traže dosta jaka napajanja, od barem 500W), a moguće je i da ventilator od procesora nije ispravan i ne hladi dobro, pa dolazi do njegovog pregrijavanja.
Sa softverske strane, moguće je da je u pitanju jedan od wormova tipa Zotob-M, My Tob ili Zlob, pa malo preskeniraj preko nekog boljeg antivirusa (probaj preko NOD-a32 ili Kasperskog). Ako je tu sve u redu, možda postoji neki konflikt između raznih dijelova hardvera, npr. ako imaš zasebnu zvučnu karticu, možda dolazi u konflikt sa grafičkom (dijele iste resurse), tu pomaže promjena PCI slota u kojoj se nalazi zvučna kartica (ili modem, Tv-tuner kartica i sl.). Možda čak i driver od grafičke nije u redu, neodgovarajuća je verzija, pa skini najnoviji sa Neta.
A na kraju, možda je problem i u samim Windowsima, ako si stavio neku divlju piratsku verziju, pa nije stabilna?

ovako, zbog virusa nije sigurno jelveć nakon formatiranja c i instalacije windowsa i drivera komp se je počeo resetirat! znaći, sve novo tad virusa nije bilo uopće još
windowse već 3 verizije sam stavio i isto
procesor se ne pregrijava
napajanje je smart box 500w
skino sve najnovije drivere i isto je
memorija je ispravana, prošla je onaj neki test i probo prvo s jednom, pa s drugom i s obje i isto se resetirat kado da ona otpada

konfa je sljedeća:
matična gigabyte GA-945PL-S3
gigabyte GV-NX73T256 grafička, 256mb
ddr 2 komada po 1gb
intel pentium d dual core 2,66ghz

jel ima kakav program za provjerit stanje baterija ne matićnoj?? znam da sam nešto imao što j pokazivalo kakva je baterija,ale nemogu se sjetit više!
a jel moguće da je baterija? ipak ak je konfa stara 3mjeseca

Zadnji Uredio Jandro : 02-12-07 u 17:16.
Jandro je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 18:58   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 987
negatron je zabranio reputaciju

Nije do baterije sigurno, jer čak i da je prazna, ne bi se Windowsi restartali zbog nje.
Moguće je da je problem i sa hardom, provjeri ga preko Check disk ima li grešaka na njemu (bad blocks).
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 00:19.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108