| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Igre Raspravljate o temi Bela sada i uvijek u Tehnologija i Tehnika forumu; Kao i svaka druga kartaška igra, i bela ima svoja pravila. Prvo postoje ona osnovna, prilično štura i okvirna, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 09-07-08 Lokacija: Zagreb
Poruka: 42
![]() | Kao i svaka druga kartaška igra, i bela ima svoja pravila. Prvo postoje ona osnovna, prilično štura i okvirna, koja možete vrlo lako pronaći i koja predstavljaju prvi korak u vašoj avanturi Naravno, možete ih "nabubati" napamet, sjesti za stol i tek onda počinju problemi...jer osim tih "osnovnih"postoji nekoliko puta više NEPISANIH pravila Ona se usvajaju kartanjem, iz partije u partiju... Ponekad imate sreću kartati s nekim tko je voljan s vama podijeliti svoje znanje, ponekad ste prepušteni sami sebi i upijate samo gledajući... Situacije su različite, ali iz svake bi trebalo izvući ono najbolje. Kao i iz karata koje držite u ruci. Karta naravno može biti dobra ili loša, no jedno od "nepisanih pravila" je, bila ona dobra ili loša, uvijek ju pokušaj iskoristiti na najbolji mogući način, kako najbolje znaš i umiješ jer... u protivnom okrenut će se protiv tebe ![]() I ova nepisana pravila nisu kod svih ista, postoje razlike, veće ili manje, no obzirom da imamo priliku mislim da bi bilo zgodno o tome malo popričati. Recimo, minimum za zvanje.... Dečko i devet i ništa sa strane, zovete?
__________________ Qui scribit, bis legit. Zadnji Uredio _nana_ : 15-07-08 u 19:40. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Do'h! | Re: Bela sada i uvijek Nemam neka pravila kad zovem, zovem nekad i na belu i dva keca. Kada ozbiljno kartam onda uglavnom da u svojim kartama imam 3-4 sigurna štiha. I da, nikad ne kartam belu u novce, nego samo za zabavu uz pivo . I ne volim kartat na internetu. Kartao malo na playtoyu i nije mi nesta.Zanima me po kakvim pravilima kartate kad ti nisi pitala... Da li igrate na dosta ili prolaz? Da li zadnji mora zvat ili se ponovo mijesa? (jednom sam kartao da se ponovno mijesa i skroz je bzvz) Da li igrate na malu (ako protivici imaju manje od 500 2 boda)? Da li stiglju brojite kao partiju? Šta radite u slučaju istog broja bodova u jedom mjesanju? . . . ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
![]() | Re: Bela sada i uvijek Ako kartamo na mus, igramo na prolaz, ako ne kartamo na mus, onda na dosta. Osobno više volim ovu drugu varijantu, poštenija je. Ponekad, ovisno o dogovoru, brojimo dvije ako protivnik ostane ispod 500 (ili 300). Štiglja nam nikad nije partija, samo belot (koji ne samo da nisam nikad dobila, nego mu nisam ni prisustvovala...šmrc) Nekad se kartalo na "višenje" (isti broj bodova, u sljedećem miješanju moraš proći). Mislim da danas vrlo malo ljudi tako karta, ako uopće netko ![]()
__________________ Qui scribit, bis legit. |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Do'h! | Re: Bela sada i uvijek Citat:
![]() Da, na višenje... zaboravio sam kako se zove. Malo ljudi tako karta. Meni je isto bolje da na isti broj bodova je pad... | |
| | |
| | #5 (permalink) |
![]() | Re: Bela sada i uvijek Ali ako imaš neko zvanje, a znaš da zadnji ne mora zvati, nećeš reći dalje....zato mislim poštenije ![]() Ako se igra na mus, pustit ćeš ga da zove i padne, zar ne ![]()
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() | Re: Bela sada i uvijek Onda, minimum za zvanje ![]() - dečko i mala i strani as - dečko i dva strana asa - bela, devet i barem bezec cener - četiri aduta bez dečka i devet - i dečko i devet bez ičega????
__________________ Qui scribit, bis legit. Zadnji Uredio _nana_ : 16-07-08 u 09:43. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Do'h! | Re: Bela sada i uvijek Ja sam jednom zvao na nikakve karte, iz zajebancije i ostao štiglja ![]() I najslađa situacija kad protivnici zovu, ja imam 150 zvanja i ne uspijes stih pokupit ![]() I najluđa situacija koja mi se dogodila... U jednom mjesanju troje ljudi ima 100 zvanja ... Moj suigrač u adutu 5 (odn 6) u nizu, a protivnici 4 kralja i 4 keca ![]() |
| | |
| | #10 (permalink) |
![]() | Re: Bela sada i uvijek Kad si već spomenuo zvanje četiri iste karte, evo jedno pitanje. Susrela sam se s ljudima koji misle da je zvanje četiri desetke jače od četiri kralja i naravno da sam bila zapanjena. Osim što su me davnih godina naučili da su kraljevi jači, u gotovo svim pravilima o beli i piše da su četiri kralja jača, a na svim ozbiljnijim turnirima to piše i u pravilima turnira. No, ponukalo me to malo na razmišljanje... Logički razmišljajujući, prema jačini karata u adutu, desetke bi trebale biti jače....no opet, dvadeset do kralja jače je nego dvadeset do desetke. Kako kartate?
| | |
![]() |
« RE 5
|
Problemi s igrama »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:39.

Ona se usvajaju 

. I ne volim kartat na internetu. Kartao malo na playtoyu i nije mi nesta.