Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi Spajanje racunala u Tehnologija i Tehnika forumu; Dakle, kako preko dial-up konekcije kojom bi se spajao na drugo racunalo koje recimo ima ADSL konekciju izaci na ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-12-07, 15:14   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 45
Poruka: 13
susjed_samo je zabranio reputaciju
Post Spajanje racunala

Dakle,
kako preko dial-up konekcije kojom bi se spajao na drugo racunalo koje recimo ima ADSL konekciju izaci na net???
S kojim programom???

Hvala
Star 01-12-07, 17:23   #2 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,324
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar
Re: Spajanje racunala

Nikako, moraš imati mrežu konekciju, dial up ja za spajanje na telefon, a ne na drugo računalo...
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-12-07, 17:43   #3 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Nikako, moraš imati mrežu konekciju, dial up ja za spajanje na telefon, a ne na drugo računalo...
Ok, mozda se nismo razumjeli....spajao bih modem na modem s tim da ona strana koju biram ima konekciju na net pa bi preko tog racunala imao izlaz na net. Da li se kuzimo?
Star 01-12-07, 17:47   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 995
negatron je zabranio reputaciju

Ne.
Ne možeš spojiti modem na modem.
Možeš jedino spojiti jedan kompjuter (koji nema internet) sa drugim (koji ga ima), i na taj način dobiti pristup Netu.
Za to ti nije dovoljna samo mrežna kartica (koju svi noviji kompjuteri već imaju integriranu u matičnu ploču), već i router ili barem cross-over kabel za povezivanje dva kompjutera...
Odgovori sa citatom
Star 01-12-07, 17:56   #5 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: negatron Pogledaj Poruke
Ne.
Ne možeš spojiti modem na modem.
Možeš jedino spojiti jedan kompjuter (koji nema internet) sa drugim (koji ga ima), i na taj način dobiti pristup Netu.
Za to ti nije dovoljna samo mrežna kartica (koju svi noviji kompjuteri već imaju integriranu u matičnu ploču), već i router ili barem cross-over kabel za povezivanje dva kompjutera...
Polako...kako ne bi mogao spojiti modem na modem???? Pa to sam radio prije deset i vise godina....ocito se ne razumijemo.
Na poslu nemogu izaci na net, ali mogu se spojiti na svoj komp preko tlf. linije i modema...e sad koji prg bi odradio kao server prema netu???
Star 01-12-07, 17:58   #6 (permalink)
Moderator Foruma

_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar
Citat:
Pravi autor: susjed_samo Pogledaj Poruke
Ok, mozda se nismo razumjeli....spajao bih modem na modem s tim da ona strana koju biram ima konekciju na net pa bi preko tog racunala imao izlaz na net. Da li se kuzimo?
Razumjeli smo se mi... da bi spojio dva računala i sa drugog preko prvog od njih, kao hosta, išao na internet moraš računala povezati u mrežu, a mrežu ne možeš napraviti RJ-11 kabelom za telefonsko povezivanje, nego RJ-45 za mrežu...

Citat:
Polako...kako ne bi mogao spojiti modem na modem???? Pa to sam radio prije deset i vise godina....ocito se ne razumijemo.
Na poslu nemogu izaci na net, ali mogu se spojiti na svoj komp preko tlf. linije i modema...e sad koji prg bi odradio kao server prema netu???
To znači da se spajaš na line izlaza modema koji izravno prenosi telefonsku liniju, to nema veze jedno sa drugim... Taj je izlaz dodatni kako bi mogao imati istodobno telefon i uključiti liniju u modem bez razdjeljnika. činjenica da kad se spojiš jednim modemom, zauzeta je linija i spajanje drugog na LINE izlaz neće osloboditi zauzetu liniju... Da bi koritio zauzeti kanal prvog modema, drugim računalom, moraš se spojiti mrežom...

Zadnji Uredio _Aris_ : 01-12-07 u 18:01.
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-12-07, 18:01   #7 (permalink)
Starter

Citat:
Razumjeli smo se mi... da bi spojio dva računala i sa drugog preko prvog od njih, kao hosta, išao na internet moraš računala povezati u mrežu, a mrežu ne možeš napraviti RJ-11 kabelom za telefonsko povezivanje, nego RJ-45 za mrežu...
Huh...ocito ne....ta dva racunala su udaljena recimo 5 km...znaci nema sanse za kabl. Ali mogu se modemom spojiti na svoj komp. E sad...koji prg daje mogucnost nesto kao server/tunel za prolaz na net??? Kao sto je nekada bio BBS recimo?
Star 01-12-07, 18:03   #8 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
Huh...ocito ne....ta dva racunala su udaljena recimo 5 km...znaci nema sanse za kabl. Ali mogu se modemom spojiti na svoj komp. E sad...koji prg daje mogucnost nesto kao server/tunel za prolaz na net??? Kao sto je nekada bio BBS recimo?
Aha... to je druga stvar... trebao si odma reć da se ne radi o računalima koja su jedno do drugoga... za ovo ti ne znam, ali ću se raspitati...
Iako meni još nije jasno... ti se udaljeno spojiš na računalo, a onda bi preko tog drugog računala na net... pa kako se uspiješ udaljeno spojiti ako ne preko interneta??
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-12-07, 18:06   #9 (permalink)
Starter

Citat:
Aha... to je druga stvar... trebao si odma reć da se ne radi o računalima koja su jedno do drugoga... za ovo ti ne znam, ali ću se raspitati...
Ok, onaj prvi dio objasnjenja je potpuno jasan, to znam sve...i sad imam umrezeno 4 racunala....isprobao sam TeamViewer prg i to sljaka dobro, ali preko neta....a meni treba preko modema tj. dial-up -a.

Unaprijed hvala

Citat:
Iako meni još nije jasno... ti se udaljeno spojiš na računalo, a onda bi preko tog drugog računala na net... pa kako se uspiješ udaljeno spojiti ako ne preko interneta??
Imam ogranicenu telefonsku liniju, kuzis? Nemogu zvati 07.... brojeve, a nema ni DASL-a....ni blizu (((

Zadnji Uredio _Aris_ : 01-12-07 u 18:09.
susjed_samo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-12-07, 18:11   #10 (permalink)
Moderator Foruma

Znam ti za VNC ali on ti je ko i TeamViewer za Remote Control, ali pogledaj malo funkcije, napredniji je program od TVa, pa možda ima neke funkcije kojima bi računalo na koje se psojiš mogao koristiti kao host za internet...
A vidi i ovo, ovak na brzinu izgzglano: LINK
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 19:04.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108