| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi VELIKI PROBLEMI S GRAFICKOM x1650 MOLIM POMOC!!! u Tehnologija i Tehnika forumu; problemi s x1650 AGp karticom. odkad sam je dobio nemogu uspostaviti da mi radi bilo koja 3d aplikacija svaki put ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 06-05-07 Godina: 25
Poruka: 5
![]() | VELIKI PROBLEMI S GRAFICKOM x1650 MOLIM POMOC!!! problemi s x1650 AGp karticom. odkad sam je dobio nemogu uspostaviti da mi radi bilo koja 3d aplikacija svaki put monitor se ugasi i zasteka se cijeli sustav...prvo sam mislio napajanje imao sam staro ms 400w ajd uredu kupio novo od 500w dell i opet nista...testirao s drugom karticom rad polce i agp utora radi bez problema, odnio x1650 karticu do prijatelja kod njega radi bez problema na 400w napajanju, sve igre bez problema rade..vise stvarno neznam sto mi ciniti MOLIM VAS ZA POMOC ako itko ista zna ili ima drugi prijedlog osim ovog... PS provjerio sam i memoriju stavio razlicite drivere, kartica radi dok neudjem u bilo koju 3D aplikaciju onda za par sec se zamrzne i iskljuci monitor..HVALA UNAPRIJED konfiguracija: maticna asus a8v deluxe procesor: amd 64-bit 3500+ memorija: 2X 512 kingston dd2 (dual channel) napajanje 500w dell i graficka x1650 256mb AGP (nije pro verzija) |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 31-03-07 Lokacija: Zagreb Godina: 25
Poruka: 86
![]() ![]() | Re: VELIKI PROBLEMI S GRAFICKOM x1650 MOLIM POMOC!!! Mozda je pregrijavanje,makar nevjerujem. Malo sam pogledao po netu i dosta ljudi ima isti problem,sve su isprobali(omega driver,iskopcavanje ostalog,pratili temperaturu,direktno hladili...) i pusiona. Vjerojatno je problem u nekompatibilnosti necega,ili je serija losa,mozda ti maticnoj smeta DDR3 sa graficke,PowerColor ima ddr2 na toj... Zamjeni ju u ducanu da nije u seriji stvar pa probaj,a ako je nekompatibilna sa ostalim hardwareom na tvom kompu onda ti nece htjet zamjenit zato nemoj to spominjat. ![]()
__________________ |
| | |
| | #3 (permalink) |
| next best thing | Re: VELIKI PROBLEMI S GRAFICKOM x1650 MOLIM POMOC!!! ja sam uzeo agp saphire radeon x1650 256 MB ali je kao što kaže DDR2, ali sam imao problem možda je tome sličan, kada sam imao staru grafičku i instalirao nove windowse (dell-ove bez seriala), imao sam samo jednu moguću rezoluciju jer kada bi ju išao promijeniti komp mi je otišao u restart, kad sam vratio windowse stare, radilo sve 5, ali s novim windowsima mi je trebao novi driver, kad sam to riješio sve radi super. sad sa novom grafičkom nema nikakvih problema.
__________________ So tear me open, but beware The things inside without a care And the dirt still stains me So wash me, 'till I'm clean... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Banned | Re: VELIKI PROBLEMI S GRAFICKOM x1650 MOLIM POMOC!!! RAM na grafičkoj i RAM n matičnoj nemaju nikakve veze jedan s drugim ... i ne može biti problema ako su različite vrste ... najvjerojatnije je problem u samoj kartici .. ako sve navedeno nije pomoglo .. možda je gore loš RAM, možda se oštetila, ko zna ... odvest u dućan i tražit zamjenu ... |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: VELIKI PROBLEMI S GRAFICKOM x1650 MOLIM POMOC!!! u ovakvim slučajevima ponekad pomogne i nadogranja BIOS-a matične ploće? zna se ponekad desiti da ti baš i nije sve kompatibilno baš kod ATI kartica, probaj odstraniti i stare divere ako nisi (safe mod najbole) vartit na standard Vga driver pa onda nove ATI drivere... ko zna teško je ovako reći dok nemam cijeli stoj pred sobom![]()
__________________ Profesionalni laptop - notebook i PC servis www.mojservis.hr TOSHIBA, PRESTIGIO, HP, LENOVO, IBM |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() | Re: VELIKI PROBLEMI S GRAFICKOM x1650 MOLIM POMOC!!! u ovakvim slučajevima ponekad pomogne i nadogranja BIOS-a matične ploće? zna se ponekad desiti da ti baš i nije sve kompatibilno baš kod ATI kartica, probaj odstraniti i stare divere ako nisi (safe mod najbole) vartit na standard Vga driver pa onda nove ATI drivere... ko zna teško je ovako reći dok nemam cijeli stoj pred sobom cuj vec od prije imam najnoviji bios za tu maticnu plocu, drivere sam skoro sve atijeve isprobao i odstranjiva bas tako safe mode jel vise nije ni htjeo uci u windowse..posto sam zamjenio black verziju windowsa sa novom xp sp2 verzijom eto i to isprobano ali sad jos samo gore taman da udje u windowse i blocka se...stavio sam sada od prijatelja radeon 9800pro i radi bez problema stvarno ovako sta jos nisam vidio...??!? jedino da a to je veliko nagadjanje u chipsetu na maticnoj je problem?? ili driverima za nju? mozda se tu kolje..upravo trazim jos novije nego sto mi asus preporucio otisao sam na VIA stranicu http://www.viaarena.com/default.aspx...&ArticleID=467 i tamo mi savjetuju promjenu pa eto i to probati.. problem u pregrijavanju nije posto na drugom kompu se jednako pregrijava i radi a isto je asus maticna a8n samo s nforce 3 chipsetom dok je moj VIA k8T800pro VIA VT8237....dakle jos jedino vidim da je u chipsetu problem. hvala na trudu |
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() | Re: VELIKI PROBLEMI S GRAFICKOM x1650 MOLIM POMOC!!! da ima utility dobio sam ga uz maticnu i cd s driverima asusov, vec je isprobano to stavljeni su kako sam rekao najnovija verzija za moju maticnu 1018, tako da drugog nema...i to vec dugo.kazem jedino da se chipset na maticnoj kolje s grafickom a i to je velika dilema...uglavnom graficka je ddr2 na njoj pise da je 256mb a u catalystu ocitava 512...zanemarivo ali cudno, eto prva graficka od atija sto koristim i toliki problemi..pa mi ljudi kazu nvidia govno ati rulez ![]() |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,326
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: VELIKI PROBLEMI S GRAFICKOM x1650 MOLIM POMOC!!! Spajaš preko DVI ili AGP (ne znam jel opće ima AGP, al eto), ako spajaš preko jednog od toga, probaj na drugo... barem preko pretvarača, DVI na AGP ili slično. Začudo, jučer smo imali taj problem u servisu...
__________________ -------------------Bite the hand that feeds-------------------- ------------------------Tap the vein that bleeds------------------------- ---------------Down on my bended knees---------------- |
| | |
![]() |
| Tagovi: grafickom, molim, pomoc, problemi, veliki, x1650 |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:25.