| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi vista i xp povezivanje u Tehnologija i Tehnika forumu; e ovako... ja imam laptop na kojem je nasnimana vista home premium, a frend ima xp pro... kako da spojimo ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 25-12-07 Godina: 19
Poruka: 8
![]() | vista i xp povezivanje e ovako... ja imam laptop na kojem je nasnimana vista home premium, a frend ima xp pro... kako da spojimo computere mrežno preko kabla (onaj kabel za lan koji se dobije od t-coma kad dobiješ router)? tako da ja njemu mogu prenositi fajlove i on meni, i ako može da igramo igre umreženo... bit ću jako zahvalan na pomoći... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 24-12-07 Godina: 23
Poruka: 3
![]() | Re: vista i xp povezivanje spojit ce te se tako da će te manualno namjestiti IP adrese jedan od vas morat će oponašati server a njegova IP adresa mora biti 192.168.1.1 a onaj koji se spaja na njega mora imati IP adresu za jedan broj različitu dakle njegova adresa mora biti 192.168.1.2.kad ste to sve napravili upišeš IP adresu on kompa na koji se spajaš tako držiš desni alt i stisneš dva puta q i onda upišeš ip adresu i ako ste se uspješno spojili tada ćeš vidit sve foldere njegove koje ima šerane. Nadam se da sam pomogao |
| | |
| | #4 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: vista i xp povezivanje pa da....pozeljno je da workgroup budu istog imena....naravno prije toga pod IP stavit neznam 192.168.0.10 ili 192.168.1.0. a na drugom kompu koji god broj oces....zatim pod DNS kliknut (on ce automatski ispunit polja sa 255.255.255.0) i onda sam spicit ok...i pricekat da malo prozvrlja i to je to....u my network places fino spicit view workgroup computers i to bi bilo to....za kraj napravit zaseban folder i sherat ga...ili cijeli disk sherat...
__________________ yooo, breakin out of somethin you dont like it aint always easy okey?...if it got crazy, you think im crazy,well you know what...haaah....dammmmnnn rigghhhttt i ammm....woooooow |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 24-12-07 Godina: 23
Poruka: 3
![]() | Re: vista i xp povezivanje da mislim da dobro govoriš al ako misle igrat igrice najbolje im je preko wirelessa.mi se tako umrežimo nas 5-6 i igramo sve bez beda veza je stabilna a što je još bolje nema nikakvih kabela što se vuču po stanu |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 25-12-07 Godina: 19
Poruka: 8
![]() | Re: vista i xp povezivanje nije nam bitno da igramo igrice. moramo neke fajlove predaciti. frend ima neke velike fajlove za mene ali mu pržilica ne radi, a s usb-om bi pedugo trajalo (oko 50 GB). taj crossover kabel se dobije s t-comovim adsl paketom? (za spajanje routera i compa) |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: vista i xp povezivanje Ne dobijete crossover već obični mrežni kabel i njime se ne možete direktno spojiti već preko routera. Crossover vam košta manje od 10 kn dužine 3m. Pitajte u trgovini, znat će što vam treba ako im objasnite što želite. No za svrhu koja vama treba ja bih, ako nemam, posudio prenosivi HDD od nekog (u ladici koja se spaja na USB),može biti i 2,5 i 3,5 incha. Za prvo umrežavanje je bolje da vam to napravi netko tko je već umrežavao računala, a vi gledajte i pamtite. Ovako će vam trajati najduže.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:51.