| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi stavljanje titla u divx u Tehnologija i Tehnika forumu; Kako da snimim filmove sa kompa na DVD tako da ti filmovi imaju titlove i da ih mogu gledati na ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter | stavljanje titla u divx Kako da snimim filmove sa kompa na DVD tako da ti filmovi imaju titlove i da ih mogu gledati na svome kućnom kinu.Svi filmovi su u avi formatu i ja ne želim mijenjati format već ih tako snimiti na DVD ali da imaju titlove.Za te filmove sam skinuo titl i svi titlovi savršeno odgovaraju filmovima neke sam gledao na kompu sa BS playerom ali to mi ne odgovara draže mi je gledati na kućnom kinu pa ako tko zna kako da te filmove snimim skupa s titlovima.Vidio sam na ovom forumu i na nekim drugim da su ljudi pitali isto ovo pitanje i da su im odgovorili da jednostavno stave isto ime titlu i filmu i samo da se sprži i to je to.e sad ja sam probao i nikako ne uspjevam ako mi tko može to malo bolje objasnit. |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Akademik Foruma | Re: stavljanje titla u divx Citat:
![]()
__________________ if ju vont tu bi maj frend put maj dik in yor hend movit left muvit rajt play vit mi evri dej | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Starter | Re: stavljanje titla u divx Da znam da ime filma i ime titla moraju biti isti ali treba li mijenjati ime cijele mape ili samo datoteke koje se nalaze u mapama.Kad sam skinuo prvi film komp mi je sam napravio mapu imenom Download i tu spremio film i sad svaki film koji skinem ide sam u tu mapu.U toj mapi imam 10-ak filmova i nisu isto oznaćeni neki su u mapama a neki su bez mape samo ikone od filma.Da li treba promjeniti ime mape ili sam ikone od filma isto tako za titlove kad ih skine i otpakujem oni budu u mapi da li treba preimenovati mapu ili samo datoteku od titla koja se nalazi u toj mapi.Ili te filmove koji se nalaze u mapi Download za svaki film posebno napravit mapu i u nju staviti mapu od filma i mapu od titla naravno s istim imenima ili jednostavno datoteku od titla promjeniti joj ime i staviti je u onu mapu od filma .Nadam se da ste razumili što sam htio reći stvarno ne znam kako drugačije to objasnit. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 20-10-07 Lokacija: Slavonac Godina: 21
Poruka: 49
![]() | Urezivanje titlova u film Zanima me kako urezati titl u film(kao kad snimim film sa tv-a)? Znaci kada pokrenem film npr u winampu da mi budu titlovi. ![]()
__________________ Jel ima tko kakvu ideju? |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 3,571
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: stavljanje titla u divx koristi program FFDShow
__________________ U danima sretnim, u danima grubim Ja ne mogu drugo nego da ga volim Jer Hajduk je ono što me čini sretnim Ja ne mogu drugo nego da ga volim ... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 15-02-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 1,130
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: stavljanje titla u divx ja sam bas jucer to radil, ne s programom, vec onak, stavio u isti folder, isto ime serije i totla, i titl stavio u format .srt (format .sub mi niiej radio), spržio dvd i sve ok... mogu ga gledat na svom dvd/divx playeru..
__________________ pametni znaju |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 3,571
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: stavljanje titla u divx ffdshow ffdshow tutorial Za automatski prikaz titla uz DivX (AVI) film, treba vam ffdshow Instalirajte program i slijedite korake: Start, Programs, ffdshow, i kliknite na Configuration. U prozoru koji se sada otvorio, sa lijeve strane pronađite Subtitles i označite kvačicom, kao na donjoj slici: ![]() Slika 1.Crvenom brojkom 1 označen je Subtitles kojeg morate označiti kvačicom, a brojkom 2 označen je klizač pomoću kojeg možete mijenjati vertikalni položaj titla. Nakon toga kliknite na Font sa lijeve strane i otvoriće vam se novi prozor vidljiv na Slici 2 dolje. ![]() Slika 2.Ovdje možete mijenjati: 1. tip fonta, 2. vrstu pisma, 3. veličinu fonta, 4. debljinu fonta, 5. boju fonta, 6. razmak između redova titla. Međutim da bi vam ffdshow mogao prikazati titl zajedno sa filmom, najprije morate taj film i odgovarajući titl, prebaciti (Copy) na tvrdi disk u istu mapu i preimenovati i film i titl tako da imaju potpuno isti naslov, npr: Alien2, tako da će uz odgovarajuće ekstenzije to izgledati ovako: Alien2.avi,Alien2.srt Kada ste i to napravili, sada ćete imati titl "urezan" u film i možete ga gledati u bilo kojem playeru koji podržava reprodukciju DivX (AVI), npr. Windows Media Player, nove verzije PowerDVD itd. Naravno, svrha ovog postupka nije da biste imali titlove ako gledate film na kompjuteru, jer to možete dobiti sa BS playerom bez prebacivanja filma na tvrdi disk, nego vam "urezani" titlovi trebaju ako ćete od ovog DivX-a raditi konverziju u DVD (sa titlom) da ga možete gledati na linijskom DVD playeru uz TV. Konverziju Divx (AVI) u DVD, za početnike je najlakše raditi sa Nero Vision Express, jer program ima vrlo jasno sučelje i automatske postavke, koje nemojte dirati, pa sa nekoliko klikova dobijete vaš DVD, čija slika bude iste kvalitete kao i izvorni AVI film. ffdshow skini ovdje
__________________ U danima sretnim, u danima grubim Ja ne mogu drugo nego da ga volim Jer Hajduk je ono što me čini sretnim Ja ne mogu drugo nego da ga volim ... |
| | |
![]() |
| Tagovi: divx, kucno kino, titl |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:59.

pametni znaju