Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi Umrezavanje dva kompa u Tehnologija i Tehnika forumu; Tako imam i ja spojeno i nema nikakvih problema. Komp uz router je spojen kablom, komp iz prizemlja USBom i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-04-08, 20:35   #11 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,824
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon
Re: Umrezavanje dva kompa

Tako imam i ja spojeno i nema nikakvih problema.
Komp uz router je spojen kablom, komp iz prizemlja USBom i još se spajam bezžično i laptopom, najčešće s terase (a spajao se i susjed preko puta dok mu nisam stavio rampu).

Na svaki bezžićni router možeš spojiti i dva do četiri kompa žicom i puno njih (neznam točno jer sam čuo različite informacije) bezžično i svi ste neovisno jedan o drugome istovremeno na internetu, te pomoću kućne - lokalne mreže komunicirate međusobno (dijelite podatke, pisače, račune ...).
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-04-08, 22:42   #12 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-08
Godina: 27
Poruka: 211
Nowhereman se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: ivan92 Pogledaj Poruke
orim o kabelu koji ide od mog kompa do routera(koji bi bio smjesten na 50 cm od mog kucista...)a onda bi od routera do kompa u drugoj sobi isla bezicna "mreza",te bi u drugoj sobi,u drugom kompu,bio usb koji bi prihvacao signal.
al čekaj imaš bežični ruter ili???
Odgovori sa citatom
Star 18-04-08, 18:04   #13 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-03-08
Poruka: 8
vegy se izdvaja iz mase

Da ne otvaram novu temu,kako podesiti bezicni ruter da mi se niko nemoze spojit na njega.Malo sam skeptican kad je bez zice,osim mene naravno. Imam Siemens Gigaset SE555 Wlan dsl. Spojen sam sa USB edimax 802.11 g Kakve postavke,encription,authentication,ssid,bssid.itd.. i da nemoram svaki put ukucavat pass. kad upalim komp. Svaka pomoc je dobrodosla.. Sa slikom i detaljnim uputama
vegy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-04-08, 18:35   #14 (permalink)
Regularni forumas

2vegy pa težak je to zadatak!!
malo bolji majstor če ti probiti bez ikakvih poteškoča sve zaštite koje staviš!
Najsigurnija solucija ti je uzeti FLAT opciju i nemaš ama baš nikakvih briga!!
Odgovori sa citatom
Star 18-04-08, 19:38   #15 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-11-07
Godina: 20
Poruka: 1,588
macor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku macor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku macor

zasto uzimati flat radi nekih budala tamo...nije stvar kolko ce potrosit nek je stvar principa...zasto bi imali mogucnost upadanja i trosenja mojih megabajta bilo iz paketa 10 giga ili flat paketa, kad vec mogu stavit zastitu...najbolje ti je da onesposobis WLAN na samom modemu i spojit ga mreznim kablom...najsigurnije...ako ne to onda fino puknut WPA2 enkripciju i neki password... malo prooguglaj, ima na netu brdo uputstava kako zastititi wlan a kamoli na tom modemu...

Fuck the Cola, fuck the pizza, all we need is Šljivovica!! - RAKIA connecting people.
macor je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-04-08, 21:59   #16 (permalink)
Regularni forumas

pa zasto onda uzeti bežični uređaj kad je onda jednostavnije uzeti onaj sa kablom!
Odgovori sa citatom
Star 19-04-08, 12:48   #17 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-03-08
Poruka: 8
vegy se izdvaja iz mase

moj paket je 10gb,netrebe mi vise,ali iz principa necu da mi se netko moze spojit. kad upalim komp(kad nisam za kompom onda ga iskljucim iz struje,nega i router) i kad zelim pokrenuti web onda mi izadje nekoliko njih u tablici(inace zivim u zgradi) pa nebi htio da mi netko krade bajte ili mi udje u komp.. enkripcija je WEP 128bits a ssid je postavljen da ga se ne vidi(ali ga ja moram ukucat) wep key ne ASCI (13znakova),jeli to dobro ili da stavim enkripciju WPA2 i kako mogu postavit da netrebam svaki put upisivat pass
vegy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-04-08, 13:21   #18 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
orim o kabelu koji ide od mog kompa do routera(koji bi bio smjesten na 50 cm od mog kucista...)a onda bi od routera do kompa u drugoj sobi isla bezicna "mreza",te bi u drugoj sobi,u drugom kompu,bio usb koji bi prihvacao signal.
pa to je onda to..šta pitaš kako kad znaš??

ovog preko kabla, onog drugog bežično i surf
Odgovori sa citatom
Star 19-04-08, 16:43   #19 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-05-07
Poruka: 33
ivan92 se izdvaja iz mase

Kupujem router siemens se 515
navodno bi mi taj bio dobar.
ivan92 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-08-08, 19:32   #20 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-05-07
Poruka: 33
ivan92 se izdvaja iz mase

Citat:
Kupujem router siemens se 515
navodno bi mi taj bio dobar.
evo odlucio sam kupiti drugi router....i to nakon vise mjeseci
uglavnom,kupio(preko t-coma) sam router Thomson ST780iWL ali nisam dobio usb kojim bih spojio drugi komp.dal mogu kupiti bilo koji usb ili to mora biti neki posebni?moze preporuka?
ivan92 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: komp, router, umrezavanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 22:44.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113