| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi Upload-download bez kontrole u Tehnologija i Tehnika forumu; Imam problem što mi komp uredno dnevno radi po cca 200-300mb download i upload a bez da sam ja ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-07-07
Poruka: 80
![]() | Upload-download bez kontrole Imam problem što mi komp uredno dnevno radi po cca 200-300mb download i upload a bez da sam ja bilo što naredio.Otvorim stranicu T-coma ispis spajanja i to uredno vidim.Pošto nisam ovaj mjesec na flat paketu udarit će me po žepu ovi iz T-coma.Iz ispisa spajanja vidim jedino IP adresu ili adrese. Kako bi mogao saznati koje su to adrese odnosno s kime mi se komp spaja bez mog znanja -I u konačnici kako da to spriječim a da nemoram gasiti modem? |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Banned | Re: Upload-download bez kontrole Citat:
Kaj misliš kaj se dešava kad dolaziš na Croportal? Ili na T-com stranicu za ispis? Slike, tekst i ostali elementi dođu na kompjuter kako? Kako neki server zna koju stranicu da ti pošalje? Crna magija? Ili možda RAZMJENA PODATAKA? Inače, kaj se tiče IP adrese koja ti piše u T-com ispisu, mogu ti odmah, ovako na pamet, otkriti koji je to komp .... TVOJ .... to je IP adresa koju je tvoj komp koristio prilikom svakog spajanja preko T-Coma, jer Hrvatska nema dovoljni pool IP adresa da se svakom dodjeljuje statična IP adresa, pa se IP adrese dodjeljuju dinamički .... I kao odgovor na zadnje pitanje .... Jednostavno, nemoj se više spajat na internet i neće biti prometa. | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Banned | Re: Upload-download bez kontrole Imaš jednu temu di sam s nekim pričao koliko samo Croportal pojede prometa ... jedna stranica može imati po 1 MB sa svim slikama, Jubito klipovima i ostalim (khm*reklame*khm). DSL je nezgodna stvar zbog brzine, ljudi se naviknu na modem i onda kad se stranica brzo učita preko DSLa, uopće nemaju osjećaj da ta stranica ima popriličnu težinu u podacima .... Upload ti raste svakim postom, svakom novom stranicom .. ipak treba na server poslati tekst koji upišeš ili zahtjev za novim linkom ... download je još gori, jer zbog gore navedenog, uopće nemaš osjećaj koliko se to podataka prenese samo s jedne stranice. Upravo zbog gore navedenih stvari, bilo kakav DSL bez flata je mučenje .... probiti 1 GB ili 5 GB je jako lagano .... osobno, bez torrenta, napravim po 1-2 GB na dan ... s torrentima se to utrostruči .... ne sjećam se da sam napravio manje od 100 GB prometa otkad imam flat ... |
| | |
![]() |
| Tagovi: bez, kontrole, uploaddownload |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:02.