| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Igre Raspravljate o temi Live For Speed u Tehnologija i Tehnika forumu; Da li je netko probao igrati ovu igru? Baš smo DaMassa i ja jučer raspravljali o nekim realnostima u tim ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| V.I.P. Član | Live For Speed Da li je netko probao igrati ovu igru? Baš smo DaMassa i ja jučer raspravljali o nekim realnostima u tim igricama i nekak smo došli do zaključka da je Live For Speed najrealnija simulacija nekih utrka. Ono ispočetka kad sam prvi put vidio igru mislio sam ma daj, ne moguće teško nerealno do jaja, nemoš skrenit kak spada ništa. I nakon par mjeseci reko idem ja opet probat. I kad ja probo nešto malo čačkat oko auta, malo opruge otpustio, sredio kočnice i sve to, malo si sredio kontrole za upravljanje i počelo to meni dobro bit (iako još uvijek nerealno teško). I nakon što sam skužio neke cake di ti sam vraća volan (kao zapravo) da je puno lakše ispravit auto i da ne zabacuje toliko jer nije potrebna tolika preciznost da bi se auto stabilizirao. Odvozio sam par krugova i zaključio da bi se nešto od toga i dalo napravit. Pa sam nakon toga skužio da mogu u igri uključit opciju da moram i kvačilo stiskat pri šaltanju brzina što mi je totalno zakon. I poslje toga sam isključio svu živu automatiku i pomoć koju je prije komp davo u vožnji. Sad je sve totalno ručno, ako npr. ne otpustim gas kod šaltanja brzina potpuno je drugačiji zvuk. A ako ne stisnem kvačilo onda je sve zakurac ode sve u tri pm. Zakon mi je gledat iz auta, osjećaj je pravi. Ovaj čovac unutra ljepše mota volan nego u ostalim igrama. Fora mi je to što imate aute na prednji pogon, na zadnji pogon i na sva četri kotača. Ja vozim samo ove na prednji pogon i na sva četri jer je ove na zadnje dosta teško kontrolirat na cesti jer dosta bacaju, a kod jakih auta koji imaju 490 ks je grozno startat ako je na zadnji pogon, moram polako inače me počne bacat. (ili možda postoji neki drugi način ali ja nisam vozač pa ne znam) A o formuli da i ne govorimo, kad uspijete startat kak spada koja je to jurnjava, koja je to brzina. U početku kod formule tek što ste prebacili u drugu već morate u četvrtu, jako brzo morate prebacivat. Fizika auta je vrlo dobra, stvarno meni se čini da je dosta realno sve, nekad se znate i prekrenit ako zapnete na rubove (onda čujete deranje lima auta). Ima i štete koja je vrlo dobro napravljena, baš onako nije prevelika šteta, nego se onak udubi. Jedino kod većih brzina imam zamjerku što nisu veće štete ali dobro je i ovako (iako sam ja isprobo i ako stvarno jebeno brzo idete cca 280 na sat i zabijete se u neki špic zgrade e onda se cijeli auto izdeformira i nema šanse da ga pokrenete. ) Zamjerka je i ta što se auto malo nerealno odbije umjesto da se smrska. Zna letit po par desetaka metara ako se zabijete sa 280 na sat. Fora je što ako vas neko udari npr. u lijevi prednji čošak pozdravite se sa ravnom vožnjom, morat ćete se pomučit da vozite ravno. Paljenje guma je isto odlična stvar. Pod ručnom, zakon. E da, i kad vozite velikom brzinom i kad počnete naglo kočit možete vidjet dim iz guma. A tragovi ne nestaju sa ceste dosta dugo, čak cijeli krug možete odvozit i još će bit tamo, ak ne i duže. Malo me živciraju ostali suvozači (koje možete dodavat po želji) koji nemaju nimalo samilosti da prikoče, ne oni idu točno onuda kudak su si zacrtali pa makar i pod cijenu da vas udare. Na raspolaganju imate i trening. Ima laganih stvari al neke su dosta teške. Mene u cijeloj to igri najviše jebu zavoji u koje je sa ovim lošijim autima dosta teško savladat dok u sportskim autima koji su podešeni za driftanje to ide super. Iako se sve može naštimat, samo ja nisam baš osoba koja se nešto posebno kuži u aute pa ne znam to sve naštimat da mi bude po želji. Inače u setupu vozila imate svega za podesit. Ako se kužite