| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi Procesor-pitanje u Tehnologija i Tehnika forumu; Imam procesor Pentium III 900 Mhz I sad me zanima dali ja svoj procesor mogu ubrzati bar na 1 Ghz. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 17-05-08
Poruka: 81
![]() | Imam procesor Pentium III 900 Mhz I sad me zanima dali ja svoj procesor mogu ubrzati bar na 1 Ghz. Jer sam čitao nešto, neka opcija overcloking. Hvala.
__________________ MOJ MOTO JE: Nema kruha bez motike, a dal može dvije motike za kilu kruha. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 27-02-07 Lokacija: Woodstock Godina: 28
Poruka: 559
![]() ![]() | Re: Procesor-pitanje Realno, klokingom PIII, neces puno postic, posto za klokanje proceosora i generalno dizanje performansi treba srediti i memoriju, koja je vjerojatno stara krama, kao i maticna ploca, koja je takodjer stara krama...A i da ti to i uspijes klokat, neces moc vrtit nove stvvari...Radje si uzmi neku normalnu masinu, barem danas su poprilicno jeftine masine, i prakticki svima dostupne..
__________________ I zlatni kavez je samo zatvor! |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Procesor-pitanje Overclockiranje znači ubrzavanje radnog takta procesora. Znači koliko operacija može napraviti u jednome okretaju sata (clock). To isto znači prekoračenje dopuštenog. Nemože se samo tak overclockirati. Moraš imati dobro napajanje, dobro hlađenje (jer će procesor se zagrijavati i ako nemaš dobro hlađenje matična će automatski isključiti komp), napraviti benchmark testove, provjeriti kod proizvođača procesora, matične i rama međusobnu kompatibilnost i granice overclockiranja. Nakon toga mijenjati postavke u BIOS-u ili koristi specijalne programe. A kako imaš starije računalo prije samo u Bios-u. Kranji rezultat može biti katastrofalan, te si sjebeš cijeli komp. A zašto? Samo da malo ubrzaš računalo?
__________________ Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:23.