Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Help Service
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Help Service Raspravljate o temi Windows help u Tehnologija i Tehnika forumu; Imao sam neke viruse i danima ih tamanio... Danas sam napravio scan preko Pande i našao mi je neke ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-05-07, 20:46   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 23-05-07
Poruka: 6
Fritzx se izdvaja iz mase
Windows help

Imao sam neke viruse i danima ih tamanio... Danas sam napravio scan preko Pande i našao mi je neke viruse (i obrisao ih), te ostalo
Adware:Adware/StartPage.CUU Obrisao sam ga drirektno na ovom mjestu - C:\WINDOWS\Temp\IXP000.TMP\FF.E

osim toga našao je još neke cookie i dr.

Nakon toga više ne mogu u Windows XP - samo se pokaže plavi ekran nakon podizanja i restarta se. Problem je u tome što ne bih htio iznova instal. Windows jer imam i Linux skupa s njim. Zato sam se danima mučio s traženjem virusa i na kraju sve uzalud...
Fritzx je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-05-07, 21:40   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-03-07
Godina: 20
Poruka: 448
TBWS4E se izdvaja iz mase
Re: Windows help

kao sto kaze uzalud vam trud sviraci....

probaj u recovery konzoli napisat fixboot ili fixmbr.....ta se konzola nalazi u biosu..ako nece preko toga..onda ces morat formatirat disk ili samo jednu particiju(ako je imas)-na kojoj se nalaze windowsi
TBWS4E je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-05-07, 23:18   #3 (permalink)
Starter

Pokušao sam ući u bios, ali baš mi i ne ide... Imam laptop Lenovo. del ne ide, možda F8? Pokušat ću kasnije.
Htio sam još pitati - jel moguće da je brisanje ovog: C:\WINDOWS\Temp\IXP000.TMP\FF.E (obilježen kao Adware)
moglo prouzročilo takvu posljedicu??? Mislio sam da je Temp folder samo neki privremeni spremnik...

Ovo je sam program obrisao:

Virus:Trj/Downloader.OCZ--Disinfected---C:\WINDOWS\SYSTEM32\DLLCACHE\cryptnet32.dll

Virus:W32/Patchlog.B--------Disinfected---C:\WINDOWS\SYSTEM32\WINLOGON.EXE

Virus:Trj/Ppdoor.HO----------Disinfected---C:\WINDOWS\SYSTEM32\A3DXX.DLL

Ostalo su bili samo cookie koje sam isto obrisao na normalan način.
Fritzx je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-05-07, 12:32   #4 (permalink)
Trenutno u mirovini

Datum registracije: 27-11-05
Poruka: 4,349
Hagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavan

ovaj Winlogon.exe mi se cini jako poznatim.. mislim da tu datoteku nisi smio obrisat
Odgovori sa citatom
Star 24-05-07, 23:03   #5 (permalink)
Starter

Winlogon.exe nisam ja obrisao nego program Panda, AV scaner... Ono sam kopirao kako je pisalo u log datoteci.
Ma, eto nije bilo pomoći! Danas sam instalirao "friške" Windowse i tako izgubio Linux, jer sad ne mogu do njega...
Samo je šteta što sam izgubio toliko vremena na čišćenje od virusa s nadom da ću proći bez ponovne instalacije.
Nikad više. Današnji virusi su tako pametni da se jednostavno ne daju obrisati bez loših posljedica - kako mi se čini...
Fritzx je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 05:24   #6 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Fritzx Pogledaj Poruke
Winlogon.exe nisam ja obrisao nego program Panda, AV scaner... Ono sam kopirao kako je pisalo u log datoteci.
Ma, eto nije bilo pomoći! Danas sam instalirao "friške" Windowse i tako izgubio Linux, jer sad ne mogu do njega...
Samo je šteta što sam izgubio toliko vremena na čišćenje od virusa s nadom da ću proći bez ponovne instalacije.
Nikad više. Današnji virusi su tako pametni da se jednostavno ne daju obrisati bez loših posljedica - kako mi se čini...
nisi izgubio Linux, nego je instalacija Windows prebrisala MBR (Master Boot Record) u kojem piše da imaš dual boot, pa pri dizanju komp ne zna da imaš Linux .. ovisno koji boot manager imaš (LILO ili GRUB), potraži pomoć online ...

da ne bi bilo zabune, meni se to isto nedavno dogodilo, podigao sam Ubuntu sa CD-a, pokrenuo "krpanje instalacije" i u 4 koraka mi se Ubuntu opet "pojavio"...

ako imaš Ubuntu i GRUB -> GRUB Page

inače je postupak u osnovi isti i za LILO i za druge distribucije ... dakle malo guglanja ako imaš neku drugu distrivbuciju .. a ako imaš Ubuntu, evo ti rješenje ..
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 16:04   #7 (permalink)
Starter

Super, hvala na savjetu. Morat ću se s tim pozabaviti - ali kasnije. Još uvijek podešavam Windows i instaliram programe...
To sam i mislio da je ostao tamo - jer ga naravno nisam dirao prilikom instalacije...
Imam Ubuntu i to GRUB loader - pokušat ću to kasnije rješavati
Fritzx je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 16:20   #8 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Fritzx Pogledaj Poruke
Super, hvala na savjetu. Morat ću se s tim pozabaviti - ali kasnije. Još uvijek podešavam Windows i instaliram programe...
To sam i mislio da je ostao tamo - jer ga naravno nisam dirao prilikom instalacije...
Imam Ubuntu i to GRUB loader - pokušat ću to kasnije rješavati
ako imaš "alternate" install CD, dakle ne LIVE CD, onda nemaš beda ... LIVE CD nema opciju kod boota za spašavanje .. ja sam skidao alternate samo zato kaj mi se nije dalo sve ponovno slagati

postupak je u osnovi isti ko i kod Windowsa kad sjebeš MBR, uđeš u setup, klikneš par puta di treba i središ to ... 10 minuta posla maksimum ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: help, windows

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:42.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114