| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Igre bez granica Raspravljate o temi Zagonetke....... u Humor forumu; Naravno.......... Zarobljeni grčki filozof u doba starog Rima stavljen je u tamnicu. Rečeno mu je da će biti oslobođen ako ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 3,116
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zagonetke....... Naravno.......... Zarobljeni grčki filozof u doba starog Rima stavljen je u tamnicu. Rečeno mu je da će biti oslobođen ako riješi jedan zadatak koji će mu postaviti. Zadatak je: U toj tamnici se nalaze dvoja vrata, dva stražara i filozof. Jedna vrata vode u spas a druga u propast, jedan stražar govori istinu a drugi laže. Filozof ima pravo da postavi samo jedno pitanje jednom od stražara (ne zna koji govori istinu a koji laže, niti zna koja su vrata spasenja a koja propasti). Dakle, koje je to pitanje?
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #32 (permalink) |
| charolastra | Re: Zagonetke....... Što bi mi odgovorio tvoj kolega kada bih ga pitao da li se iza onih vrata nalazi propast?
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #33 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 09-06-07 Godina: 21
Poruka: 748
![]() | Re: Zagonetke....... Pitas ih oboje? .Ako si to postavio onom koji govori istinu on ce ti reci posto onaj laze da bi on reko na ona i ti izadjes na suprotna vrata . da je to onaj sto laze on bi ti lagao da izadjes na pogresna od ona koja bi ti reko ovaj sto govori istinu i ponovo izadjes na suprotna ? nekak sam spetljo,al to je to? Zadnji Uredio EXER20 : 11-03-08 u 00:15. |
| | |
| | #34 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zagonetke....... Pojam "negacija negacije" ili dupla negacija...... Preciznije.... Pitaš ili jednog ili drugog: "Šta ti misliš šta onaj misli na koja vrata treba da izađem?", i onda izađeš na suprotna. Dakle, ako si to postavio onom koji govori istinu on će ti reći pošto onaj laže da bi on rekao na ona i ti izađeš na suprotna. A da je to onaj što laže on bi te izlagao da izađes na pogrešna od ona koja bi ti rekao ovaj što govori istinu i ponovo izađeš na suprotna. Koja se dva brata nikad ne sastanu, a između njih je samo jedan brijeg?
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #37 (permalink) |
| charolastra | Re: Zagonetke....... Mislim da je, jer bi ovaj rekao ne i onda znaš koja su prava vrata
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #38 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zagonetke....... Objašnjenje je gore...... Da ponovim: Koja se dva brata nikad ne sastanu, a između njih je samo jedan brijeg?
| | |
![]() |
| Tagovi: zagonetke |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:43.