Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi Tv kartica u Tehnologija i Tehnika forumu; Danas sam kupio tv karticu playtv cinema bx1500 pa me zanima jesam se zeznuo ili nisam. Ako jesam da ju ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-02-08, 17:07   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-06-07
Poruka: 50
zoran.s se izdvaja iz mase
Tv kartica

Danas sam kupio tv karticu playtv cinema bx1500 pa me zanima jesam se zeznuo ili nisam.
Ako jesam da ju odem zamjenit za nešta bolje. Ova je oko 370 kn.

Možda Adly 300 XS
zoran.s je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-02-08, 17:22   #2 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,413
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan
Re: Tv kartica

Nikad čuo... ne mora biti da si se zeznuo. Ja obično preporučim Happpauge.
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-02-08, 17:30   #3 (permalink)
Starter

Kupio sam ju u Supracomp-u u Sisku. Budemo ju večeras stavili pa ću vidjeti, ak nebude ok mislim da će sutra nazad.
Ovo je sa BUG-a pa ne pišu da ne valja a ja se baš i ne kužim previše u to.

Dvije nove PixelView TV kartice prilično su modernistički nastrojene – osim što koriste PCI-E utor, certificirane su za još uvijek vrlo svježu Vistu
Ugodno je iznenađenje koji dan nakon lansiranja Viste vidjeti TV kartice, komad hardvera koji baš i nije najpropulzivniji, koje su već sada certificirane za ovaj operativni sustav. Druga neuobičajena osobina, korištenje PCI-E utora, donosi teoretske prednosti. Povećana propusnost nije neophodna TV karticama – praksa pokazuje da je i stari dobri PCI utor za njih sasvim dovoljan. Ipak, uz ove kartice ćete barem iskoristiti x1 PCI-E utore za koje na tržištu praktički da i nema dostupnih komponenti.
Razlika između modela BX1500 i BX2500 je u Conexantovom čipu za hardversko kodiranje videosadržaja u MPEG1 i MPEG2 format. Nije loše, no radije bismo vidjeli hardversku podršku za kodiranje u DivX – ovako, 20 sekundi snimljenog TV sadržaja u punoj MPEG2 kvaliteti zauzima 11,4 MB.
Današnji procesori imaju više nego dovoljno snage za obračun s kodiranjem u MPEG2 u realnom vremenu. Takvo kodiranje na Athlonu 3800+ X2 potroši tridesetak posto procesorskog vremena. Istovremeno, reprodukcija MPEG2 sadržaja uz istu karticu troši 13-ak postotaka, dok samo gledanje TV programa oduzme oko 6-7% procesorskog vremena. Dakle, možemo živjeti i bez tog čipa – prvenstveno jer neke razlike u kvaliteti slike u odnosu na softversko kodiranje programa PowerCinema 4 nismo uočili. Upravo je spomenuti softver još jedna svijetla točka kartica: brz je, stabilan, jednostavan te izgledom vrlo sličan Windows Media Centru. Automatsko skeniranje DVB-T i analognih frekvencija brzo je i pouzdano.
Sučelje programa veličinom ikona i fontova prilagođeno je radu s tri do četiri metra udaljenosti, no tu dolazimo do jednog problema. Naime, na testnom računalu (s Windowsima XP) softver zadužen za rad daljinskog upravljača stvarao nam je probleme, uzrokujući pad brzine računala. S druge strane, daljinski upravljač – kao i softver, identičan za obje kartice – najveći je koji smo ikada vidjeli. Visok, širok i debeo, pravi je mastodont kojem će se obradovati korisnici velike šake.
Mogućnosti kartica sasvim su u skladu s vremenom; sve komforne opcije, poput time shiftinga kod gledanja TV programa (stisnete pauzu za odlazak na WC, vratite se i nastavite gledati omiljenu sapunicu), FM radija, teleteksta ili snimanja programa u zadano vrijeme su ovdje.
Ugodno iznenađenje jest kvaliteta slike i prijema DVB-T signala. Testirano računalo bilo je spojeno na kvalitetan 32-inčni LCD TV (Hyundaijev Q321) preko kućne antene u podsljemenskoj zoni Zagreba. S identičnom razinom signala, PixelView je u odnosu na TV imao stabilniji prikaz neosjetljiv na smetnje uzrokovane kretanjem osoba po sobi. Također, kvaliteta slike je bila bolja: dok više detalja možemo pripisati kvalitetnijem softverskom skaliranju slike nego u samom televizoru, manje šuma i artefakata na nacionalnim DVB-T programima ugodno su iznenađenje.

Možda Adly 300 XS
zoran.s je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-02-08, 22:24   #4 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-10-07
Poruka: 1,246
lamborghini je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: zoran.s Pogledaj Poruke
Danas sam kupio tv karticu playtv cinema bx1500 pa me zanima jesam se zeznuo ili nisam.
Ako jesam da ju odem zamjenit za nešta bolje. Ova je oko 370 kn.
dobra je,3/5
Odgovori sa citatom
Star 19-02-08, 09:06   #5 (permalink)
Starter

Je al evo problem. Kad počme tražiti prograne zablokira mi cijeli komp. Šta da radim sad?

Možda Adly 300 XS
zoran.s je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-08, 09:54   #6 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,413
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Potraži na internetu noviju verziju softwarea, na njihovim stranicama.
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-08, 10:56   #7 (permalink)
Starter

Ljepo si ti to meni objasnio no ja sam malo preglup za tako nešta. Moraću čekat kolegu da dođe sa posla pa da on to pogleda.

Možda Adly 300 XS
zoran.s je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-02-08, 20:29   #8 (permalink)
Banned

Datum registracije: 13-02-08
Poruka: 168
fred kamenko se izdvaja iz mase

sta ti ima bit komplicirano odes na google drajveri za doticnu karticu ili program uglavnom sta trebas nades skines i instaliras ko sto si instaliro ove koje si dobio sa karticom
fred kamenko je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:51.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113