Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi Komp se restarta pri paljenju u Tehnologija i Tehnika forumu; Bok ekipa! Imam ja više problema sa svojim brand new kompićem oko kojih mi ni servis nije pomoga, al ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-04-08, 12:18   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 03-04-08
Godina: 20
Poruka: 301
bruna-13 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku bruna-13
Komp se restarta pri paljenju

Bok ekipa!
Imam ja više problema sa svojim brand new kompićem oko kojih mi ni servis nije pomoga, al nadam se da ćete vi:
1) komp mi se od prvog dana restartira sam od sebe kad ga upalim - ne uvijek, ali često. Bio na servisu, vratio se tako da se sad restartira više od jednog puta
2) u zadnjih par dana kad ga idem izgasit pojavi mi se svaki put za end program nešto: sim chat menu...kaže momak da i njemu isto, pojma nemamo zašto
3) Floppy drive mi ne vidi disketu, ne oglašava se uopće onim dobro poznatim zvukom, lampica ne svijetli, a piše da je drive uredno spojen. (nemojte mi reć:šta će ti floppy, još uvijek mi treba).

Unaprijed hvala i molim pomagajte jer me tehnika mrzi, al ono iz dna duše, masno platim i onda me sve zaj...
Star 08-04-08, 12:44   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 04-04-08
Godina: 21
Poruka: 154
picanko
Re: Komp se restarta pri paljenju

Hm za reset moze biti mnogo problema.. za pocetak pogledaj postavke u biosu
picanko je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-04-08, 14:55   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-11-07
Poruka: 1,191
macor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku macor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku macor

1) moze bit da se procesor grije pretjerano pa ga restarta zbog zastite...moze bit i problem s memorijom, napajanjem...

2) to se zna desavat a uzrok tome je da imate pun kufer aplikacija pokrenutih u pozadini za vrijeme rada windoza a nepotrebni su za rad istih pa onda ima problema s "unlockanjem" tih procesa

3) malo ucvrsti kablove spojene na njega a zatim odi u bios i provjeri da nije disablean A drive...
Odgovori sa citatom
Star 08-04-08, 19:03   #4 (permalink)
Regularni forumas

1) restarta se od prvog dana, pa mi je nevjerojatno da je radi procesora, još sam kupila nekog ultra dobrog. Bio na popravku, i čovik meni da se njemu nije nijednom restarta, nakon toga je još stao u njih i reka mi je ako otkriju kvar na bilo kojem dijelu hardware-a, da će zamijenit i ništa...

2) moguće, probat ću baš jednom nešto sitno radit na njemu i odmah ga ugasit

3) kvragu, najveći zajeb je šta je kupljen u dućanu di su mu stavili onu naljepnicu straga da ga ne smijem otvarat bez njih, a već 3 puta sam bila tamo, čak su mi kad sam ga kupila dali hard disk s napuknutim kabelom i odmah nastao kratki spoj...jedva čekam da prođe godina dana garancije pa da ja onda mogu prčkat.
To u biosu bi mogla provjerit, malo ću pročačkat kako se to radi...

Hvala macor i picanko
Star 08-04-08, 22:54   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-11-07
Poruka: 1,191
macor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku macor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku macor

1) a gle...restart moze bit za sad samo iz hardwerskih problema...nekaj se kolje...il je proc (nema paste il ima pa je predebeli sloj), il se memorija kolje (makar bi ti onda izbacil BSOD), moze bit i graficka, mozda cak i sama maticna....

2) kaj se tice procesa nema veze kolko sitno radis na kompu...znam po ekipi koja nezna najbolje s kompovima...nasopaju komp brdom programa koje vecinom vise ni ne koriste - zalosno al istinito - i onda kad dodem kod njih sam vidis ikone u trayu dole desno, ono....gro ikona...a kad pokrenes task manager samo listas i gledas kak procesi zderu memoriju...nema kraja....

