| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi Problem - gledanje TV-a na PC-u u Tehnologija i Tehnika forumu; Trebam savjet kaj da napravim. Problem je ovaj. Prije sam imao kompjuter zasebno i televizor zasebno, nisam čak niti imao ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Veteran | Problem - gledanje TV-a na PC-u Trebam savjet kaj da napravim. ![]() Problem je ovaj. Prije sam imao kompjuter zasebno i televizor zasebno, nisam čak niti imao tv karticu u kompu. Sad se situacija promjenila i zbog nedostatka prostora moram izbaciti televizor i moram si nekako riješiti da i dalje mogu gledat tv ali preko kompa tj njegovog monitora. E sad, razmišljao sam o tome da kupim nekakvu tv-tuner karticu i piknem je u komp al mi se takvo riješenje ne dopada jer bi mi onda komp morao biti upaljen svaki put kad bi samo želio gledati tv a kanta mi je dosta bučna pa bi me to smetalo i izluđivalo. Vidio sam da postoje stand-alone TV tuneri koji imaju svoje zasebno napajanje i koriste monitor od kompa kao ekran ali komp nemora biti upaljen. Npr. ovaj model AverMedia AverTV BOX7 Live stand-alone ![]() Malo sam proučio karakterisike i to mi se čini kao dobro riješenje al nema opcije hvatanja slike, snimanja programa (ili ima al ja ne vidim ).Pitanje za znalce (jer se ja ne kužim baš najbolje u te komponente ) jel mi se to isplati kupiti?Ako hoću snimati program jel moram kupiti i posebnu karticu koju bi ubacio u komp? Ako da, kakvu mi preporučate? Znači samo za snimanje programa, nemora biti tuner kartica Svaki pametan savjet je dobrodošao, da se ne zaletim i kupim nekaj kaj mi na kraju neće riješiti moj problem ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Problem - gledanje TV-a na PC-u Citat:
Sad koristim usb dvb-t karticu (ko memory stick je i u njega pikneš antenu) i imaš predobru kvalitetau slike, možeš snimat, capture radit i možeš čak namjestit kad ad ti snima koje programe (pogledaš si na teletekstu i napraviš raspored) i ima ti timeshifting... A preporuka kod ovog tvog uređaja, pogledaj neki možda malo bolji modell koji ima spajanje na komp tako da ako baš hoćeš da kada upališ komp da moćeš snimat.Zbog tog ne bi trebao biti puno skuplji jer kad već može ići na ekran a to je dig. zapis onda može ići i na kompjuter... Nadam se da sam ti pomogao... ![]() | |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: Problem - gledanje TV-a na PC-u Citat:
) koji izgleda kao linijska komponenta, (što opet zauzima prostor, ne znam koliko je bitno).To ili ulaganje love u obešumljivanje računala što bi moglo ispast i jeftinije (12 cm ventilatori, tihi za proc, tiho napajanje (istovremeno kavalitetno - imao ja tu sreće i kupio za 240 kn ok napajanje, zamjena ventova na grafičkoj i matičnoj pasivnim hladjenjem...). Uglavnom komp mi je zamalo bešuman.
__________________ Show love with no remorse Zadnji Uredio Lovel : 02-11-06 u 12:39. | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Veteran | Re: Problem - gledanje TV-a na PC-u Kužim ja zašto ovaj nemože snimati al ja sam ga mislio nekako povezati s kompom al izgleda da ni to nemože , nema nikakvih drugih video izlaza osim onog prema monitoru, ima samo hrpu raznih video ulaza za priključit vhs, dvd player, igrice, kamere i ostale pizdarije.@semo: Tražim takav nekakav koji ima i video izlaz al nisam ga našao još ![]() A zašto mi obojica reklamirate dvb-t? To je nekakva digitalna tv, jel? Neznam jel mi je potreban uopće tv-tuner za dvb-t jer imam kabelsku tv s 50 programa dobre kvalitete slike? ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: Problem - gledanje TV-a na PC-u Citat:
Dvb-t je tu bio u sklopu samostalnog rješenja (neovisnost o kompu), a pod utiskom reklama i članaka koji u zadnje vrijeme navode gotovo isključivo dvb-t rješenja,, a da l' će bit dvb-t, obični tv tuner ili nešto treće samo da možeš snimati programe nebitno.
