| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Igre bez granica Raspravljate o temi Zagonetke....... u Humor forumu; Imao jedan seljak 19 krava i na samrti veli svojoj trojici sinova: "Braća ste, nemojte se svađati već mi ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 2,210
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zagonetke....... Imao jedan seljak 19 krava i na samrti veli svojoj trojici sinova: "Braća ste, nemojte se svađati već mi obećajte da ćete ispuniti ovu moju želju tako da mogu mirne duše na onaj svijet." Sinovi mu obećaju da će poštovati njegovu želju. On im veli: "Evo ovih 19 krava podijelite tako da najstariji dobije polovicu, srednji četvrtinu a najmlađi petinu." To reče i umre. Braća kontala i kontala ali nikako da podijele krave po očevoj želji sve dok im susjed nije pomogao. Kako je susjedu uspjelo da podijeli 19 krava po seljakovoj želji? Inače, oči su rješenje prošle zagonetke....
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #45 (permalink) |
| charolastra | Re: Zagonetke....... posudio im kravu
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #46 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 09-06-07 Godina: 21
Poruka: 782
![]() | Re: Zagonetke....... to sam vec negdi vidio.uglavnom susjed je posudio jednu kravu i reko da vi podijelite onako kako je zelio vas otac, a meni vratite moju kravu, tako ad s ovom mojom kravom imate ukupno 20 krava,najstariji sin dobija polovicu, to jest 10 krava, srednji sin dobija cetvrtinu to jest 5, a najmladji dobija petinu, to jest 4 krave.Znaci 10+5+4 je 19, pa su mu vratili onu kravu... |
| | |
| | #47 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 2,210
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zagonetke....... Pametni forumaši..... Evo jedna sa neta.... Rano jutro pola sest.... Suma, proplanak, na proplanku trojica ljuti protivnika hoce dvobojem da rijese staru prepirku. Za oruzje su izabrali pistolj. Znaci klasicni western dvoboj ali ovaj put sa tri osobe A, B i C.... Pravila su sljedeca: - Zdrijebom je odluceno ko ce prvi, ko drugi a ko treci da puca. - I nakon prvih hitaca ce i dalje istim redosljedom da se puca sve dok samo jedna osoba ne ostane u zivotu. - Svako moze sam da odluci u koga ce pucati. - Svako zna da osoba A 100% pogadja, osoba B 80% a osoba C 50%. - Svako bir najbolju strategiju - Niko nece biti smrtno pogodjen zalutalim metkom. Pitanje glasi: Ko ima najvecu sansu da prezivi i kolika je ta sansa?
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #50 (permalink) |
| charolastra | Re: Zagonetke....... Onaj koji bude pucao drugi i a imaju jednako, ako se ide a,b,c onda 50%
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
![]() |
| Tagovi: zagonetke |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:57.