| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi Kompjuter se stalno zamrzava u Tehnologija i Tehnika forumu; kada surfam i imam otvoren firefox i sve normalno radi sve ali kada idem po folderima kopati po kompu odjedanput ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | Kompjuter se stalno zamrzava kada surfam i imam otvoren firefox i sve normalno radi sve ali kada idem po folderima kopati po kompu odjedanput se smrzne i moram ga svaki put restartati nod32 mi nađe hrpu stvari ali piše da su locked, brijem da sam pokupio neki spyware ili malware ili kaj ja već znam sa neta i stalno se zamrzava, kak da to sve počistim |
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Kompjuter se stalno zamrzava Ad-Awareom '07 i Spybotom - za spyware i malware i s TuneUp Utilities 2007 očistit disk od smeća. E i defragmentiraj HDD ako nisi. Ali ako već dugo nisi windowse reinstalira - ništa ne pomaže kao friška instalacija winowsa. ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Banned | Re: Kompjuter se stalno zamrzava ajmo više riješiti te mitove o defragmentaciji ... prvo i osnovno, na velikim (modernim) hard diskovima, to je skoro pa beskorisno, to je imalo smisla dok su hardovi bili po par gigi, a hrpa dokumentata, pa se moglo dobit koji MB premještanjem .... dalje ... nikakvog, ali baš nikakvog razloga za tim nema u onome kaj je Kiki opisao ... ako su ti forledri zaključani, a NOD32 ne može počistit, ZAPIŠI koji folderi su u igri, i obriši ih ručno .... po meni, kad je ovakvo sranje, najbolje je proći sa dva AVa .... recimo NOD32 + Kaspersky i nek počiste ... pa vidi ... ako i dalje bude sranja, javiš kaj se dešava ... |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,413
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kompjuter se stalno zamrzava Što reći... problem je nimalo specifičan, od hardwareske pogreške do virusa, sve je moguće. Kako se problem javlja kod pristupa podatcima sa hard diska, napravi scan disk, da provjeriš pogreške. Nakon toga, skeniraj za viruse, NOD-om, ovo što ne može otvoriti je ok to su datoteke OS-a (uglavnom), ako ne nalazi ništa drugo nije virus. Nakon antivirusa pokreni HiJack this i postaj ovdje izvještaj (log). Btw. nemoj ručno bristi foldere koje ti označi plavom bojom, dakle ove zaključane. Detektirani virus koji ne može obrisati će ti posebno javiti... Nakon skena probaj sa F8, prilikom POST-a, ući u meni i izabrati Safe boot, sa minimalnim postavka i vidi da li i dalje dolazi do problema... U trenutku otvaranja foldera drži pokrenut task amnager i vidi koji proces ti vuče puno memorije ili procesora, provjeri da to nije nešto malicijozno. Ne sugeriram da čistiš spyware, jer on ne uzrokuje ovakve probleme, ali to je svakako uredu napraviti...
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist Zadnji Uredio _Aris_ : 12-06-07 u 16:57. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Administrator | Re: Kompjuter se stalno zamrzava znači prvo idem scan disk, imam 3 diska, ova dva će brzo jer na njima nemam ništa, a na ovom jednom su mi windwosi, zatim skeniram sa nodom32 i hijack this skinem, što sa f8 koliko memorije bi trebao explorer vući, imam od intel core 2 i komp je spor do jebenog bola i kada uđem u task kaže mi za procesor da se koristina 88% |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Banned | Re: Kompjuter se stalno zamrzava Citat:
pa koji proces?????????? | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kompjuter se stalno zamrzava Imas proces System Idile Process koji treba koristiti oko 90%, ali to efektivno znači da koristi samo 1 posto procesorske snage, ako je neki drugi, to je zabrinjavajuće...
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist |
| | |
| | #10 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kompjuter se stalno zamrzava Dok se boota pristisci F8, daa ti da izbornik dodatni i onda izaberi Safe Bootu, ponekad u Safe bootu, ne pokrene viruse i slične stvari, pa možeš tako ustanoviti da se radi o softwareskom problemu, u nemu mozes i sa NOD32 skenirati određene viruse koji se inače ne daju obristi i obirasti ih u sigurnom modu, kada nisu pokrenuti...
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist |
| | |
![]() |
| Tagovi: problem komopjuter, zamrzavanje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 19:09.