Pokazujem rezultate 1 do 3 od 3

Pomozimo i Filipu!

Raspravljate o temi Pomozimo i Filipu! u Humanitarne akcije forumu, dio Zdravlje foruma; U dogovoru s administratorom pokrećem još jednu temu humanitarnog karaktera. Za pomoć mi se obratila naša nova kolegica (misleći da ...

Papa Štrumf Avatar od korisnika anthlon
    Datum registracije
    27-02-07
    Starost
    47
    Poruka
    8,942
    Liked
    345 times

Pomozimo i Filipu!

U dogovoru s administratorom pokrećem još jednu temu humanitarnog karaktera.

Za pomoć mi se obratila naša nova kolegica (misleći da sam ja administrator na forumu) koja je u teškoj situaciji. Prenosim u cijelosti PP koju sam dobio, kako biste vidjeli o čemu se radi.

Citat Pravi autor: Soleiol
    Poštovanje ,

Nisam znala kome da se obratim na forumu , a pošto ste Vi administrator foruma , nadam se da će te mi izaći u susret i u neku ruku pomoći .
    Prvi put sam na forumu i to sasvim slučajno ...
    Radi se o tome da sam mama jednog teško bolesnog dječka , ( teška koštana bolest Osteogenesis Imperfecta ) i koji je zbog nemara Ministarstva zdravstva ostao bez osobne invalidnine i svih prava..
    Danas se Filip vodi kao posve zdravo djete iako je 100% inavalid od rođenja.
    Tri godine se borim sa sustavom , i konačno smo prije mjesec i po dana dobili pozitivno riješenje od Upravnog suda , odnosno poništili su rješenja Ministarstva zdravstva .
    Ali zbog sporosti birokracije , očekujemo tek za nekih 6 mjeseci neki pomak s mrtve točke i da se kompletan problem počne riješavati .
    Međutim , največi problem i zbog čega Vam sve ovo pišem je to što je Filip ovisan o invalidskim pomagalima koja su astronomski skupa i bez obzira što HZZO snosi dio troškova za pomagala , dio novaca se uvijek mora nadoplatiti .
    Invalidska kolica koja su Filipu potrebita koštaju vrtoglavih 12.000 do 13500kuna , HZZO izdaje doznaku najviše na 7500 kuna
    Godišnje za Filipovo lijećenje izdvojimo oko 20.000 do 30.000 tisuća kuna , jer troškove liječenja u inozemstvu naš HZZO ne snosi , jer smatraju da se djete može liječiti u našim ustanovama.
    Kako ja ne radim , a suprug ima jako malo mirovinu od 2500 kuna , više se ne možemo zaduživati pa s time niti plačati djetetu liječenje i nabavljati lijekove van RH .
    Da li bi nam htjeli izaći bar u susret otvaranjem topica i zamoliti vaše članove da nam pomognu prikupiti bar dio sredstava za lijekove .
    Lijekove koje nabavljamo izvan RH za djete mjesećno nas koštaju oko 2500 do 3000 kuna .
    HZZO ne snosi troškove tih lijekova .
    Zbog specifične situacije , ne vjerujem da bi me vaši članovi shvatili ozbiljno , pa bih Vas zamolila ako možete zamoliti vaše članove na forumu za pomoć .

Žiro račun za pomoć našem sinu Filipu otvoren je u PBZ na ime Filipova oca , Ljubomir Dobrić , Osijek

2340009 - 3102723997

ili na broj tekućeg računa otvoren na ime Filipova oca

2340009 -3203002956

Šaljem Vam link iz Večernjeg lista , objavljen 10.08.2008

http://www.vecernji.hr/home/otvoreno...C59C158FAD5B.1
    Unaprijed hvala!
    http://www.vecernji.hr/home/otvoreno...C59C158FAD5B.1

Njezin Filip, koji od rođenja boluje od opake bolesti zbog koje mu je svaka kretnja zapravo opasnost od loma, a naškoditi mu mogu čak i majčini zagrljaji, proglašen je rješenjem Centra za socijalnu skrb i resornog ministarstva potpuno zdravim djetetom, s lakšim oštećenjem zdravlja.

Uz ukidanje invalidnine, prije dvije godine zbog toga mu je smanjen dječji dodatak sa 830 na 370 kuna, a ove godine mjesečno Filip dobije tek 311 kuna.
    Nadam se da ćemo i u ovom slučaju pokazati svoje veliko srce.

Starter
    Datum registracije
    04-11-08
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

Re: Pomozimo i Filipu!

Uplaćeno uz najbolje želje i poziv svim forumašima koji mogu da naprave isto.

Starter
    Datum registracije
    03-08-09
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Re: Pomozimo i Filipu!

Lajkaj nas na Facebooku