| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi problem u Tehnologija i Tehnika forumu; imam neki virus na kompjutoru pa dal ja sad smijem stavit slike sa kompjutora jer ne znam kako da objasnim š... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-12-07 Lokacija: Černobil Godina: 25
Poruka: 3,037
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | problem imam neki virus na kompjutoru pa dal ja sad smijem stavit slike sa kompjutora jer ne znam kako da objasnim što imam, al probat ću danas kad sam se vraćao s posla slušao sam radio i čuo jednu pjesmu koju nisam je dugo čuo i odlučio sam je skinut s interneta kad sam se vratio doma upisao sam u google ime pjesme i na 1. i 2. str. nisam našao niti jednu stranicu s koje mogu skinut pjesmu dok sam na 3. str. našao kad sam skinuo tu ˝pjesmu˝ avg 8(free) me upozorio da neka 3 threata žele na moj kompjutor pa sam ja stisnuo heal, ali je rekao da ne može i onda mi se promjenila pozadina(uslikao sam) ne mogu više otvarati slike tako da ne mogu sad to nešto precizno objasniti i ne mogu više koristiti system restore(isto sam uslikao) kad sam skenirao kompjutor avg je našao neka 3 trojanca i kod sva tri sam stisnuo heal i onih je ˝izbrisao˝, ali se ništa nije mijenjalo već mi se 3 puta gasio kompjutor i pojavio neki plavi ekran i rekao je da je neka greška da restartam ako je ovo prvi put da vidim to .... i bili je pisalo nešto: IRQL_ NOT LESS NOT EQUAL (tako nešto), a drugi i treću put je pisalo nešto drugo, ali nisam stigao zapisat jer se kompjutor nakon nekih 10-15 sekundi sam bio restartao onda sam poslije skenirao kompjutor sa spybotom i on je našao neka 3 malaware i 1 trojanca te malware je izbrisao,ali trojanca nije i svaki put kad ponovno skeniram on ga nađe, a sad kad sam ponovno skenirao sa avg-om on je našao tracking cookie jel trebam to ručno brisat il mi možete reći na koji način da to maknem i je li formatiranje diska rješenje(meni se čini i najjednostavniji jer nemam ništa pretjerano važno na kompjutoru) Zadnji Uredio Clank : 18-08-08 u 19:29. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 09-01-07 Lokacija: srce lijepe nase
Poruka: 871
![]() ![]() | Re: problem udi u safe mod i opet skeniraj sa svime sta imas makar su ti spybot,ad-aware i antivirus (po mogucnosti da je kaspersky) dovoljni...
__________________ ...u raju je lijepo,ali u paklu je ekipa... |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: problem Hmm... Osobno još nisam naletio na takav destruktivan trojanac. Čak ni kada sam koristio minimalnu/gotovo nikakvu zaštitu. Ako otvoriš .rar arhivu i antivirusni ti javi da se neki maliciozni program želi pokrenuti (on ga detektira i veli freeze mada faka) i ponudi ti što da napravi sa njim. Kako trojanac još uvije nije na disku/nije se loadal, napravio si grešku što si stisnuo heal. AVG ga je morao "pustiti" na disk i od tamo popravljati. A od toga trenutka već se je lijepo nasadil u OS (kao što i primjećuješ). Najbolje je kod takvih stvari napraviti opciju delete. Prvi puta čujem za takav problem. Do te dvije poruke može doći zbog bilo čega. Ali stvarno. Evo rješenja su pod kraj stranice: http://www.experts-exchange.com/Hard..._20837201.html Tako da. Samo ti formatiraj i reinstaliraj windows. Sa time budeš 100% popravil. Naravno kada podigneš OS i instaliraš drivere i potrebne programe napravi image sa Acronisom.
__________________ Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 09-01-07 Lokacija: srce lijepe nase
Poruka: 871
![]() ![]() | Re: problem Citat:
sta ce time postic? to trazi greske na hardu a ne viruse...
__________________ ...u raju je lijepo,ali u paklu je ekipa... | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: problem Sa formatacijom brišeš fizički sve sa diska. Naravno podaci na temelju fizikalnih svojstava atoma još su uvijek na disku. Tako da ih i nakon formatacije možeš vratii sa nekim recovery, npr. EASEUS. Ti podaci ostaju na disku sve dok novi podatak ne zauzme njegovo mjesto. To znači ako formatiraš windows particiju i nakon toga intaliraš opet XP, postoji mogućnost da će ti ostati (karikiram) 60% podataka (ovisno o veličini particije). Možda prije formatiranja probaj spasiti neke podatke (za svaki slučaj) sa nekim live CD-om na USB. Npr. Ubuntu linux (Download Ubuntu | Ubuntu), knoppix (http://www.knoppix.org/) ili UBCD (UBCD for Windows). UBCD ima ugrađene i antiviruse. Pa možda i nebudeš trebal formatirati. Ali svakako preporučam formataciju windows particije.
__________________ Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul |
| | |
![]() |
| Tagovi: problem, virus |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:04.