Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi Problem sa operom i Croportalom? u Tehnologija i Tehnika forumu; Citat: Pravi autor: Alfa Dali još netko koristi ovdje operu? Kad koristim operu da bi pregledavao forum Croportala....imam problema ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 21-06-06, 07:56   #11 (permalink)
Veteran

Datum registracije: 02-06-04
Godina: 30
Poruka: 8,028
Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks
Re: Problem sa operom i Croportalom?

Citat:
Pravi autor: Alfa
Dali još netko koristi ovdje operu?

Kad koristim operu da bi pregledavao forum Croportala....imam problema

kad kliknem na nove poruke izbaci koji su novi topici...i ja ljepo vidim da je recimo Kristijan zadnji odogovrio na neki topic...otvorim topic a Kikijevog posta nema..onda moram kliknuti na refresh da mi ponovo očita stranicu i onda je sve normalno?1

Sa mozzilom i IE mi radi normalno!

A tako mi je sa operom i doma i na poslu!
Ja koristim Operu, i doma i na poslu, i kod mene je oduvijek tako.

Kolko sam ja uspio shvatit kak opera radi to je kod nje normalna pojava.
Svaku stranicu koju otvoriš ona sejva radi bržeg surfanja i kad je ponovo otvaraš automatski otvori tu sejvanu stranicu bez promjena na njoj.

To je dobro za čitanje kojekakvih stranica kaj se dugo otvaraju, sa puno slika recimo (nemora ih svaki put ponovo skidat) pa se na taj način dobije na brzini al za forume baš i nije.

Ja moram stalno koristiti taj refresh.
Npr. otvorim forum pročitam par postova i opet odem na početnu stranicu (ne sa opcijom Back nego baš kliknem na početnu stranicu) i otvori mi se u sekundi ona ista od maloprije, bez oznaka da sam pročitao postove.
Isto je i kad nešto napišem u nekoj temi, ili netko drugi kad napiše novu poruku, vratim se na početnu stranicu, piše da ima nova poruka, otvorim ponovo tu temu a poruke nema, pojavi se tek kad refresham.

Već sam se naviknuo na to jer mi je opera puno bolja od IE-a al na taj način baš i ne dobijem na brzini već gubim jer moram duple radnje radit.

"...na poljima od snova ne pušta se korijenje..."

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
Joks je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-06-06, 08:00   #12 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 20
Poruka: 6,498
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

Ali u starijim verzijama opere još kad su reklame bile nije bilo tak... ja se sjaćam... ja sam inače bio teški pristaša opere al kad sam vidio to više mi se nije dalo... možda ima negdje neka opcija za isključit...

Novosti o autima | Osiguranje auta
Gogy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-06-06, 08:08   #13 (permalink)
Veteran

Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks

Neznam, mislim da je tak od prve verzije jer su se baš reklamirali da se Operom puno brže surfa nego recimo sa IE, što i je istina al ne vrijedi recimo kod foruma ili drugih stranica gdje su promjene na stranici dosta česte.
Meni je tak na svim forumima, nije samo na ovom.

Joks je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-06-06, 08:12   #14 (permalink)
V.I.P. Član

Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

Da nema tog problema s tim refreshanjem bila bi sigurno moj prvi izbor... pogledajte samo ovo: http://www.opera.com/products/desktop/

Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-06-06, 08:40   #15 (permalink)
V.I.P. Član

Mislim da sam našo rješenje problema (možda)

Alfa probaj ovako:
Tools -> Preferences -> tab "Advanced" -> History -> Memory i Disk Cache staviš recimo na 10MB i sad ono najvažnije staviš check document i check images na always

HINT: stavi check document na always a check images na npr every 10 minutes

Jer ako ti je check images na always onda je kao normalno da otvaraš stranicu nije baš najbrže... a ako ti je uključen cache za slike na npr. svakih 10 minuta to ubrzava surfanje extra... meni izgleda do 90% da je brže... trenutno se otvori stranica.

Još jedan hint: Tools -> Preferences -> tab "Advanced" -> Browsing -> Loading postavi na redraw instantly

Kad je tako podešeno FF je barem duplo sporiji...

Zadnji Uredio Gogy : 21-06-06 u 08:48.
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-06-06, 19:03   #16 (permalink)
Veteran

Citat:
Pravi autor: Gogy
Mislim da sam našo rješenje problema (možda)

Alfa probaj ovako:
Tools -> Preferences -> tab "Advanced" -> History -> Memory i Disk Cache staviš recimo na 10MB i sad ono najvažnije staviš check document i check images na always

HINT: stavi check document na always a check images na npr every 10 minutes

Jer ako ti je check images na always onda je kao normalno da otvaraš stranicu nije baš najbrže... a ako ti je uključen cache za slike na npr. svakih 10 minuta to ubrzava surfanje extra... meni izgleda do 90% da je brže... trenutno se otvori stranica.

Još jedan hint: Tools -> Preferences -> tab "Advanced" -> Browsing -> Loading postavi na redraw instantly

Kad je tako podešeno FF je barem duplo sporiji...

Svaka čast! Kad se ovako podesi onda dobro otvara stranice, ne pamti one od prije

Joks je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-06-06, 00:44   #17 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

malo kasnije se uključujem u raspravu, ali nova Opera 9 bi trebala biti puno bolja...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-06-06, 00:59   #18 (permalink)
V.I.P. Član

Ma meni je super... šta bi ti poboljšao silence?

Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-06-06, 01:12   #19 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Gogy
Ma meni je super... šta bi ti poboljšao silence?

gle... moj Firefox je tolko "customiz" da ti ne mogu opisat.
preko 70 ekstenzija + hrpa drugih stvari. jednostavno mi za posao neke od ekstenzija nekad život unače.

to ne znači da je Opera loša, dapače... izvrstan browser, ali neke stvari koje trebam - nema. ustvari nema ih ni difolt FF, ali ima ekstenzije i mislim da je to najjača strana FF-a.

Widgets su dobar put.. samo nek nastave.

Osobno mislim da je recimo Opera bolje za "casual" usera (sad kad je 9.0), dok je Firefox, zbog prilagodljivosti i ekstenzija, više za ekipu koja je tehnički potkovana. Znam hrpu ljudi koji koriste FF, ali nemaju ekstenzije... pa kad im pokažem bude -> "woooooooooow".....

Zato mislim da je za takve Opera bolji izbor, dok ja ne bi mjenjo FF čisto radi posla....

Web developer ekstenzija me spasila ne jednom... a imam i "IE view" i "Opera view"....

U svakom sluačju Opera 9.0 je izvrstan browser, samo mi fale te neke stvari koje mogu dobit u FF-u.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-06-06, 01:22   #20 (permalink)
V.I.P. Član

Ma znam, imam i ja FF i koristio sam extenzije i stvarno nemam riječi koliko je to korisno... ali sam browser bez ikakvih dodataka mislim da tu Opera malo prednjači...

Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: croportalom, operom, problem

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ogame Bacva Igre 99 20-11-08 18:11
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 05:09
quick reply dali radi i testiranje ajaxa Kristijan Test 42 12-06-06 13:54
mult-lock Kristijan Test 13 04-03-06 21:15
Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta Baltazar Igre 0 14-07-05 00:42

Trenutno vrijeme na forumu: 05:10.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114