Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi Recovery my files i Shredder u Tehnologija i Tehnika forumu; Skinia sam sa neta Recovery my files i neki Shredder Recovery my files, za one koji ne znaju, program koji ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 31-03-08, 02:16   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 09-10-07
Poruka: 464
Splitskadica se izdvaja iz mase
Recovery my files i Shredder

Skinia sam sa neta Recovery my files i neki Shredder
Recovery my files, za one koji ne znaju, program koji vraca izbrisane podatke, a Shredder je program, koliko sam ja shvatia, priko kojeg se TRAJNO brisu datoteke...znamo svi da datoteka nije obrisana sa HDD-a ako se izbrise iz recycle bina, vec ona ostaje pohranjena na disku i bilo ko moze, kad recimo prodate pc, doc do vasih "izbrisanih podataka", bas sa gore navedenim recovery my filesom ili slicnim softwareom...
E sad pitanje:
Kad ja pomocu Recovery-a nadjem i vratim datoteke, one i dalje ostaju negdje na HDD-u, kako ih izbrisat zauvijek?
Shredder, koliko sam moga vidit ne pomaze tu, jer ako odmah s njim ne pobrisete datoteku, ne sluzi nicemu.Postoji li opcija u shredderu i kako se zove, koja brise podatke koje je nasa Recovery?Ako ne, koji je program najbolji zato ili ima u samom Recoveryu opcija za to?

Je malo komplicirano napisano, al nadam se da cete shvatit sta pitam.
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 09:34   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 03-02-07
Poruka: 145
Dacha se izdvaja iz mase
Re: Recovery my files i Shredder

Kad izbrises doc iz recycle bina, ti ne mozes vise doci do njega. Mogla bi doci do njega u slucaju da si imala odprije instaliran neki recovery program, pa da ti on čuva izbrisane doc-ove.
A tačno je da se ni jedan podatak ne izbriše totalno sa HDD, ali da bi se njemu pristupilo treba extra tehnologija, mislim samo tamo u tvornicama gdje se prave HDD-ovi. A ako bas hoces da budes sigurna da niko nece doci do tvojih podataka predlažem čekić.
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 09:35   #3 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 4,424
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
What does TuneUp Shredder do?

The TuneUp Shredder ensures that data thieves cannot gain access to your sensitive files. The tool deletes files permanently without any chance of them being recovered. If you want, a US Department of Defense (government directive DoD 5220.22-M) process can be used. Before being deleted, the files are overwritten several times with certain data patterns, thus nullifying the original content so that even expensive examinations of the magnetic strcuture of the drive in special laboratories cannot lead to data recovery.
Postoje 2 riješenja.
1. Brisati iskjučivo sa Schredderom.
2. Brisati spremanjem u Recicle bin, a Recicle bin prazniti sa Schredderom.

P.S. Data recovery ili Undelate u većini slučajeva pronalazi izbrisane datoteke, dokumente, slike i flimove.

Zadnji Uredio Maslow : 31-03-08 u 09:40.
Maslow je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 09:37   #4 (permalink)
Regularni forumas

Dacha se izdvaja iz mase

E za ovo nisam znao, znaci nemoj čekić, ovako ima manje prasine
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 09:46   #5 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 4,424
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Pravi autor: Dacha Pogledaj Poruke
Kad izbrises doc iz recycle bina, ti ne mozes vise doci do njega. Mogla bi doci do njega u slucaju da si imala odprije instaliran neki recovery program, pa da ti on čuva izbrisane doc-ove.
A tačno je da se ni jedan podatak ne izbriše totalno sa HDD, ali da bi se njemu pristupilo treba extra tehnologija, mislim samo tamo u tvornicama gdje se prave HDD-ovi. A ako bas hoces da budes sigurna da niko nece doci do tvojih podataka predlažem čekić.

Citat:
Also recovers accidentally deleted files from USB sticks and digital cameras
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 09:57   #6 (permalink)
Regularni forumas

Ljudi puno vam hvala na infu u tako kratkom vrimenu.
I dacha, ne znam zasto ti mislis da sam ja zensko
Hvala na trudu
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 10:00   #7 (permalink)
Regularni forumas

Dacha se izdvaja iz mase

Jap, vidi fakat, ma pise ti splitska-dica pa mi to nesto bijaše logično
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 10:06   #8 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Jap, vidi fakat, ma pise ti splitska-dica pa mi to nesto bijaše logično
Ma znas li ti sta su Splitska dica
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 10:08   #9 (permalink)
Regularni forumas

Dacha se izdvaja iz mase

Mogao bih se raspitati kod rodjaka, al posto si mi ti bliza reci ti, ne znam
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 10:10   #10 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Mogao bih se raspitati kod rodjaka, al posto si mi ti bliza reci ti, ne znam
Pa mi u Splitu kazemo dica za djecu, Splitska dica su Hajdukovi igraci iskljucivo iz Splita
Al se ne sicas kad smo se pripucavali ko ima bolju zensku na avataru dok sam ja jos ima Sophiu Bush
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: recovery my files, shredder

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:06.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103