| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi Sporo računalo - zašto? u Tehnologija i Tehnika forumu; Već duže vrijeme mi se pojavljuje ovaj problem na laptopu. Mislim da za ovaj slučaj konfiguracija nije bitna (Acer ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Akademik Foruma | Sporo računalo - zašto? Već duže vrijeme mi se pojavljuje ovaj problem na laptopu. Mislim da za ovaj slučaj konfiguracija nije bitna (Acer Aspire 5600.... WIN xp home sp2), al evo na grubo. Nakon što jedno vrijeme koristim svježe instalirane win. dođe do ovih problema: HDD neprestano nešto šrotuje, sve je strašno usporeno, desetak sekundi otvara jedan prozor, zvuk je "izlomljen", svakih nekoliko minuta zamrzne na nekoliko sekundi ... Uglavnom nemoguće je bilo što raditi. AVG profesional, NOD32, Spybot ... ne nalaze ništa. Sad pretpostavljam odakle dolazi problem ali ne znam kako spriječiti da do njega više ne dolazi. Kod kuće imam bezžično umrežena 3 računala preko routera i zadovoljan sam time. Primjetio sam da do problema dolazi kada se (a radim to dosta često - gotovo svakodnevno) laptopom spajam u mrežu na poslu. Tamo se spajam žicom i u mreži je dvadesetak računala, desetak pisača (samo je jedan pravi mrežni pisač). Hvatam tamo i nekoliko bezžičnih mreža ali ih ignoriram. Dakle kada se spojim na mrežu na poslu sve štima ali nakon nekog vremena počinju problemi koje sam opisao. Sistem restore mi pomogne u većini slučajeva, ali nije to pravo riješenje, a ponekad ne izaberem adekvatnu točku vraćanja (kao sada) pa nemam izbora već moram reinstalirati OS. Nadam se da netko ima neki pametan savjet. Napomenut ću još samo da sva računala (stolna) u firmi rade bez problema.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Sporo računalo - zašto? 18 pogleda, 0 odgovora. Pri spajanju na mrežu na poslu automatski se preuzimaju driveri pisača koje posuđujem (koristim) od drugih računala pa pretpostavljam da se neki driveri "tuku" u mom laptopu. Mislite li da je to u pitanju? Izluđuje me ovo vraćanje sistema svakih par dana i instalacija novog sustava svakih mjesec dana.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Sporo računalo - zašto? Nije procesor u štednom modu. Kad mi se ovo pojavi zauzetost procesora u "leru" je preko 60%, vrti, vrti, HDD šrotuje.... Sad sam ubio sve pisače i stanje se popravilo, morao bih pronaći još repove tih drivera pa to počistiti - izgleda da oni prave probleme. Izgleda da je problem tu negdje.
| | |
| | #5 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-07-07 Lokacija: Tresnjevka City
Poruka: 471
![]() | Re: Sporo računalo - zašto? morao sam probat. ![]() meni se cesto znalo dogodit da mi je laptop odjednom uzasno spor. onda sam uvijek resetiro komp dok nisam skuzio da mi je sam u radu prebacivao sa max snage na pola. al daj za svaki slucaj probaj kad ti se to dogodi stavit ga na max opet. jer meni on nije pokazivao da je stvaljen na pola. samo stisni tam na onu ikonu stekera( ) u traci desni i stavi max(iako vjerojatno vec je na max). meni i prijatelju se ista stvar dogadala tako da... da, i mi imamo acera. ![]() |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 09-11-06 Lokacija: Ri Godina: 17
Poruka: 3,619
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Sporo računalo - zašto? koliko Rama imas? neznam za pc, no mac nekad zna usporit kada se nakupi previse cachea ili ostalih fileova pa se nekim program očisti kompjuter od tih stvari što ga ubrza
__________________ 20LEGEND |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 996
![]() | Re: Sporo računalo - zašto? Da li radiš redovno defragmentaciju harda, i isključi System restore, od njega nikakve koristi, nego radi backup pomoću Acronisa. Također pazi da ti se hard ne prepuni podacima, uvijek mora biti makar 15-20% slobodnog prostora na njemu. Radi redovito čišćenje harda i registryja preko TuneUp Utilitiesa.
__________________ Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Sporo računalo - zašto? Hvala svima na savjetima. Sad je stanje dosta bolje. Brzina računala je skoro zadovoljavajuće, zvuk još malo preskače al sredit ćemo i to.Nastojim održavati higijenu računala. Ne pretjerujem u tome ali mu redovoto dajem njegovo (defragmentacija, dovoljno slobodnog prostora na disku - naročito na C particiji, testiranje antivirusom ...). Inače ima giga rame - netko je pitao. Stanje procesora je ipak bilo u pitanju. Ledinho je bio u pravu sa "štekerom". Iako mi je pisalo da su podešene max perfomanse, detaljnijim pregledom sam vidio da je procesor, iz tko zna kojih razloga, u nultoj brzini. Vrati sam CPU speed na Max i sve je proradilo gotovo normalno. Baš sam tuka! Malo ću još počistiti registry i neke druge sitnice i mislim da će biti u redu. Već me počeo hvatati očaj pa sam si ovdje olakšao dušu. Još jednom svima hvala na velikodušnoj pomoći. Nadam se da imam repe za sve. Baš je dobar ovaj forum! ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: usporeno racunalo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:25.

al sredit ćemo i to.