Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi Umrezavanje dva kompa u Tehnologija i Tehnika forumu; dakle ovako:imam dva kompa-jedan je u mojoj sobi,a drugi u sobi mog starog.i sad me zanima ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-04-08, 11:39   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-05-07
Poruka: 30
ivan92 se izdvaja iz mase
Umrezavanje dva kompa

dakle ovako:imam dva kompa-jedan je u mojoj sobi,a drugi u sobi mog starog.i sad me zanima kako mogu spojiti ta dva kompa(da oba kompa mogu na net)bezicno.
dakle dal bih mogao to spojiti s ovime?(HGspot Online>Opis i ovim HGspot Online>Opis)

ako ne,kako to mogu napravit?(i kud cu sa ovim modemom od adsl-a?)
ivan92 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-04-08, 13:01   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-08
Godina: 27
Poruka: 174
Nowhereman se izdvaja iz mase
Re: Umrezavanje dva kompa

ako imaš wireless možeš sa oba 2 ići na net istovremeno..
Odgovori sa citatom
Star 09-04-08, 19:43   #3 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: Nowhereman Pogledaj Poruke
ako imaš wireless možeš sa oba 2 ići na net istovremeno..
a dal mogu sa ovim sto sam naveo u prvom postu=?
ivan92 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-04-08, 20:46   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 44
Poruka: 3,375
anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Router, odnosno modem je na internetu, a računala se spajaju na router i preko njega su i međusobno povezana (kućna ili uredska mreža) i preko njega idu a internet.

Da bi kućna mreža funkcionirala bez žica moraš imati router koji ima mogućnost takvog spajanja i računala opremljena wireless karticama u bilo kojem obliku.

Najjednostavnije ti je riješenje da odeš u naš omiljeni T-com i zatražiš zamjenu ovog modema ili routera koji imaš s bezžičnim uz nadoplatu 200kn i mislim da ide i produženje ugovora. Možeš birati želiš li u paketu karticu ili USB stick za bezžičnu komunikaciju.
Dakle imat ćeš router spojen na mrežu, jedno računalo spojeno direktno (kablom) na router i drugo računalo koje do routera ima bezžičnu komunikaciju wireless karticom ili stickom.
Nakon toga si uredi kućnu mrežu tako da možeš dijeliti sadržaje diskova, pisače i sl.
Odgovori sa citatom
Star 09-04-08, 21:02   #5 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 09-10-07
Poruka: 464
Splitskadica se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
Router, odnosno modem je na internetu, a računala se spajaju na router i preko njega su i međusobno povezana (kućna ili uredska mreža) i preko njega idu a internet.

Da bi kućna mreža funkcionirala bez žica moraš imati router koji ima mogućnost takvog spajanja i računala opremljena wireless karticama u bilo kojem obliku.

Najjednostavnije ti je riješenje da odeš u naš omiljeni T-com i zatražiš zamjenu ovog modema ili routera koji imaš s bezžičnim uz nadoplatu 200kn i mislim da ide i produženje ugovora. Možeš birati želiš li u paketu karticu ili USB stick za bezžičnu komunikaciju.
Dakle imat ćeš router spojen na mrežu, jedno računalo spojeno direktno (kablom) na router i drugo računalo koje do routera ima bezžičnu komunikaciju wireless karticom ili stickom.
Nakon toga si uredi kućnu mrežu tako da možeš dijeliti sadržaje diskova, pisače i sl.

Pita sam ja sluzbu za korisnike, kad ti istekne ugovor od 12 miseci (kaze da ne moze prije), ako zelis da su ti dva ili vise pc-a na internetu moras nadoplatit oko 200 kn (nisam siguran ja mislim da je i malo vise) za bezicni ruter i usb ili karticu kako anthlon kaze i moras produzit ugovor na 24 miseca...Meni je agentica rekla da ako imam novi laptop (a imam ) da on ima ugradjen wireless i da za njega ne triba nikakav usb stick, tako da cu taj stick stavit na stari pc, a na laptopu koristit wireless .
Odgovori sa citatom
Star 10-04-08, 15:12   #6 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: Splitskadica Pogledaj Poruke
Pita sam ja sluzbu za korisnike, kad ti istekne ugovor od 12 miseci (kaze da ne moze prije), ako zelis da su ti dva ili vise pc-a na internetu moras nadoplatit oko 200 kn (nisam siguran ja mislim da je i malo vise) za bezicni ruter i usb ili karticu kako anthlon kaze i moras produzit ugovor na 24 miseca...Meni je agentica rekla da ako imam novi laptop (a imam ) da on ima ugradjen wireless i da za njega ne triba nikakav usb stick, tako da cu taj stick stavit na stari pc, a na laptopu koristit wireless .
a dal to mogu napravit bez da idem u t-com.mislim ako bih otisao u hgspot,kupio router i jedan usb/karticu.
primjer:kabel iz mog kompa ide u router koji salje podatke do usb-a u drugoj sobi.?
ivan92 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-04-08, 15:26   #7 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 09-10-07
Poruka: 464
Splitskadica se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: ivan92 Pogledaj Poruke
a dal to mogu napravit bez da idem u t-com.mislim ako bih otisao u hgspot,kupio router i jedan usb/karticu.
primjer:kabel iz mog kompa ide u router koji salje podatke do usb-a u drugoj sobi.?
Cekaj ako ti kupis bezicni ruter kakav onda kabel?Nije mi jasno.I kakve podatke pojasni malo.Ne znam kolike su cijene rutera npr. u HG spota i ne znam bas jel to pametno radit na svoju ruku.Bolje da oni odgovaraju za neki kvar nego ti
Odgovori sa citatom
Star 10-04-08, 20:09   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 44
Poruka: 3,375
anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Citat:
možeš
kao da je bitno odakle ti router

možeš ga kupiti i na buvljaku
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 23:28   #9 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-08
Godina: 27
Poruka: 174
Nowhereman se izdvaja iz mase

Citat:
čekaj daj mi malo objasni stvar? imaš ili namjeravaš staviti obični(žičani) router ili bezični?

ako je bežični možeš cijelo susjedstvo spojiti na njega!
ako je bežični onda možeš oba dva ali moraju oba dva biti spojena preko kabla! znači 2 kabla!

hehe jedan moj frend je imao oko 12 metra kabla od dnevnog boravka do sobe

kužiš?
Odgovori sa citatom
Star 17-04-08, 20:22   #10 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: Nowhereman Pogledaj Poruke
čekaj daj mi malo objasni stvar? imaš ili namjeravaš staviti obični(žičani) router ili bezični?

ako je bežični možeš cijelo susjedstvo spojiti na njega!
ako je bežični onda možeš oba dva ali moraju oba dva biti spojena preko kabla! znači 2 kabla!

hehe jedan moj frend je imao oko 12 metra kabla od dnevnog boravka do sobe

kužiš?
orim o kabelu koji ide od mog kompa do routera(koji bi bio smjesten na 50 cm od mog kucista...)a onda bi od routera do kompa u drugoj sobi isla bezicna "mreza",te bi u drugoj sobi,u drugom kompu,bio usb koji bi prihvacao signal.
ivan92 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: komp, router, umrezavanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:11.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103