Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi PROBLEM S DDR MEMORIJOM u Tehnologija i Tehnika forumu; kad smo već kod toga, kako popikat DDR u klasičnom kompu, imam 4 slota (mislim da su 2 i 2 ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-04-07, 18:55   #11 (permalink)
wayward

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,559
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh
Re: PROBLEM S DDR MEMORIJOM

kad smo već kod toga, kako popikat DDR u klasičnom kompu, imam 4 slota (mislim da su 2 i 2 zajedno,yap,to vak zgledi II II ), u dva slota lijeva je 256 i 512 obje samsungove 400-3200, eh sad bi upiko za večeraske za lan party još 512, kud ga upiknut, radi se o A-Data 400, kud ga upiknit i da li promjenit raspored???

ako treba u biosu podešavat, kako podešavat???
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-04-07, 20:21   #12 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 30
Poruka: 19,143
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Obično su u dvije boje. Recimo 1. i 3. su jedne a 2. i 4. druge.

Mislim da ti je najbolje izvaditi taj od 256 i ako su ovi od 512 isti staviti u te slotove iste boje i oni bi trebali raditi u dual chanel modu ako matična to podržava.

Ispravite me ako griješim

Da, i podesiti na kompu tj. reći mu da imaš giga rama jer on to sam neće baš dobro skužiti, mada napiše da je tako.

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-04-07, 20:29   #13 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 23
Poruka: 4,777
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Blesavo je uparivati memorje razlicitog takta (iako se moze), jer ce obije raditi na taktu one nize, ako ce upoce raditi, kupi 2X512 na istom taktu recimo PC 3200 na 400Mhz i stavi ih, a u BIOSU pukni Optimized Setting i to bi moralo raditi, ako ne, nda je potrebno rucno podesiti za novu memoriju.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-04-07, 21:04   #14 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,987
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
Kiki, možeš uparivat bilo koju količinu memorije, samo da oće radit jedna s drugom ...

na mom serveru nema šanse, išao sam 40 puta sa novom memorijom, pitaj krešu
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-04-07, 00:51   #15 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 41
Poruka: 163
mojservis ima ono neštomojservis ima ono neštomojservis ima ono neštomojservis ima ono neštomojservis ima ono neštomojservis ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mojservis Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mojservis

Moj savjet je da ne dograđujete sami memorije jer se onada upravo dogode ovakve situacije. Ovako mislite proći "jeftinije" pa ispadne skuplje i frustrirajuće.

Najbolje je laptop ili kompjuter odnjeti u dobar servis (ne kod veletgovaca) koji će vam pronaći memorije koje odgovaraju a ako pogriješe to je njihova greška. Dobit ćete ispravnu konfiguraciju memorije i istestiranu memoriju (barem kod nas) sa jamstvom na memoriju i ugradnju.

S dogradnjom memorije je oduvijek ovakva situacija da je teško pronaći idealnu konfiguraciju (pogotovo za starija računala) čak i nama profesionalcima jer s u memorijski moduli stalno novi i ne mora znaćiti da imaju punu kompatibilnost sa starijim chipsetima.

Za malu razliku u cijeni bar ćete imati koga kriviti ako nešto ne bude u redu i dobiti bržu zamjenu ako se pokvari.

Kod ovog slučaja trebalo bi provjeriti i ispravnost memorijskih slotova na laptopu!? Da li si siguran da su te memorije ispravne?!

Zadnji Uredio mojservis : 28-04-07 u 00:55.
mojservis je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-04-07, 01:28   #16 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,885
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Ma neće ti radit ta istočnonjemačka DDR memorija.
Odgovori sa citatom
Star 28-04-07, 22:11   #17 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika toncek_zadar

Datum registracije: 25-04-07
Godina: 26
Poruka: 42
toncek_zadar se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku toncek_zadar

meni definitivno ne radi pa sam vratija onu od 512 mb koja radi normalno!
reka mi je frend i da maticna ploca mora podrzavati memoriju koju stavljas a koliko je u tome istine ne znam!
vjerovatno ima nesto i u tome
toncek_zadar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-04-07, 12:33   #18 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: toncek_zadar Pogledaj Poruke
a moze li se to s biosom na bilo koji nacin rijesiti ili je gotova stvar?
nista od mog prosirenja ? ipak hvala a ako itko ima jos kakvih ideja....
otvori BIOS i vidi na koju brzinu ti je podešeno da memorija radi, ako je podešeno sa opcijom "Auto", onda samo treba prebacit na takt sporije memorije i možda si riješio problem ... ako je već određeno da radi na taktu sporije, onda je možda ipak nekaj drugo ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: problem

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:19.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114