Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Igre
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Igre Raspravljate o temi Live For Speed u Tehnologija i Tehnika forumu; Da li je netko probao igrati ovu igru? Baš smo DaMassa i ja jučer raspravljali o nekim realnostima u tim ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-05-06, 20:03   #1 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 20
Poruka: 6,498
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy
Live For Speed

Da li je netko probao igrati ovu igru?

Baš smo DaMassa i ja jučer raspravljali o nekim realnostima u tim igricama i nekak smo došli do zaključka da je Live For Speed najrealnija simulacija nekih utrka.

Ono ispočetka kad sam prvi put vidio igru mislio sam ma daj, ne moguće teško nerealno do jaja, nemoš skrenit kak spada ništa. I nakon par mjeseci reko idem ja opet probat. I kad ja probo nešto malo čačkat oko auta, malo opruge otpustio, sredio kočnice i sve to, malo si sredio kontrole za upravljanje i počelo to meni dobro bit (iako još uvijek nerealno teško).

I nakon što sam skužio neke cake di ti sam vraća volan (kao zapravo) da je puno lakše ispravit auto i da ne zabacuje toliko jer nije potrebna tolika preciznost da bi se auto stabilizirao.

Odvozio sam par krugova i zaključio da bi se nešto od toga i dalo napravit. Pa sam nakon toga skužio da mogu u igri uključit opciju da moram i kvačilo stiskat pri šaltanju brzina što mi je totalno zakon. I poslje toga sam isključio svu živu automatiku i pomoć koju je prije komp davo u vožnji. Sad je sve totalno ručno, ako npr. ne otpustim gas kod šaltanja brzina potpuno je drugačiji zvuk. A ako ne stisnem kvačilo onda je sve zakurac ode sve u tri pm. Zakon mi je gledat iz auta, osjećaj je pravi. Ovaj čovac unutra ljepše mota volan nego u ostalim igrama.

Fora mi je to što imate aute na prednji pogon, na zadnji pogon i na sva četri kotača. Ja vozim samo ove na prednji pogon i na sva četri jer je ove na zadnje dosta teško kontrolirat na cesti jer dosta bacaju, a kod jakih auta koji imaju 490 ks je grozno startat ako je na zadnji pogon, moram polako inače me počne bacat. (ili možda postoji neki drugi način ali ja nisam vozač pa ne znam) A o formuli da i ne govorimo, kad uspijete startat kak spada koja je to jurnjava, koja je to brzina. U početku kod formule tek što ste prebacili u drugu već morate u četvrtu, jako brzo morate prebacivat.

Fizika auta je vrlo dobra, stvarno meni se čini da je dosta realno sve, nekad se znate i prekrenit ako zapnete na rubove (onda čujete deranje lima auta). Ima i štete koja je vrlo dobro napravljena, baš onako nije prevelika šteta, nego se onak udubi. Jedino kod većih brzina imam zamjerku što nisu veće štete ali dobro je i ovako (iako sam ja isprobo i ako stvarno jebeno brzo idete cca 280 na sat i zabijete se u neki špic zgrade e onda se cijeli auto izdeformira i nema šanse da ga pokrenete. ) Zamjerka je i ta što se auto malo nerealno odbije umjesto da se smrska. Zna letit po par desetaka metara ako se zabijete sa 280 na sat.
Fora je što ako vas neko udari npr. u lijevi prednji čošak pozdravite se sa ravnom vožnjom, morat ćete se pomučit da vozite ravno.

Paljenje guma je isto odlična stvar. Pod ručnom, zakon. E da, i kad vozite velikom brzinom i kad počnete naglo kočit možete vidjet dim iz guma. A tragovi ne nestaju sa ceste dosta dugo, čak cijeli krug možete odvozit i još će bit tamo, ak ne i duže.

Malo me živciraju ostali suvozači (koje možete dodavat po želji) koji nemaju nimalo samilosti da prikoče, ne oni idu točno onuda kudak su si zacrtali pa makar i pod cijenu da vas udare.

Na raspolaganju imate i trening. Ima laganih stvari al neke su dosta teške.

Mene u cijeloj to igri najviše jebu zavoji u koje je sa ovim lošijim autima dosta teško savladat dok u sportskim autima koji su podešeni za driftanje to ide super. Iako se sve može naštimat, samo ja nisam baš osoba koja se nešto posebno kuži u aute pa ne znam to sve naštimat da mi bude po želji.

Inače u setupu vozila imate svega za podesit. Ako se kužite u aute i u njihovu mehaniku ovo bi vas moglo zanimati. Najbolja stvar je ta što sve što podesite će se osjetiti u vožnji. Npr. ako ste sami u autu dok vozite ili vozite još dvije osobe uz sebe koliko goriva imate u autu itd. Sitnice ali lijepo za vidit.

