Pokazujem rezultate 1 do 8 od 8

Adsl Wlan Pomoć

Raspravljate o temi Adsl Wlan Pomoć u Internet forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; trebam pomoć ja imam max adsl flat, i spajam se preko mrežne kartice. router mi je zyxel p-600 koji također ...

Starter
    Datum registracije
    01-09-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Question Adsl Wlan Pomoć

trebam pomoć

ja imam max adsl flat, i spajam se preko mrežne kartice.
    router mi je zyxel p-600 koji također ima i opciju wlana.

e sad imam pitanje _ kupujem si eee pc koji ima ugrađen wlan. dali to znači da se sa tim laptopom mogu spojiti na moj router i surfati? imam flat, tj beskonačni internet, pa dali bi mi to onda također značilo da mogu beskonačno i preko wlana.

prije tjedan dana mi se netko izvana spojio na wlan, jer sam skužila da mi wlan lampica svijetli, pa sam wlan isključila na routerovoj stranici da mi nitko neupada u router.

ako ga nazad uključim, znači li to da ću se moći spojiti sa eee-pcom na taj router i surfati a da cijena ulazi u isti paket.??

hvala.

prof. Foruma Avatar od korisnika Ineluki
    Datum registracije
    10-01-08
    Starost
    26
    Poruka
    1,104
    Liked
    3 times

Re: Adsl Wlan Pomoć

Naravno da da. Pogledaj malo po forumu. Imaš nekoliko tema o zaštiti wireless mreže.

Ako imaš flat onda netrebaš paničariti ako ti se netko spoji na mrežu. Samo u slučaju ako imaš defaultnu ili jednostavnu šifru na routeru i ako susjed je bezobrazan pa promjeni postavke na routeru.

Starter
    Datum registracije
    01-09-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Ineluki Pogledaj Poruke
    Naravno da da. Pogledaj malo po forumu. Imaš nekoliko tema o zaštiti wireless mreže.

Ako imaš flat onda netrebaš paničariti ako ti se netko spoji na mrežu. Samo u slučaju ako imaš defaultnu ili jednostavnu šifru na routeru i ako susjed je bezobrazan pa promjeni postavke na routeru.
    hvala na odgovoru.
    znači, pošto mi se netko spojio na adsl, to je morala bit osoba vrlo blizu meni? koliko ima domet antena sa zidovima kao zapreka..20.30 metara?

vidiš, baš ću morat promjenit šifru za router.
    hvala.

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    313 times

Citat Pravi autor: bassetbaby Pogledaj Poruke
    dali to znači da se sa tim laptopom mogu spojiti na moj router i surfati?
    da, znači

imam flat, tj beskonačni internet, pa dali bi mi to onda također značilo da mogu beskonačno i preko wlana.
    i tu si u pravu.

ako ga nazad uključim, znači li to da ću se moći spojiti sa eee-pcom na taj router i surfati a da cijena ulazi u isti paket.??
    i opet točno. samo što moraš podesit postavke ako ne želiš da ti se netko ponovo spaja na ruter .

ovdje ti se nalaze upute kako to napraviti.

hvala.
    NP.
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

Starter
    Datum registracije
    01-09-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

baš ste dobri i brzi.
    hvala na linku

evo mene sa još jednim pitanjcem
    što se tiče brzine interneta.
    inače mi adsl tjera bez problema do 450-500 kb po sekundi.
    hoće li,recimo, 5 metara udaljenosti i jedan zid između routera i laptopa jako utjecati na brzinu (stim da sa stolni pc u tom trenutku nekoristi svoj dio interneta)

prof. Foruma Avatar od korisnika Ineluki
    Datum registracije
    10-01-08
    Starost
    26
    Poruka
    1,104
    Liked
    3 times

Da ovisi o zidovima, položaju tvoje antene, vanjskim ometanjima itd. Mislim da je domet oko 50 metara. To možeš i sama provjeriti nakon što kupiš računalo.

Uglavnom. Opet ako imaš flat i ako znaš da ti je susjed neki studoš pusti ga na svoju mrežu... Promjeni samo šifru na routeru.

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    313 times

Citat Pravi autor: bassetbaby Pogledaj Poruke
    inače mi adsl tjera bez problema do 450-500 kb po sekundi.
    hoće li,recimo, 5 metara udaljenosti i jedan zid između routera i laptopa jako utjecati na brzinu (stim da sa stolni pc u tom trenutku nekoristi svoj dio interneta)
    5 metara je ništa. nećeš ni primjetiti.
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

Starter
    Datum registracije
    01-09-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

promjenila sam šifru na routeru. sve ok sad.
    15stog si kupujem eee pc pa cemo sve vidjet. onaj link je bio jako koristan za zaštitu routera. hvala.

veselim se gledanju ufc live streamova na laptopu iz kreveta ..bez žice
    jupi!!!

da..da, cura sam i volim ufc...

Lajkaj nas na Facebooku