3) zato ja uvijek kome god slazem, kupujem komponente...em zato kaj mogu slobodno prckat ja i vlasnik po kompu kad nam se sprdne em kaj je garancija na komponente pojedinacno puno bolja...a ne jedna godina na celi komp i onda bok...zamisli...istekne godina i jedan mjesec i rikne disk...moras ga mjenjat o svom trosku dok recimo da imas posebno garanciju za svaku komponentu, disk bez beda odneses i trazis drugi jer imas 3 godine garancije - recimo - i fucka ti se zivo...

nista...napravi ovak...fino biljeznicu il komad papira i olovku u ruku i fino si uzmi recimo prek vikenda negdje maksimum 2 sata i prati sta se s kompom desava...kad se srusi, fino na papir napisi datum, vrijeme i opis kaj se desilo...i ak se fakat malo malo rusi lista ce bit podugacka....onda fino to skup s kompom odnesi tam njima na servisni pult i lijepo ih zamoli da ti ne vracaju komp dok ne srede da radi normalno...ak ti veli da njima radi kak spada, fino im odbrusi da tvoj papir potvrduje da to i nije bas tak...
Odgovori sa citatom
Star 08-04-08, 22:57   #6 (permalink)
Banned

Datum registracije: 04-04-08
Godina: 21
Poruka: 154
picanko

Ovako..ako ti se proc pregrijava, i ako ti je u biosu ukljucna zastita na npr 70c onda je do toga... al ostavi zastitu da ti proc ne crkne... a moguce je do graficke da nije dobro stavljena.. imo sam nedavno taj problem kod frenda.. stalno mu se resetrio pc dok nisam graf malo gurnio i sve je ok bilo kasnije... pogledaj u biosu temp proca..pa javi kakva je
picanko je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-04-08, 10:19   #7 (permalink)
Regularni forumas

Okej, samo ne znam kad ću to stić, danas cili dan na faksu, a ja i bios ti baš i nismo prijatelji, ne bi se ja tila puno prčkat...vidit ću šta sve piše i šta mogu napravit, pa ću javit.

Ma mislim da je i meni svaka komponenta ima posebno garanciju, jer smo konfiguraciju slagali ja, prijatelj i prodavač malo pripomogao.

A komp mi se ne ruši ono dok radi, nego eto samo to kad se pali...probat ću doć do biosa i vidit šta sve tamo piše u nadi da ništa neću zeznit...

Samo mi nije jasno kako vi to znate šta bi moglo poć po zlu, a tamo kad kažem čoviku koji se mora u to razumit, ima facu ko da nikad nije čuo da se nekom restartira komp. Ma! Trebala sam kupit u Ve-mila.

Bili su mi rekli da možda procesor nije kompatibilan s matičnom, al je. Onda da trebam za matičnu ić na net na Live Update, jesam i to i opet isto.

Večeras kad dođem doma ću probat pročačkat.

Već mi se masu puta nešto desilo, svaki put sam našla rješenje na forumu, pa drž'te mi fige.

P.S. to šta mi je na 70c jel trebam šta mijenjat? Ili da se pomirim da je do toga
Star 11-04-08, 12:19   #8 (permalink)
Regularni forumas

Evo me.
CPU temperature: 52 °C
System temperature: 34 °C. Jel to u redu?

Floppy drive piše da je prištekan, 1.44 MB, pa san ga ja disable, pa opet enable, i opet ništa. Disketa unutri, a on meni: Please insert disk into drive A:

Mislim da ću morat otvarat kutiju i sama gurat komponente, jer oni koji bi trebali očito pojma nemaju.
A ne znam kako da znam jel se šta 'kolje', pa valjda bi mi to rekli, jedino su mi rekli da možda matična i procesor nisu kompatibilni, a na matičnoj piše da jesu...
Star 11-04-08, 12:36   #9 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,173
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Ako se nekome drugom ne resetira a tebi da, možda je do struje u tvojoj kući, pa probaj posuditi UPS od nekoga - to je uređaj jkoji će stabilizirati struju koju prima tvoje računalo... moguće je i da ako si kupila super-ultra-turbo grafičku i procesor, da ti napajanje nije dovoljno jako. Prvo probaj ovo prvo.
Her passion is a kiss And I can not resist-----------
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-04-08, 12:48   #10 (permalink)
Regularni forumas

Okej, tenkju!
Ne znam baš ko bi to mogao imat od ljudi koje znam, al probat ćemo.
Ako nekom nešto znači:
Matična ploča: MSI P35 Neo, 45nm ready
Grafička kartica: MSI NV 8500GT, 256 MB
Procesor: Intel Core 2 Duo
Odgovor
Tagovi: komp, restartiranje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:44.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103