| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi Umrezavanje dva kompa u Tehnologija i Tehnika forumu; Tako imam i ja spojeno i nema nikakvih problema. Komp uz router je spojen kablom, komp iz prizemlja USBom i ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: Umrezavanje dva kompa Tako imam i ja spojeno i nema nikakvih problema. Komp uz router je spojen kablom, komp iz prizemlja USBom i još se spajam bezžično i laptopom, najčešće s terase (a spajao se i susjed preko puta dok mu nisam stavio rampu). Na svaki bezžićni router možeš spojiti i dva do četiri kompa žicom i puno njih (neznam točno jer sam čuo različite informacije) bezžično i svi ste neovisno jedan o drugome istovremeno na internetu, te pomoću kućne - lokalne mreže komunicirate međusobno (dijelite podatke, pisače, račune ...).
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 02-03-08
Poruka: 8
![]() | Re: Umrezavanje dva kompa Da ne otvaram novu temu,kako podesiti bezicni ruter da mi se niko nemoze spojit na njega.Malo sam skeptican kad je bez zice,osim mene naravno. Imam Siemens Gigaset SE555 Wlan dsl. Spojen sam sa USB edimax 802.11 g Kakve postavke,encription,authentication,ssid,bssid.itd.. i da nemoram svaki put ukucavat pass. kad upalim komp. Svaka pomoc je dobrodosla.. Sa slikom i detaljnim uputama ![]() |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 21-03-08 Godina: 27
Poruka: 211
![]() | Re: Umrezavanje dva kompa 2vegy pa težak je to zadatak!! malo bolji majstor če ti probiti bez ikakvih poteškoča sve zaštite koje staviš! Najsigurnija solucija ti je uzeti FLAT opciju i nemaš ama baš nikakvih briga!!
__________________ He's a real nowhere Man, sitting in his Nowhere Land, making all his nowhere plans for nobody! |
| | |
| | #15 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Umrezavanje dva kompa zasto uzimati flat radi nekih budala tamo...nije stvar kolko ce potrosit nek je stvar principa...zasto bi imali mogucnost upadanja i trosenja mojih megabajta bilo iz paketa 10 giga ili flat paketa, kad vec mogu stavit zastitu...najbolje ti je da onesposobis WLAN na samom modemu i spojit ga mreznim kablom...najsigurnije...ako ne to onda fino puknut WPA2 enkripciju i neki password... malo prooguglaj, ima na netu brdo uputstava kako zastititi wlan a kamoli na tom modemu...
__________________ Nije se teško zaljubiti, nego je teško srcu objasniti da ta zaljubljenost nema budućnosti. Fuck the Cola, fuck the pizza, all we need is Šljivovica!! - RAKIA connecting people. |
| | |
| | #16 (permalink) |
![]() | Re: Umrezavanje dva kompa pa zasto onda uzeti bežični uređaj kad je onda jednostavnije uzeti onaj sa kablom!
__________________ He's a real nowhere Man, sitting in his Nowhere Land, making all his nowhere plans for nobody! |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 02-03-08
Poruka: 8
![]() | Re: Umrezavanje dva kompa moj paket je 10gb,netrebe mi vise,ali iz principa necu da mi se netko moze spojit. kad upalim komp(kad nisam za kompom onda ga iskljucim iz struje,nega i router) i kad zelim pokrenuti web onda mi izadje nekoliko njih u tablici(inace zivim u zgradi) pa nebi htio da mi netko krade bajte ili mi udje u komp.. enkripcija je WEP 128bits a ssid je postavljen da ga se ne vidi(ali ga ja moram ukucat) wep key ne ASCI (13znakova),jeli to dobro ili da stavim enkripciju WPA2 i kako mogu postavit da netrebam svaki put upisivat pass ![]() |
| | |
| | #18 (permalink) | |
![]() | Re: Umrezavanje dva kompa Citat:
ovog preko kabla, onog drugog bežično i surf ![]()
__________________ He's a real nowhere Man, sitting in his Nowhere Land, making all his nowhere plans for nobody! | |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 03-05-07
Poruka: 33
![]() | Re: Umrezavanje dva kompa evo odlucio sam kupiti drugi router....i to nakon vise mjeseci ![]() uglavnom,kupio(preko t-coma) sam router Thomson ST780iWL ali nisam dobio usb kojim bih spojio drugi komp.dal mogu kupiti bilo koji usb ili to mora biti neki posebni?moze preporuka? |
| | |
![]() |
| Tagovi: komp, router, umrezavanje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:44.

Da ne otvaram novu temu,kako podesiti bezicni ruter da mi se niko nemoze spojit na njega.Malo sam skeptican kad je bez zice,osim mene naravno. Imam Siemens Gigaset SE555 Wlan dsl. Spojen sam sa USB edimax 802.11 g Kakve postavke,encription,authentication,ssid,bssid.itd.. i da nemoram svaki put ukucavat pass. kad upalim komp. Svaka pomoc je dobrodosla.. Sa slikom i detaljnim uputama