__________________ Show love with no remorse Zadnji Uredio Lovel : 02-11-06 u 14:25. | |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Problem - gledanje TV-a na PC-u Citat:
A ja mislim da bi trebalo bit takvih uređaja sa više izlaza tj. sa izlazom za komp... ako pak nema, onda je pitanje vremena kad će se pojaviti... za mjesec-dva... a ona solucija u komponenti sa hardom je puuuuno preskupa i neisplativa!!! | |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Veteran | Re: Problem - gledanje TV-a na PC-u Citat:
![]() Trenutno imam nekakvo šrot napajanje od "300"W koje najviše buči koje sam ionako mislio uskoro promjenit pa se možda sad ta promjena ubrza ![]() Gledao sam ove u HG-spotu Chieftec Napajanje 350 W ATX 2, CHIEFTEC, GPS-350EB-101A Chieftec Napajanje 400 W ATX 2, CHIEFTEC, GPS-400AA-101A Tagan Napajanje 330 W ATX 2, TAGAN, Super Silent TG330 Treba mi što tiše napajanje. Jel mi uopće treba više od 300-350W? Nemam niš posebno od komponenti (dvd-rw, printer, ATI Radeon X600Pro) CPU je AMD Athlon64 3000. Najčešće računalo koristim za surfanje, tu i tamo neki film pogledam, ne igram neke prezahtjevne igre itd. Može slobodno neki drugi prijedlog za što tiše napajanje do najviše 400kn ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Radost Europe | Re: Problem - gledanje TV-a na PC-u Ne treba ti u tvom slučaju jače napajanje. Pretpostavljam da grafička ne traži dodatno struje. Ja sam se bio opasno namjerio na Fortronovo od 350 W za 240 kn iz Vemila, ali kad god dođem tamo nit ga imaju nit ga mogu naručiti. Sad mi je frend koji se isto time bavi dao na probu nekakvo Eurocase (boh) od 450 W, ja zadovoljan ako mi stabilno isporuči i manje. Ima 12 cm vent, 190 kn, baš ga idem isprobati. U originalu sam imao Antecovo koje je došlo skupa s kućištem, al su valjda otišli ležajevi ili pojma nemam što, ali se čuje kao da meljem kavu. Do pred 2 tjedna ni šuma. O Chieftecu kolaju oprečne informacije. Navodno su generalno zadnji šrot, ali postoje pojedine serije koje se daju usporediti s najboljima. Ne znam, samo prenosim utiske s raznih foruma. Inače kućište ima gumene spojeve za HD, prednji i stražnji 12 cm vent, ladica sa svim diskovima se vadi jednim vijkom koji se odvida prstima etc. Mislim da sam učinio dobar posao kad sam ga kupio. Uglavnom, počeo sam zastupat politiku da ne dam ni lipe više od neke prosječne cijene (vrijedi za mobitele, računalne komponente etc) jer u našoj državi nema garancije da ćeš za poštenu lovu dobiti ono što platiš (bila neka tema o tome).
__________________ Show love with no remorse |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Veteran | Re: Problem - gledanje TV-a na PC-u Kupio sam onog tagana i napajanje je super, u odnosu na ono smeće od 300w i 10 grama težine koje sam dosad imao razlika u buci je velika ![]() Ali komp je još uvijek dosta glasan, izgleda da će sad na red ići zamjena hladnjaka procesora (preporuke? )Zanima ne za kaj je ovaj ventilator? ![]() On je jedan od najglasnijih, i najviše "ruži" kad se komp tek upali (kasnije ga nadglasa vent od procesora )I njega bi zamjenio al neznam kaj da tražim u dućanu ![]()
| | |
| | #10 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Problem - gledanje TV-a na PC-u Citat: |
| | |
![]() |
| Tagovi: gledanje, pcu, problem, tva |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:30.

).
) jel mi se to isplati kupiti?

) koji izgleda kao linijska komponenta, (što opet zauzima prostor, ne znam koliko je bitno).
, nema nikakvih drugih video izlaza osim onog prema monitoru, ima samo hrpu raznih video ulaza za priključit vhs, dvd player, igrice, kamere i ostale pizdarije.