| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi Umrezavanje dva kompa u Tehnologija i Tehnika forumu; dakle ovako:imam dva kompa-jedan je u mojoj sobi,a drugi u sobi mog starog.i sad me zanima ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 03-05-07
Poruka: 30
![]() | Umrezavanje dva kompa dakle ovako:imam dva kompa-jedan je u mojoj sobi,a drugi u sobi mog starog.i sad me zanima kako mogu spojiti ta dva kompa(da oba kompa mogu na net)bezicno. dakle dal bih mogao to spojiti s ovime?(HGspot Online>Opis i ovim HGspot Online>Opis) ako ne,kako to mogu napravit?(i kud cu sa ovim modemom od adsl-a?) |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Umrezavanje dva kompa Router, odnosno modem je na internetu, a računala se spajaju na router i preko njega su i međusobno povezana (kućna ili uredska mreža) i preko njega idu a internet. Da bi kućna mreža funkcionirala bez žica moraš imati router koji ima mogućnost takvog spajanja i računala opremljena wireless karticama u bilo kojem obliku. Najjednostavnije ti je riješenje da odeš u naš omiljeni T-com i zatražiš zamjenu ovog modema ili routera koji imaš s bezžičnim uz nadoplatu 200kn i mislim da ide i produženje ugovora. Možeš birati želiš li u paketu karticu ili USB stick za bezžičnu komunikaciju. Dakle imat ćeš router spojen na mrežu, jedno računalo spojeno direktno (kablom) na router i drugo računalo koje do routera ima bezžičnu komunikaciju wireless karticom ili stickom. Nakon toga si uredi kućnu mrežu tako da možeš dijeliti sadržaje diskova, pisače i sl.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 09-10-07
Poruka: 464
![]() | Re: Umrezavanje dva kompa Citat:
Pita sam ja sluzbu za korisnike, kad ti istekne ugovor od 12 miseci (kaze da ne moze prije), ako zelis da su ti dva ili vise pc-a na internetu moras nadoplatit oko 200 kn (nisam siguran ja mislim da je i malo vise) za bezicni ruter i usb ili karticu kako anthlon kaze i moras produzit ugovor na 24 miseca...Meni je agentica rekla da ako imam novi laptop (a imam ) da on ima ugradjen wireless i da za njega ne triba nikakav usb stick, tako da cu taj stick stavit na stari pc, a na laptopu koristit wireless ![]() .
__________________ Torcida uz navijače sa zabranom | |
| | |
| | #6 (permalink) | |
primjer:kabel iz mog kompa ide u router koji salje podatke do usb-a u drugoj sobi.? | |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 09-10-07
Poruka: 464
![]()
__________________ Torcida uz navijače sa zabranom | |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: Umrezavanje dva kompa Citat:
kao da je bitno odakle ti router možeš ga kupiti i na buvljaku
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 21-03-08 Godina: 27
Poruka: 174
ako je bežični možeš cijelo susjedstvo spojiti na njega! ako je bežični onda možeš oba dva ali moraju oba dva biti spojena preko kabla! znači 2 kabla! hehe jedan moj frend je imao oko 12 metra kabla od dnevnog boravka do sobe ![]() kužiš? ![]()
__________________ He's a real nowhere Man, sitting in his Nowhere Land, making all his nowhere plans for nobody! | |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| |
| | |
![]() |
| Tagovi: komp, router, umrezavanje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:11.

rekla da ako imam novi laptop (a imam
) da on ima ugradjen wireless i da za njega ne triba nikakav usb stick, tako da cu taj stick stavit na stari pc, a na laptopu koristit wireless