| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi LAN - jedno računalo u dvije mreže u Tehnologija i Tehnika forumu; Baš svakakvih potreba čovjek ima, pa samim tim dolazi i na svakakve ideje. Evo ovako: Postoji jedna lokalna mreža, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Akademik Foruma | LAN - jedno računalo u dvije mreže Baš svakakvih potreba čovjek ima, pa samim tim dolazi i na svakakve ideje. Evo ovako: Postoji jedna lokalna mreža, nazovimo ju velikom, desetak računala spojeno na router i sve štima. Sad bih ja htio jedno od tih računala (računalo A) iz velike mreže umrežiti direktno s računalom (računalo B) koje nije u ovoj mreži pomoću još jedne mrežne kartice u računalu A i crossover kabla, te naravno mrežne kartice u računalu B. Dakle želim napraviti još jednu tzv. malu mrežu. Mala mreža tj. računalo B ne treba imati vezu s internetom. Samo mogućnost međusobne komunikacije s računalom A, razmjene dokumenata, rad na njima i sl. Ima li tko sličnih iskustava da me savjetuje? Računalo A će biti i u velikoj i u maloj mreži. Treba li ono imati istu IP adresu u obje mreže ili te adrese moraju biti različite? Hoću li moći istovremeno koristiti obje mreže s tog računala? Ili ću se morati odlogirati s jedne da bih pristupio drugoj mreži? ![]()
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-07-07 Lokacija: Tresnjevka City
Poruka: 471
![]() | Re: LAN - jedno računalo u dvije mreže mislim da se moze napravit, al nisam ziher. takoder mislim da ne moze bit spojeno na dvije mreze odjednom, al nisto nisam ziher. uf, i nisam bas od pomoci. ![]() |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: LAN - jedno računalo u dvije mreže Mislio sam da je netko pokušavao nešto slično, pa da ima iskustva. Teoretski bi trebalo raditi. Probat ću se danas igrati s tim pa ćemo vidjeti.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: LAN - jedno računalo u dvije mreže Samo da napišem trenutno stanje. IP adrese sam stavio različite za svaku karticu. Obje mreže rade. Ali za sada ne i istovremeno. Moram jednu disablirati da bih pristupio drugoj. Nije mi to za sada loše ali nisam u potpunosti zadovoljan. Još ćemo se igrati.
| | |
| | #6 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 717
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: LAN - jedno računalo u dvije mreže Ja imam 6 umreženih računala priko svichera, na jedan ruter. Ovo što ti tražiš, po meni, a nisam veliki znalac, jest ovo: na ova dva računala triba bi instalirati još po jednu mrežnu karticu da bi njih dva mogao međusobno povezati, s tim što ti jedan ostaje umrežen u svicher sa ostalima, da li sam dobro shvatio. Računalo B kazao si ne treba imati konekciju na internet samo razmjena podataka sa računalom A, onda ti ne treba ni druga IP adresa, več samo shared doc. između A i B.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: LAN - jedno računalo u dvije mreže Čini mi se da nisi najbolje shvatio Tonini. Računalo B nema veze s velikom mrežom. Ono je samo u maloj mreži, odnosno računalo B i računalo A čine zasebnu tzv. malu mrežu. Ja trebam raditi na računalu A koje u sebi i ima dvije mrežne kartice (računalo B ima samo jednu mrežnu karticu jer je samo u jednoj (maloj) mreži) i nalazi se u obadvije mreže. Trenutno s računalom A mogu biti i u jednoj i u drugoj mreži, ali ne mogu istovremeno. Jednu mrežu moram onemogućiti da bih mogao koristiti drugu. Još ću raditi na tome, a cilj mi je da računalo A istovremeno bude u obje mreže.
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: LAN - jedno računalo u dvije mreže Razumija san, onda ti samo računalo A mora imati dvi mrežne. B ima samo jednu i djeli je sa računalom A. A ima dvi da bi priko jedne bija u velikoj mriži, a drugu da bi bija spojen na B. Razumija san dobro. Ali ako ti nije potrebno da B ide na internet to bi laički kazano bila samo ''mehanička'' veza između A i B kabelom, mala mriža. Imam još jedno računalo pa ču to i ja provati, ali ne večeras, ustvari moram nabaviti onda još jednu mrižnu karticu.
| | |
| | #9 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: LAN - jedno računalo u dvije mreže Oprosti Tonini ako sam te pogrešno razumio. Točno je ovo što si napisao. Ja sam to uspio napraviti i rade obje mreže, ali ne istovremeno. Odnosno kad uključim malu mrežu više ne vidim router, tako da moram disablirati malu mrežu kad hoću na net. Kad malu mrežu onemogućim router postaje vidljiv.
| | |
| | #10 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: LAN - jedno računalo u dvije mreže Nisam neki znalac, pitanje je da li na isti način spajati A i B, kao A na veliku mrežu, možda bi A triba pripoznavat B npr. kao da je disk i obratno, pa nebi bilo potribe isključivati mrižu. Ne znam triba vidit.
| | |
![]() |
| Tagovi: lan, umrezavanje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:25.