u aute i u njihovu mehaniku ovo bi vas moglo zanimati. Najbolja stvar je ta što sve što podesite će se osjetiti u vožnji. Npr. ako ste sami u autu dok vozite ili vozite još dvije osobe uz sebe koliko goriva imate u autu itd. Sitnice ali lijepo za vidit. Imate na raspolaganju i online multiplayer igranje gdje se možete spojiti na neki server ili napraviti privatni i utrkivati se. Još jedna odlična stvar za one koji znaju baratati Photoshopom ili nekim drugim grafičkim editorom. Možete praviti skinove za aute, pisati svoje natpise i stavljati svoje slike. Spremiti tu sliku u folder skins i taj skin će se odlično sam prilagoditi autu. Izgleda prelijepo. Jedini pravi minus ovoj igri dajem za to što nema nekog natjecanja, nekog osvajanja pehara, neke karijere ili nečega što postoji u ostalim igricama ovakvoga žanra. Ali ne bi smjeli to baš prihvatiti kao neki veliki minus jer sama činjenica da je igra besplatna, open source i da su na njoj radili samo 3 mlada programera i da je igra najrealnija od svih koje sam isprobao to i nije neki minus. Napominjem i to da je besplatna tako što ju možete koristiti bez vremenskog ograničenja ali samo 3 vozila i jednu stazu. Za osta vozila morate kupiti licencu. Moja malenkost igri daje ocjenu 8/10 Službena stranica: http://www.liveforspeed.net Download - 138 MB Screenshots: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I na kraju nešto moje nabrzaka (klikni na sliku za povećanje)lfs.jpg
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Novosti o autima | Osiguranje auta Zadnji Uredio Gogy : 02-05-06 u 20:09. |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| V.I.P. Član | Re: Live For Speed Citat:
![]()
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Novosti o autima | Osiguranje auta | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,305
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Live For Speed Realna je igra, al je grafika loša
__________________ http://www.dubailand.ae/ |
| | |
| | #6 (permalink) | |
a i nije tak jako loša
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Novosti o autima | Osiguranje auta | |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,305
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Live For Speed Citat:
Za 128MB nudi i previše.
__________________ http://www.dubailand.ae/ | |
| | |
| | #9 (permalink) | |
: A free je zato što je open source, sama igra jedino te licence za bolje aute moraš platit ili "platit"BTW evo sad sam nešto testiro. Motor možete oštetit i uništit : Ako idete npr. s nekim autom 190 u 5. brzini i naglo prebacite u prvu motor će vam se oštetit i kad probate krenit vući ćete se kao da krećete petom. U drugom slučaju uzmite neku jaču pilu. Vozite 270 km/h u 6. brzini i prebacite u prvu čuti ćete neki gadan zvuk i oprostite se od motora kad probate krenit 0 bodova ![]()
| | |
| | #10 (permalink) |
| Gamer Guru | Re: Live For Speed To je strava napravljeno, probati cu ja malo u ovoj Toci tako isprobavati - nisam nista probavao... Kad probam isto javim (naravno u nesto malo manje opsirnom postu nego Gogyjev prvi ).
__________________ Be sexy, it doesn't mean you have to have sex! Volkswagen Club Croatia Tutorijali.net mnoštvo korisnih tutorijala na hrvatskom jeziku |
| | |
![]() |
| Tagovi: live, speed |
« Quake 3 Arena
|
Heavy Rain »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Ozezi | k-fLiP | Recycle Bin | 14 | 04-02-07 00:12 |
| Sliderova mala kolekcija muzike | Slider | Recycle Bin | 1 | 26-04-06 23:36 |
| Simple Minds - Live In The City Of Light (2 CD) [1987] | walker | Glazba | 0 | 21-12-05 20:59 |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:49.

(klikni na sliku za povećanje)

a i nije tak jako loša
: A free je zato što je open source, sama igra jedino te licence za bolje aute moraš platit ili "platit"
kad probate krenit 0 bodova 
).