Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi Kompjuter se stalno zamrzava u Tehnologija i Tehnika forumu; kada surfam i imam otvoren firefox i sve normalno radi sve ali kada idem po folderima kopati po kompu odjedanput ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-06-07, 01:08   #1 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,758
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Kompjuter se stalno zamrzava

kada surfam i imam otvoren firefox i sve

normalno radi sve

ali kada idem po folderima kopati po kompu odjedanput se smrzne i moram ga svaki put restartati

nod32 mi nađe hrpu stvari ali piše da su locked, brijem da sam pokupio neki spyware ili malware ili kaj ja već znam sa neta i stalno se zamrzava, kak da to sve počistim
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 02:37   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,966
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Neptune Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune
Re: Kompjuter se stalno zamrzava

Ad-Awareom '07 i Spybotom - za spyware i malware i s
TuneUp Utilities 2007 očistit disk od smeća.

E i defragmentiraj HDD ako nisi.

Ali ako već dugo nisi windowse reinstalira - ništa ne pomaže kao friška instalacija winowsa.
Neptune je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 07:31   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

ajmo više riješiti te mitove o defragmentaciji ... prvo i osnovno, na velikim (modernim) hard diskovima, to je skoro pa beskorisno, to je imalo smisla dok su hardovi bili po par gigi, a hrpa dokumentata, pa se moglo dobit koji MB premještanjem ....

dalje ... nikakvog, ali baš nikakvog razloga za tim nema u onome kaj je Kiki opisao ...

ako su ti forledri zaključani, a NOD32 ne može počistit, ZAPIŠI koji folderi su u igri, i obriši ih ručno ....

po meni, kad je ovakvo sranje, najbolje je proći sa dva AVa .... recimo NOD32 + Kaspersky i nek počiste ... pa vidi ... ako i dalje bude sranja, javiš kaj se dešava ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 16:31   #4 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-03-07
Poruka: 47
ŠOŠON se izdvaja iz mase

Pokušaj sa RemoveIT Pro v4 - SE , besplatan je.Vjerovatno će ti pronaći što ni NOD nije mogao.A za brisanje file-ova pokušaj sa Unlocker-om.
ŠOŠON je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 16:55   #5 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,413
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Što reći... problem je nimalo specifičan, od hardwareske pogreške do virusa, sve je moguće. Kako se problem javlja kod pristupa podatcima sa hard diska, napravi scan disk, da provjeriš pogreške. Nakon toga, skeniraj za viruse, NOD-om, ovo što ne može otvoriti je ok to su datoteke OS-a (uglavnom), ako ne nalazi ništa drugo nije virus.
Nakon antivirusa pokreni HiJack this i postaj ovdje izvještaj (log).
Btw. nemoj ručno bristi foldere koje ti označi plavom bojom, dakle ove zaključane. Detektirani virus koji ne može obrisati će ti posebno javiti...
Nakon skena probaj sa F8, prilikom POST-a, ući u meni i izabrati Safe boot, sa minimalnim postavka i vidi da li i dalje dolazi do problema...
U trenutku otvaranja foldera drži pokrenut task amnager i vidi koji proces ti vuče puno memorije ili procesora, provjeri da to nije nešto malicijozno.

Ne sugeriram da čistiš spyware, jer on ne uzrokuje ovakve probleme, ali to je svakako uredu napraviti...
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist

Zadnji Uredio _Aris_ : 12-06-07 u 16:57.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 21:06   #6 (permalink)
Administrator

Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

znači prvo idem scan disk, imam 3 diska, ova dva će brzo jer na njima nemam ništa, a na ovom jednom su mi windwosi, zatim skeniram sa nodom32 i hijack this skinem, što sa f8

koliko memorije bi trebao explorer vući, imam od intel core 2 i komp je spor do jebenog bola i kada uđem u task kaže mi za procesor da se koristina 88%
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 21:07   #7 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Kristijan Pogledaj Poruke
znači prvo idem scan disk, imam 3 diska, ova dva će brzo jer na njima nemam ništa, a na ovom jednom su mi windwosi, zatim skeniram sa nodom32 i hijack this skinem, što sa f8

koliko memorije bi trebao explorer vući, imam od intel core 2 i komp je spor do jebenog bola i kada uđem u task kaže mi za procesor da se koristina 88%
88%

pa koji proces??????????
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-06-07, 00:18   #8 (permalink)
Administrator

svi zajedno 90 %sada
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-06-07, 00:20   #9 (permalink)
Moderator Foruma

_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
svi zajedno 90 %sada
Imas proces System Idile Process koji treba koristiti oko 90%, ali to efektivno znači da koristi samo 1 posto procesorske snage, ako je neki drugi, to je zabrinjavajuće...

I don't know who she is
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-06-07, 00:22   #10 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
što sa f8
Dok se boota pristisci F8, daa ti da izbornik dodatni i onda izaberi Safe Bootu, ponekad u Safe bootu, ne pokrene viruse i slične stvari, pa možeš tako ustanoviti da se radi o softwareskom problemu, u nemu mozes i sa NOD32 skenirati određene viruse koji se inače ne daju obristi i obirasti ih u sigurnom modu, kada nisu pokrenuti...

I don't know who she is
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: problem komopjuter, zamrzavanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 19:09.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113