| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi Tv kartica u Tehnologija i Tehnika forumu; Danas sam kupio tv karticu playtv cinema bx1500 pa me zanima jesam se zeznuo ili nisam. Ako jesam da ju ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,413
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Tv kartica Nikad čuo... ne mora biti da si se zeznuo. Ja obično preporučim Happpauge.
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 20-06-07
Poruka: 50
![]() | Re: Tv kartica Kupio sam ju u Supracomp-u u Sisku. Budemo ju večeras stavili pa ću vidjeti, ak nebude ok mislim da će sutra nazad. Ovo je sa BUG-a pa ne pišu da ne valja a ja se baš i ne kužim previše u to. Dvije nove PixelView TV kartice prilično su modernistički nastrojene – osim što koriste PCI-E utor, certificirane su za još uvijek vrlo svježu Vistu Ugodno je iznenađenje koji dan nakon lansiranja Viste vidjeti TV kartice, komad hardvera koji baš i nije najpropulzivniji, koje su već sada certificirane za ovaj operativni sustav. Druga neuobičajena osobina, korištenje PCI-E utora, donosi teoretske prednosti. Povećana propusnost nije neophodna TV karticama – praksa pokazuje da je i stari dobri PCI utor za njih sasvim dovoljan. Ipak, uz ove kartice ćete barem iskoristiti x1 PCI-E utore za koje na tržištu praktički da i nema dostupnih komponenti. Razlika između modela BX1500 i BX2500 je u Conexantovom čipu za hardversko kodiranje videosadržaja u MPEG1 i MPEG2 format. Nije loše, no radije bismo vidjeli hardversku podršku za kodiranje u DivX – ovako, 20 sekundi snimljenog TV sadržaja u punoj MPEG2 kvaliteti zauzima 11,4 MB. Današnji procesori imaju više nego dovoljno snage za obračun s kodiranjem u MPEG2 u realnom vremenu. Takvo kodiranje na Athlonu 3800+ X2 potroši tridesetak posto procesorskog vremena. Istovremeno, reprodukcija MPEG2 sadržaja uz istu karticu troši 13-ak postotaka, dok samo gledanje TV programa oduzme oko 6-7% procesorskog vremena. Dakle, možemo živjeti i bez tog čipa – prvenstveno jer neke razlike u kvaliteti slike u odnosu na softversko kodiranje programa PowerCinema 4 nismo uočili. Upravo je spomenuti softver još jedna svijetla točka kartica: brz je, stabilan, jednostavan te izgledom vrlo sličan Windows Media Centru. Automatsko skeniranje DVB-T i analognih frekvencija brzo je i pouzdano. Sučelje programa veličinom ikona i fontova prilagođeno je radu s tri do četiri metra udaljenosti, no tu dolazimo do jednog problema. Naime, na testnom računalu (s Windowsima XP) softver zadužen za rad daljinskog upravljača stvarao nam je probleme, uzrokujući pad brzine računala. S druge strane, daljinski upravljač – kao i softver, identičan za obje kartice – najveći je koji smo ikada vidjeli. Visok, širok i debeo, pravi je mastodont kojem će se obradovati korisnici velike šake. Mogućnosti kartica sasvim su u skladu s vremenom; sve komforne opcije, poput time shiftinga kod gledanja TV programa (stisnete pauzu za odlazak na WC, vratite se i nastavite gledati omiljenu sapunicu), FM radija, teleteksta ili snimanja programa u zadano vrijeme su ovdje. Ugodno iznenađenje jest kvaliteta slike i prijema DVB-T signala. Testirano računalo bilo je spojeno na kvalitetan 32-inčni LCD TV (Hyundaijev Q321) preko kućne antene u podsljemenskoj zoni Zagreba. S identičnom razinom signala, PixelView je u odnosu na TV imao stabilniji prikaz neosjetljiv na smetnje uzrokovane kretanjem osoba po sobi. Također, kvaliteta slike je bila bolja: dok više detalja možemo pripisati kvalitetnijem softverskom skaliranju slike nego u samom televizoru, manje šuma i artefakata na nacionalnim DVB-T programima ugodno su iznenađenje.
__________________ Hoću SUZUKI bandita ![]() Možda Adly 300 XS |
| | |
| | #4 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 15-10-07 Lokacija: Sant'Agata
Poruka: 1,246
![]() | Re: Tv kartica dobra je,3/5
__________________ ''U mom kraju ljudi govore, sve sta cinis da se ne zna, suti, dobro je, ja mirisem na prevaru i na tudji stan, al' zbog toga ne brinem se, jer sa tobom znam'' by Jelena Rozga |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,413
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Tv kartica Potraži na internetu noviju verziju softwarea, na njihovim stranicama.
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist |
| | |
![]() |
« Nero 8
|
msn lozinka »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:51.