| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Help Service Raspravljate o temi vista i xp povezivanje u Tehnologija i Tehnika forumu; nula bodova..u taj ruter nemozes "uci" zato i je za kunu a za siemens neznam... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #14 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 25-12-07 Godina: 19
Poruka: 8
![]() | Re: vista i xp povezivanje Nismo se spojili... Nisam imao prilike Kupiti kabel.... E, sada ovako... Nešto mi je palo na pamet... Na laptopu imam, naravno, mogućnosti sa wireless mrežu... Kad sam kupovao od t-coma router (siemens) s njim sam dobio i siemens usb wireless adapter... da li je moguće preko toga nešto napraviti... npr. da ja preko laptopa napravim wireless mrežu, a frend se preko kompa s usb adapterom spoji na moju mrežu i da tako napravimo prijenos podataka |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: vista i xp povezivanje Naravno da je moguće, ako je u pitanju wireles router. Ja imam Siemensov gigaset i laptop je spojen na router bezžično, još jedno računalo pomoću USB wireles adaptera, a treće je spojeno patch cablom direktno na router. Međusobno dijelimo šerane foldere, printere i sl. Ako ti je router u funciji, ako si ti preko njega na netu, samo nek pajdo svoj komp doda kućnoj mreži i šera foldere koji vam trebaju. Ako će on ići s USB-om nek prvo napravi instalaciju softwarea pa onda utakne USB adapter. SSID je naziv kućne mreže. IP adrese možete ostaviti na autimatici. Ili ako hoćete, bolje je ručno ih odrediti. Router je 192.168.1.1 1.računalo npr. 192.168.1.101 2.računalo npr. 192.168.1.102 3.računalo npr. 192.168.1.103 4.računalo npr. 192.168.1.104 Bitno je da su adrese različite.
__________________ Morao sam promijeniti potpis. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:06.