Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Internet
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Internet Raspravljate o temi Firefox - undo close tab / mouse gestures u Tehnologija i Tehnika forumu; Ne znam koliko vas zna za ovu opciju u Firefoxu, ali meni je jedna od korisnijih, pogotovo u kombinaciji sa ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 25-05-07, 09:26   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Firefox - undo close tab / mouse gestures

Ne znam koliko vas zna za ovu opciju u Firefoxu, ali meni je jedna od korisnijih, pogotovo u kombinaciji sa mouse gestures (ja koristim All In One Gestures ekstenziju).

O čemu se radi?

Zatvorili ste neki tab slučajno, a niste htjeli? Za te slučajeve postoji Undo Close Tab kojega pozivate srednjim mišom ili desnim klikom kraj taba ... no u kombinaciji sa mouse gestures je još lakše (meni je postavljeno da je desno-ljevo).

Da još dodam koju o mouse gestures .. ovako to zvuči ko nekaj egzotično, a radi se o tome da umjesto da prčkate po menijima ili tipkovnici, kompletnu navigaciju unutar Firefoxa možete složiti da radi preko miša ...

Instalira se ovo -> https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/12

I nakon toga kada želite recimo otvoriti novi tab ili se vratiti nazad par stranica, to možete bez traženja po nav brau ili tipkanja ..samo treba stisnuti i držati desni gumb na mišu i pokretom ruke dati komandu ... dovoljan ja lagani trzaj da ekstenzija odradi namjeravanu radnju .. a moguće je u opcijama točno podesiti za svaku moguću komandu iz menija neki mouse gesture ...

Meni je ovako :

Gore - otvori novi tab sa početnom stranicom
Dole - zatvori trenutni tab
Pokret Ljevo ili Desno - kretanje između tabova
Trzaj Desno-Ljevo - vrati zadnji zatvoreni tab
Trzaj Gore-Ljevo / Gore-Desno - naprijed i nazad kroz History
Trzaj gore-dole - reload stranice

Kad se jednom naviknete (a to je par sekundi nakon kaj probate) poslje vam nije jasno kak ste mogli bez toga ..

Zadnji Uredio silence : 25-05-07 u 13:11.
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 13:09   #2 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 7,359
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri
Re: Firefox - undo close tab / mouse gestures

silence, dajem ti rep+ za ovo , jako korisna informacija, zna mi se dogodit da slučajno maknem tab i onda poludim

9. uberbabe : skupina D - glasanje
Ive_ri je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 13:15   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Ja imam ovo odavno ... a ne znam hoće li biti off topic ako pitam kako napraviti da mi se tabovi "ne vrte"* kada slučajno stavim misa na tab, i okrenem srednji onaj kolut na mišu.

*prozori se mjenjaju, ako imam npr: croportal-forum, mojblog.hr, i slobodnu dalmaciju, i gledam croportal, a pokazivač miša mi se slučajno nađe na tabu, i dotaknem srednji onaj kolut i prebaci mi na slobodnu dalmaciju ...
nekome to paše, ali mene iritira

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 13:21   #4 (permalink)
Banned

silence

znam kaj misliš, meni se ne dešava često, čisto zato kaj mi je cursor obično dole .. a navigaciju među tabovima radim sa mouse gestures umjesto da klikam po njima ..

možda neka ekstenzija, ima ih milion za tabove ..

https://addons.mozilla.org/en-US/fir...q=tab&status=4

43 stranice po 5 komada .. nekak mi se baš i ne da kopat po tome
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 13:24   #5 (permalink)
prof. Foruma

zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
znam kaj misliš, meni se ne dešava često, čisto zato kaj mi je cursor obično dole .. a navigaciju među tabovima radim sa mouse gestures umjesto da klikam po njima ..

možda neka ekstenzija, ima ih milion za tabove ..

https://addons.mozilla.org/en-US/fir...q=tab&status=4

43 stranice po 5 komada .. nekak mi se baš i ne da kopat po tome
Hvala ... i ja koristim dosta mouse gestures, ali ne baš za sve. Treba najprije popamtiti kako si namjestio što
7 funkcija sam ja sebi samo namjestio i dosta mi

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 13:33   #6 (permalink)
Banned

silence

ja 6 ... otvori novi tab, zatvori, ljevo-desno između tabova, reload i vrati zatvoreni .. sasvim dosta (s tim da je ovo Undo Closed Tab friško) ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 13:45   #7 (permalink)
prof. Foruma

Kod mene ima i "zatvori sve ostale osim ovog" taj čak najviše koristim ; a ja kada vraćam tabove, stisnem ctrl + h, i nađem ga ; a tamo mi je namješteno da su poredani po zadnjem gledanju. Svaki puta kada gasim firefox, obavezno stisnem ctrl+shift+del i opalim enter

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 25-05-07 u 13:48.
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 18:45   #8 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,895
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
Svaki puta kada gasim firefox, obavezno stisnem ctrl+shift+del i opalim enter
hmmm, jednako
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: close, firefox, gestures, mouse, tab, undo

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:09.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111