Imate na raspolaganju i online multiplayer igranje gdje se možete spojiti na neki server ili napraviti privatni i utrkivati se.

Još jedna odlična stvar za one koji znaju baratati Photoshopom ili nekim drugim grafičkim editorom. Možete praviti skinove za aute, pisati svoje natpise i stavljati svoje slike. Spremiti tu sliku u folder skins i taj skin će se odlično sam prilagoditi autu. Izgleda prelijepo.

Jedini pravi minus ovoj igri dajem za to što nema nekog natjecanja, nekog osvajanja pehara, neke karijere ili nečega što postoji u ostalim igricama ovakvoga žanra. Ali ne bi smjeli to baš prihvatiti kao neki veliki minus jer sama činjenica da je igra besplatna, open source i da su na njoj radili samo 3 mlada programera i da je igra najrealnija od svih koje sam isprobao to i nije neki minus. Napominjem i to da je besplatna tako što ju možete koristiti bez vremenskog ograničenja ali samo 3 vozila i jednu stazu. Za osta vozila morate kupiti licencu.

Moja malenkost igri daje ocjenu 8/10

Službena stranica: http://www.liveforspeed.net

Download - 138 MB

Screenshots:

I na kraju nešto moje nabrzaka (klikni na sliku za povećanje)

lfs.jpg

Novosti o autima | Osiguranje auta

Zadnji Uredio Gogy : 02-05-06 u 20:09.
Gogy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-05-06, 20:06   #2 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,987
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Re: Live For Speed

kaj si ti to recenziju napisao
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-05-06, 20:10   #3 (permalink)
V.I.P. Član

Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

Citat:
Pravi autor: Kristijan
kaj si ti to recenziju napisao
Pa eto

Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-05-06, 21:33   #4 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 15-04-06
Godina: 29
Poruka: 352
Kezo se izdvaja iz mase

Ček ček kaj ti to imaš cijelu igru?

Jel ti radi multiplayer
Kezo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-05-06, 21:35   #5 (permalink)
Crazy Kure s Bmw-om

Datum registracije: 20-06-05
Godina: 24
Poruka: 2,305
HornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auru

Realna je igra, al je grafika loša
Odgovori sa citatom
Star 02-05-06, 21:39   #6 (permalink)
V.I.P. Član

Citat:
Pravi autor: HornedRapid
Realna je igra, al je grafika loša
Čekaj a šta bi ti u 138 MB-a? a i nije tak jako loša

Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-05-06, 21:40   #7 (permalink)
Crazy Kure s Bmw-om

Datum registracije: 20-06-05
Godina: 24
Poruka: 2,305
HornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: Gogy
Čekaj a šta bi ti u 128 MB-a? a i nije tak jako loša
Znam, sve OK.
Za 128MB nudi i previše.
Odgovori sa citatom
Star 02-05-06, 21:43   #8 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 15-04-06
Godina: 29
Poruka: 352
Kezo se izdvaja iz mase

Dobro jel to cijela igra il samo demo
Kezo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-05-06, 22:18   #9 (permalink)
V.I.P. Član

Citat:
Pravi autor: Kezo
Dobro jel to cijela igra il samo demo
U biti više kao demo... al možeš koristit neograničeno dugo i sa svim opcijama tri auta i jednu stazu. Ja sam si već otključo : A free je zato što je open source, sama igra jedino te licence za bolje aute moraš platit ili "platit"

BTW evo sad sam nešto testiro. Motor možete oštetit i uništit :

Ako idete npr. s nekim autom 190 u 5. brzini i naglo prebacite u prvu motor će vam se oštetit i kad probate krenit vući ćete se kao da krećete petom.

U drugom slučaju uzmite neku jaču pilu. Vozite 270 km/h u 6. brzini i prebacite u prvu čuti ćete neki gadan zvuk i oprostite se od motora kad probate krenit 0 bodova

Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-05-06, 22:21   #10 (permalink)
Gamer Guru

Datum registracije: 18-02-05
Godina: 18
Poruka: 1,753
daMassa se izdvaja iz masedaMassa se izdvaja iz masedaMassa se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daMassa Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daMassa

To je strava napravljeno, probati cu ja malo u ovoj Toci tako isprobavati - nisam nista probavao... Kad probam isto javim (naravno u nesto malo manje opsirnom postu nego Gogyjev prvi ).

Volkswagen Club Croatia
Tutorijali.net mnoštvo korisnih tutorijala na hrvatskom jeziku
daMassa je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: live, speed

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ozezi k-fLiP Recycle Bin 14 04-02-07 00:12
Sliderova mala kolekcija muzike Slider Recycle Bin 1 26-04-06 23:36
Simple Minds - Live In The City Of Light (2 CD) [1987] walker Glazba 0 21-12-05 20:59

Trenutno vrijeme na forumu: 08:49.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114