Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi Napajanje, jeli bitno!? u Tehnologija i Tehnika forumu; Imam napajanje od 230W još kada samo kupio komp, do sada sam stavio novu matičnu (Asus P4P800-E, memoriju 256mb, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-02-06, 14:09   #1 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika Vodoinstalater

Datum registracije: 08-12-05
Poruka: 1,541
Vodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono nešto
Napajanje, jeli bitno!?

Imam napajanje od 230W još kada samo kupio komp, do sada sam stavio novu matičnu (Asus P4P800-E, memoriju 256mb, novi HD 40gb i novi 2.8 procesor)i sada mi se nekada kompjuter jednostavno resetira sam, pa mislim da je to zbog slabog napajanja, da li bi kupnjom jačeg napajanja rješio problem!?

Zadnji Uredio Vodoinstalater : 23-02-06 u 14:13.
Vodoinstalater je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-02-06, 14:21   #2 (permalink)
Cobo

Datum registracije: 11-11-05
Godina: 22
Poruka: 12,474
slay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosan
Re: Napajanje, jeli bitno!?

nisam nikakav expert sto se tice takvih stvari, ali mislim da bi bilo poželjno da si nabaviš neko jače napajanje bez obzira da li je ovdje konkretno problem u napajanju ili nečem drugom

slay je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-02-06, 14:26   #3 (permalink)
Gamer Guru

Datum registracije: 18-02-05
Godina: 18
Poruka: 1,755
daMassa se izdvaja iz masedaMassa se izdvaja iz masedaMassa se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daMassa Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daMassa

Ja cu se potrgati... da li je bitno napajanje
Naravno da je bitno, mnogi zanemaruju tu komponentu, ali da ona ne daje dovoljno struje vasim đimđurijama u kompu nista nebi radilo. Kod tebe je slucaj da napajanje radi na granici i cim nesto malo vise snage trazi restarta se, iako restartanju nemora biti uzrok samo to. Ipak moja preporuka je da si obavezno kupis napajanje kako bilo da bilo.

Volkswagen Club Croatia
Tutorijali.net mnoštvo korisnih tutorijala na hrvatskom jeziku
daMassa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-02-06, 14:33   #4 (permalink)
prof. Foruma

Vodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono nešto

OK, mislio sam da može biti to i do memorije, kada se napuni resetira se..
Odgovori sa citatom
Star 23-02-06, 15:29   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Vodoinstalater
OK, mislio sam da može biti to i do memorije, kada se napuni resetira se..
urm... kad se memorija "napuni", eventualno se može komp usporiti ili srušiti, ali ne i resetirati.

ako je to napajanje 230W koje još nije neka marka, onda je skoro 100% u tome stvar...

jel napajanje bitno?
ispričat ću ti jednu priču...
meni se komp resetirao (pregrijavao se proc jer je debil od frenda krivo stavio cooler, ali to sad nije bitno...)
nazovem ja servis, i razgovor je išao ovako...

"dobar dan, imam problem, resetira mi se kompjuter"
"koje napajanje imate?"
"Enermax 350W"
"onda nije to...."

moje napajanje je koštalo 600,00 kuna ... ali kao što vidiš, prva stvar koju su pitali kad sam reko da se resetira je bilo da nije stvar u napajanju, no pošto imam kvalitetno napajanje odmah su odbacili tu mogućnost...

dakle, skoro sigurno je napajanje, jer neko generičko napajanje staro pitaj boga kolko nema šanse napojit moderni komp...

ja vjerojatno drugi mjesec uzimam komp i nema šanse uzet napajanje ispod barem 500,00 kuna...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-02-06, 15:43   #6 (permalink)
Gamer Guru

Datum registracije: 18-02-05
Godina: 18
Poruka: 1,755
daMassa se izdvaja iz masedaMassa se izdvaja iz masedaMassa se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daMassa Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daMassa

Ja sam se zajebo tako i uzeo MSovo od 450W ali samo 190kn. Crklo je nakon godinu dana koristenja. Otiso komp u servis i oni meni opet ugradili MS, a ja htio nesto bolje, ali nisu nazvali nego samo zamijenili i vratili komp. Sada mislim upgradeat komp stavit mu gigu rama (sada 512) i novo napajanje, a na ljeto cu ga cijelog mijenjati.

Volkswagen Club Croatia
Tutorijali.net mnoštvo korisnih tutorijala na hrvatskom jeziku
daMassa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-02-06, 15:47   #7 (permalink)
prof. Foruma

Ma meni je to napajanje staro 6.g, sada kada sam ubacio te nove komponente, počelo je sa takvim stvarima...dobro je nema mi druge nego kupiti novo napajanje!

I koje jačine preporučate!?

Zadnji Uredio Vodoinstalater : 23-02-06 u 15:53.
Vodoinstalater je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-02-06, 16:00   #8 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-02-06
Godina: 26
Poruka: 162
incognito se izdvaja iz mase

Minimalno napajanje 300W još bolje 400- 400W napajanje košta nekih 100-150 kuna i bit če ti sasvim u redu. Netreba ti napajanje od nekih 100e
incognito je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-02-06, 16:04   #9 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Vodoinstalater
Ma meni je to napajanje staro 6.g, sada kada sam ubacio te nove komponente, počelo je sa takvim stvarima...dobro je nema mi druge nego kupiti novo napajanje!

I koje jačine preporučate!?
gle... neko generičko od 500W ti može biti gore nego neko tipa Enermax ili Fortron od 350W... idi na kvalitetu samog napajanja, nemoj ići na naljepnicu.

to ti je slično ko one linije koje imaju floroscentne naljepnice na kojima piše 500W super boldano, a kad ju primiš vidiš da ima 10 deka zajedno sa zvučnicima... ista stvar i sa napajanjem...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-02-06, 16:09   #10 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: incognito
Minimalno napajanje 300W još bolje 400- 400W napajanje košta nekih 100-150 kuna i bit če ti sasvim u redu. Netreba ti napajanje od nekih 100e
ako hoćeš stabilan komp, napajanje je jedna od najbitnijih komponenti. rađe dati malo više kuna za stvarno kvalitetno napajnje, nego uzeti neko na kojem piše 400W a ustvari daje kurac...

evo gledam u Linksu,

Napajanje FORTRON 350W, BlueStorm, Super Silent, 12cm vent., ATX2 ver 2.0

Cijena za gotovinu: 379,12 kn

Cijena za karticu: 404,97 kn

ja bi nešto takvo uzeo na tvom mjestu, nekvalitetno napajanje šteti kompu u svakom sluačju...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bitno, jeli, napajanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 22:32.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111