Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi problem u Tehnologija i Tehnika forumu; imam neki virus na kompjutoru pa dal ja sad smijem stavit slike sa kompjutora jer ne znam kako da objasnim š...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-08-08, 19:23   #1 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-12-07
Godina: 25
Poruka: 3,037
Clank ima ono neštoClank ima ono neštoClank ima ono neštoClank ima ono neštoClank ima ono neštoClank ima ono nešto
problem

imam neki virus na kompjutoru pa dal ja sad smijem stavit slike sa kompjutora jer ne znam kako da objasnim što imam, al probat ću

danas kad sam se vraćao s posla slušao sam radio i čuo jednu pjesmu koju nisam je dugo čuo i odlučio sam je skinut s interneta kad sam se vratio doma

upisao sam u google ime pjesme i na 1. i 2. str. nisam našao niti jednu stranicu s koje mogu skinut pjesmu dok sam na 3. str. našao

kad sam skinuo tu ˝pjesmu˝ avg 8(free) me upozorio da neka 3 threata žele na moj kompjutor pa sam ja stisnuo heal, ali je rekao da ne može i onda mi se promjenila pozadina(uslikao sam) ne mogu više otvarati slike tako da ne mogu sad to nešto precizno objasniti i ne mogu više koristiti system restore(isto sam uslikao)

kad sam skenirao kompjutor avg je našao neka 3 trojanca i kod sva tri sam stisnuo heal i onih je ˝izbrisao˝, ali se ništa nije mijenjalo već mi se 3 puta gasio kompjutor i pojavio neki plavi ekran i rekao je da je neka greška da restartam ako je ovo prvi put da vidim to .... i bili je pisalo nešto: IRQL_ NOT LESS NOT EQUAL (tako nešto), a drugi i treću put je pisalo nešto drugo, ali nisam stigao zapisat jer se kompjutor nakon nekih 10-15 sekundi sam bio restartao

onda sam poslije skenirao kompjutor sa spybotom i on je našao neka 3 malaware i 1 trojanca

te malware je izbrisao,ali trojanca nije i svaki put kad ponovno skeniram on ga nađe, a sad kad sam ponovno skenirao sa avg-om on je našao tracking cookie

jel trebam to ručno brisat il mi možete reći na koji način da to maknem
i je li formatiranje diska rješenje(meni se čini i najjednostavniji jer nemam ništa pretjerano važno na kompjutoru)

Zadnji Uredio Clank : 18-08-08 u 19:29.
Clank je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-08-08, 19:48   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Clank ima ono neštoClank ima ono neštoClank ima ono neštoClank ima ono neštoClank ima ono neštoClank ima ono nešto
Re: problem

evo opet se pojavio taj plavi ekran
ovaj put poruka je bila: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Clank je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-08-08, 20:02   #3 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 09-01-07
Poruka: 871
vacs se izdvaja iz masevacs se izdvaja iz mase

udi u safe mod i opet skeniraj sa svime sta imas makar su ti spybot,ad-aware i antivirus (po mogucnosti da je kaspersky) dovoljni...
Odgovori sa citatom
Star 18-08-08, 20:15   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

imam spybot, ad-aware i avg 8(free)
ajd probat ću sad
Clank je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-08-08, 22:56   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 10-01-08
Godina: 23
Poruka: 893
Ineluki se izdvaja iz maseIneluki se izdvaja iz maseIneluki se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ineluki

Hmm... Osobno još nisam naletio na takav destruktivan trojanac. Čak ni kada sam koristio minimalnu/gotovo nikakvu zaštitu. Ako otvoriš .rar arhivu i antivirusni ti javi da se neki maliciozni program želi pokrenuti (on ga detektira i veli freeze mada faka) i ponudi ti što da napravi sa njim. Kako trojanac još uvije nije na disku/nije se loadal, napravio si grešku što si stisnuo heal. AVG ga je morao "pustiti" na disk i od tamo popravljati. A od toga trenutka već se je lijepo nasadil u OS (kao što i primjećuješ). Najbolje je kod takvih stvari napraviti opciju delete.

Prvi puta čujem za takav problem. Do te dvije poruke može doći zbog bilo čega. Ali stvarno. Evo rješenja su pod kraj stranice:

http://www.experts-exchange.com/Hard..._20837201.html

Tako da. Samo ti formatiraj i reinstaliraj windows. Sa time budeš 100% popravil. Naravno kada podigneš OS i instaliraš drivere i potrebne programe napravi image sa Acronisom.
Odgovori sa citatom
Star 19-08-08, 00:10   #6 (permalink)
dr.sc. Foruma

a dal trebam sve tri particije koje imam formatirat ili samo ovu na kojoj ima windowse

i s tim formatiranjem brišem ama baš sve sa diska?
Clank je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-08-08, 00:21   #7 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-12-07
Poruka: 132
PC_n00b se izdvaja iz mase

Ajde provaj iz recovery console zavrtit Chkdsk /f /r
PC_n00b je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-08-08, 00:23   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

kako

nisam baš informatički obrazovan
Clank je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-08-08, 01:04   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 09-01-07
Poruka: 871
vacs se izdvaja iz masevacs se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Clank Pogledaj Poruke
a dal trebam sve tri particije koje imam formatirat ili samo ovu na kojoj ima windowse

i s tim formatiranjem brišem ama baš sve sa diska?
ne trebas,samo od windowsa treba...

Citat:
Pravi autor: PC_n00b Pogledaj Poruke
Ajde provaj iz recovery console zavrtit Chkdsk /f /r
sta ce time postic?

to trazi greske na hardu a ne viruse...
Odgovori sa citatom
Star 19-08-08, 08:26   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 10-01-08
Godina: 23
Poruka: 893
Ineluki se izdvaja iz maseIneluki se izdvaja iz maseIneluki se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ineluki

Sa formatacijom brišeš fizički sve sa diska. Naravno podaci na temelju fizikalnih svojstava atoma još su uvijek na disku. Tako da ih i nakon formatacije možeš vratii sa nekim recovery, npr. EASEUS. Ti podaci ostaju na disku sve dok novi podatak ne zauzme njegovo mjesto. To znači ako formatiraš windows particiju i nakon toga intaliraš opet XP, postoji mogućnost da će ti ostati (karikiram) 60% podataka (ovisno o veličini particije).

Možda prije formatiranja probaj spasiti neke podatke (za svaki slučaj) sa nekim live CD-om na USB. Npr. Ubuntu linux (Download Ubuntu | Ubuntu), knoppix (http://www.knoppix.org/) ili UBCD (UBCD for Windows).

UBCD ima ugrađene i antiviruse. Pa možda i nebudeš trebal formatirati. Ali svakako preporučam formataciju windows particije.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: problem, virus

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:04.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114