| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi Rename fotografija... u Tehnologija i Tehnika forumu; Vec dugo uredno renameam fotografije sa svog fotoaparata i mobitela i nikad nisam imo problema. Ipak znam da postoji pametniji ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| prof. Foruma | Rename fotografija... Vec dugo uredno renameam fotografije sa svog fotoaparata i mobitela i nikad nisam imo problema. Ipak znam da postoji pametniji i laksi nacin od mojeg kojeg necu sad opisivat. Konkretno, uvijek renameam ime 01, ime 02... Ali, naiso sam na problem, sad imam brdo fotografija sa mobitela i sa aparata i ne znam nacin kako da ih kronoloski poslozim a zatim i tako renameam... savjeti? Znam da postoje programcici pametni, naso googlajuci (jpeg japery) ali ni jednom nisam naso "racun"... btw, zasto mi ni windows explorer nece poslagat fotografije po "date picture taken by" ??? ![]()
__________________ Buffalo theory - my theory |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 15-06-06
Poruka: 78
![]() | Re: Rename fotografija... Men' je za rename najbolji Siren (besplatan). Program ima svakakvih filtera za rename, pa i datum kreiranja. Primjer: Zelis li napravit rename fotografija prema datumu kreiranja, u polje "Expression" uneses "%dcd.%e" (da bi dobio expression-listu, napravis desni klik unutar polja za unos), odaberes fotografije stavljajuci kvacice na fajlove za proces, te pokrenes rename pritiskom na gumb koji izgleda k'o "play". Zadnji Uredio Kuato : 22-08-06 u 13:03. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Rename fotografija... Hvala na odgovoru iako sam u meduvremenu naso odgovore na sva svoja pitanja... Problem sa sortiranjem po datumu (krivi sam screenshot stavio) je nastao kad sam nedavno fotoaparatu namjestao datum, stavio 2005 godinu... a ostalo sam naso da je moguce preko ACDCa...
__________________ Buffalo theory - my theory |
| | |
![]() |
| Tagovi: fotografija, rename |
« *.rar
|
grupe na netu »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:24.