| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi PROBLEM S DDR MEMORIJOM u Tehnologija i Tehnika forumu; kad smo već kod toga, kako popikat DDR u klasičnom kompu, imam 4 slota (mislim da su 2 i 2 ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| wayward | Re: PROBLEM S DDR MEMORIJOM kad smo već kod toga, kako popikat DDR u klasičnom kompu, imam 4 slota (mislim da su 2 i 2 zajedno,yap,to vak zgledi II II ), u dva slota lijeva je 256 i 512 obje samsungove 400-3200, eh sad bi upiko za večeraske za lan party još 512, kud ga upiknut, radi se o A-Data 400, kud ga upiknit i da li promjenit raspored??? ako treba u biosu podešavat, kako podešavat???
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー |
| | |
| | #12 (permalink) |
| charolastra | Re: PROBLEM S DDR MEMORIJOM Obično su u dvije boje. Recimo 1. i 3. su jedne a 2. i 4. druge. Mislim da ti je najbolje izvaditi taj od 256 i ako su ovi od 512 isti staviti u te slotove iste boje i oni bi trebali raditi u dual chanel modu ako matična to podržava. Ispravite me ako griješim ![]() Da, i podesiti na kompu tj. reći mu da imaš giga rama jer on to sam neće baš dobro skužiti, mada napiše da je tako.
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 23
Poruka: 4,777
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: PROBLEM S DDR MEMORIJOM Blesavo je uparivati memorje razlicitog takta (iako se moze), jer ce obije raditi na taktu one nize, ako ce upoce raditi, kupi 2X512 na istom taktu recimo PC 3200 na 400Mhz i stavi ih, a u BIOSU pukni Optimized Setting i to bi moralo raditi, ako ne, nda je potrebno rucno podesiti za novu memoriju.
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: PROBLEM S DDR MEMORIJOM Moj savjet je da ne dograđujete sami memorije jer se onada upravo dogode ovakve situacije. Ovako mislite proći "jeftinije" pa ispadne skuplje i frustrirajuće. Najbolje je laptop ili kompjuter odnjeti u dobar servis (ne kod veletgovaca) koji će vam pronaći memorije koje odgovaraju a ako pogriješe to je njihova greška. Dobit ćete ispravnu konfiguraciju memorije i istestiranu memoriju (barem kod nas) sa jamstvom na memoriju i ugradnju. S dogradnjom memorije je oduvijek ovakva situacija da je teško pronaći idealnu konfiguraciju (pogotovo za starija računala) čak i nama profesionalcima jer s u memorijski moduli stalno novi i ne mora znaćiti da imaju punu kompatibilnost sa starijim chipsetima. Za malu razliku u cijeni bar ćete imati koga kriviti ako nešto ne bude u redu i dobiti bržu zamjenu ako se pokvari. Kod ovog slučaja trebalo bi provjeriti i ispravnost memorijskih slotova na laptopu!? Da li si siguran da su te memorije ispravne?!
__________________ Profesionalni laptop - notebook i PC servis www.mojservis.hr TOSHIBA, PRESTIGIO, HP, LENOVO, IBM Zadnji Uredio mojservis : 28-04-07 u 00:55. |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Banned | Re: PROBLEM S DDR MEMORIJOM otvori BIOS i vidi na koju brzinu ti je podešeno da memorija radi, ako je podešeno sa opcijom "Auto", onda samo treba prebacit na takt sporije memorije i možda si riješio problem ... ako je već određeno da radi na taktu sporije, onda je možda ipak nekaj drugo ... |
| | |
![]() |
| Tagovi: problem |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:19.