Pokazujem rezultate 1 do 8 od 8

Pomoc oko HD-a

Raspravljate o temi Pomoc oko HD-a u Help Service forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Bok ljudi imam jedno pitanje. Kupujem lcd televizor 82cm dijagonala, i sad vidio sam da je cijena onog koji je ...

Starter Avatar od korisnika Kancerogen
    Datum registracije
    04-03-08
    Starost
    26
    Poruka
    66
    Liked
    1 times

Pomoc oko HD-a

Bok ljudi imam jedno pitanje. Kupujem lcd televizor 82cm dijagonala, i sad vidio sam da je cijena onog koji je hd ready 2500kn, a ovoga sa full hd 3500kn.. pa me zanima zna li itko koja je rezlika i isplati li se kupovat skuplje jer u nas nitijedan porgram ionako nema hd koliko sam ja upucen, i ako neko slucajno zna gdje mogu jeftino proci sa telkom. hvala!
    la la la

prof. Foruma Avatar od korisnika kopp
    Datum registracije
    17-10-09
    Starost
    33
    Poruka
    1,092
    Liked
    145 times

Re: Pomoc oko HD-a

Izvor - HRT: Naslovnica

Da bi se pratio TV program u visokoj kvaliteti (HDTV), potrebno je imati TV prijamnik (LCD ili Plasma), koji je Full HD ili HD ready i koji ima ugrađen MPEG-4 DVB-T prijamnik(dekoder).

U slučaju da TV prijamnik nema ugrađen MPEG-4 DVB-T prijamnik (dekoder), potrebno je dodatno kupiti i priključiti digitalni zemaljski prijamnik (DVB-T) koji omogućava prijam MPEG-4 signala. Taj zasebni uređaj treba priključiti na TV prijamnik putem HDMI ili DVI kabela.

DVB-T prijamnik(dekoder) koji omogućava prijam MPEG-4 signala može, osim programa u HD kvaliteti, omogućavati i prijam TV programa koji se odašilju kao MPEG-2 signal, a koji su standardne kvalitete (SD).

Većina TV prijamnika, koji se sada mogu nabaviti na našem tržištu, a nose oznaku “Full HD” ili “HD ready” imaju u sebi ugrađen DVB-T prijamnik (dekoder) za prijam signala MPEG-2 i omogućavaju prijam programa samo u standardnoj (SD) kvaliteti.

S pomoću tih prijamnika-dekodera (MPEG-2) nije moguć prijam programa u HDTV tehnici te se na TV prijamniku čuje samo pripadajući ton HDTV programa.
    Inače, HRT emitira probni kanal HRT-HD, u punom HD-formatu (1920 x 1080), na kojem se vrte kratki panoramski filmići (slike Zagreba, Pustinj Gobi i sl.).

Starter Avatar od korisnika Kancerogen
    Datum registracije
    04-03-08
    Starost
    26
    Poruka
    66
    Liked
    1 times

a kakva je razlika između "full hd-a" i "hd ready-a", i sto mislis u kojem prodajnom centru se najvise isplati kupiti?
    la la la

prof. Foruma Avatar od korisnika kopp
    Datum registracije
    17-10-09
    Starost
    33
    Poruka
    1,092
    Liked
    145 times

HD ready ima rezoluciju 1024 x 768 ili 1366 x 768 i podržava gledanje hd programa, ali u navedenoj rezoluciji (uz uvjet da reciver(ugrađeni ili vanjski) podržava MPEG-4).

full HD ima rezoluciju 1920 x 1080 i večina takvih televizora , koji se prodaju na našem tržištu, ima u sebi ugrađen
    DVB-T reciver koji podržava MPEG-4.

Što se cijena tiče, prati akcije na netu po tim centrima, jer se zna dogoditi (konkretno u mom slučaju) da profitiraš i do 1000kn. Isti model televizora sam našao u tri dućana (na udaljenosti 500m) u Škorpikovoj (Zagreb) - razlika između najskupljeg i najjeftinijeg je bila 600 kn.

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Može se nać po net shopovima dosta povoljnije, imaju manje marže.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Ruina, nistavilo, to sam ja Avatar od korisnika vacs
    Datum registracije
    09-01-07
    Starost
    5
    Poruka
    3,189
    Liked
    36 times

bilo je vec na forumu ovo pa samo ponavljam

HD Televizija - HDTV eZine » Kvaliteta prikaza slike kod plazmi - Plazma vs LCD 2009

procitaj Mit1

ukratko,ne isplati ti se davati 1000kn vise za full hd kad sa 3m udaljenosti ljudsko oko ne vidi razliku...to da uzimas tv sa 127cm onda da ali na ovim malima ne

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

kao sto reče vacs, full hd se isplati uzimati ako je dijagonala najmanje 42incha tj. 106cm.

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Regularni forumaš Avatar od korisnika klostrobuster
    Datum registracije
    07-11-07
    Starost
    28
    Poruka
    254
    Liked
    0 times

ako ga misli spajat na komp onda da full HD, a HD-ready ponavljam n-ti put nije rezolucija već samo logo eicteDIGITALEUROPE: Home, netko je rekao da se vrti u hd panorama, je da vrti se ali ne u full hd-u već u interlaced modu 1080i što može si svaki danas noviji lcd prikazati a da nije full hd...
    jeb'o novi izgled foruma

Lajkaj nas na Facebooku