| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi Problem sa operom i Croportalom? u Tehnologija i Tehnika forumu; Citat: Pravi autor: Alfa Dali još netko koristi ovdje operu? Kad koristim operu da bi pregledavao forum Croportala....imam problema ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| Veteran | Re: Problem sa operom i Croportalom? Citat:
Kolko sam ja uspio shvatit kak opera radi to je kod nje normalna pojava. Svaku stranicu koju otvoriš ona sejva radi bržeg surfanja i kad je ponovo otvaraš automatski otvori tu sejvanu stranicu bez promjena na njoj. To je dobro za čitanje kojekakvih stranica kaj se dugo otvaraju, sa puno slika recimo (nemora ih svaki put ponovo skidat) pa se na taj način dobije na brzini al za forume baš i nije. Ja moram stalno koristiti taj refresh. Npr. otvorim forum pročitam par postova i opet odem na početnu stranicu (ne sa opcijom Back nego baš kliknem na početnu stranicu) i otvori mi se u sekundi ona ista od maloprije, bez oznaka da sam pročitao postove. Isto je i kad nešto napišem u nekoj temi, ili netko drugi kad napiše novu poruku, vratim se na početnu stranicu, piše da ima nova poruka, otvorim ponovo tu temu a poruke nema, pojavi se tek kad refresham. Već sam se naviknuo na to jer mi je opera puno bolja od IE-a al na taj način baš i ne dobijem na brzini već gubim jer moram duple radnje radit.
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum | |
| | |
| | #12 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Problem sa operom i Croportalom? Ali u starijim verzijama opere još kad su reklame bile nije bilo tak... ja se sjaćam... ja sam inače bio teški pristaša opere al kad sam vidio to više mi se nije dalo... možda ima negdje neka opcija za isključit...
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Novosti o autima | Osiguranje auta |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Veteran | Re: Problem sa operom i Croportalom? Neznam, mislim da je tak od prve verzije jer su se baš reklamirali da se Operom puno brže surfa nego recimo sa IE, što i je istina al ne vrijedi recimo kod foruma ili drugih stranica gdje su promjene na stranici dosta česte. Meni je tak na svim forumima, nije samo na ovom.
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #14 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Problem sa operom i Croportalom? Da nema tog problema s tim refreshanjem bila bi sigurno moj prvi izbor... pogledajte samo ovo: http://www.opera.com/products/desktop/
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Novosti o autima | Osiguranje auta |
| | |
| | #15 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Problem sa operom i Croportalom? Mislim da sam našo rješenje problema (možda) Alfa probaj ovako: Tools -> Preferences -> tab "Advanced" -> History -> Memory i Disk Cache staviš recimo na 10MB i sad ono najvažnije staviš check document i check images na always HINT: stavi check document na always a check images na npr every 10 minutes Jer ako ti je check images na always onda je kao normalno da otvaraš stranicu nije baš najbrže... a ako ti je uključen cache za slike na npr. svakih 10 minuta to ubrzava surfanje extra... meni izgleda do 90% da je brže... trenutno se otvori stranica. Još jedan hint: Tools -> Preferences -> tab "Advanced" -> Browsing -> Loading postavi na redraw instantly Kad je tako podešeno FF je barem duplo sporiji...
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Novosti o autima | Osiguranje auta Zadnji Uredio Gogy : 21-06-06 u 08:48. |
| | |
| | #16 (permalink) | |
| Veteran | Re: Problem sa operom i Croportalom? Citat:
Svaka čast! Kad se ovako podesi onda dobro otvara stranice, ne pamti one od prije ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum | |
| | |
| | #18 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Problem sa operom i Croportalom? Ma meni je super... šta bi ti poboljšao silence?
| | |
| | #19 (permalink) | |
| Banned | Re: Problem sa operom i Croportalom? Citat:
gle... moj Firefox je tolko "customiz" da ti ne mogu opisat. preko 70 ekstenzija + hrpa drugih stvari. jednostavno mi za posao neke od ekstenzija nekad život unače. to ne znači da je Opera loša, dapače... izvrstan browser, ali neke stvari koje trebam - nema. ustvari nema ih ni difolt FF, ali ima ekstenzije i mislim da je to najjača strana FF-a. Widgets su dobar put.. samo nek nastave. Osobno mislim da je recimo Opera bolje za "casual" usera (sad kad je 9.0), dok je Firefox, zbog prilagodljivosti i ekstenzija, više za ekipu koja je tehnički potkovana. Znam hrpu ljudi koji koriste FF, ali nemaju ekstenzije... pa kad im pokažem bude -> "woooooooooow"..... Zato mislim da je za takve Opera bolji izbor, dok ja ne bi mjenjo FF čisto radi posla.... Web developer ekstenzija me spasila ne jednom... a imam i "IE view" i "Opera view".... U svakom sluačju Opera 9.0 je izvrstan browser, samo mi fale te neke stvari koje mogu dobit u FF-u. | |
| | |
| | #20 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Problem sa operom i Croportalom? Ma znam, imam i ja FF i koristio sam extenzije i stvarno nemam riječi koliko je to korisno... ali sam browser bez ikakvih dodataka mislim da tu Opera malo prednjači...
| | |
![]() |
| Tagovi: croportalom, operom, problem |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Ogame | Bacva | Igre | 99 | 20-11-08 18:11 |
| Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 7 | 16-08-06 05:09 |
| quick reply dali radi i testiranje ajaxa | Kristijan | Test | 42 | 12-06-06 13:54 |
| mult-lock | Kristijan | Test | 13 | 04-03-06 21:15 |
| Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta | Baltazar | Igre | 0 | 14-07-05 00:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:10.