| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Internet Raspravljate o temi Max-TV internet problem u Tehnologija i Tehnika forumu; Imam jedan problem sa modemskim (ruterskim) postavkama. Prije petnaestak dana prikopčali su mi Max-TV DSL modem (ruter), ali kako ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,622
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Imam jedan problem sa modemskim (ruterskim) postavkama. Prije petnaestak dana prikopčali su mi Max-TV DSL modem (ruter), ali kako ja nisam bio kod kuće u trenutku dok je T-comov tehničar to postavljao, neznam niti kako je on podesio te postavke. Naime, meni je nakon T-comovog modema priključen Edimaxov ruter (access point), na koji se bežično spajam sa tri kompjutera. Do subote mi je taj sistem funkcionirao i spajao sam se na internet kao i prije dok sam imao običan ADSL modem ispred access pointa. Naglašavam da smo supruga i ja isključivali ruter (Edimax AP) svaku večer prije spavanja kako bismo naše teenagere natjerali da se maknu od kompa i odu spavati. Kad sam u ponedjeljak uključio AP, nisam se uspio spojiti na Internet. Posumnjao sam da je možda moj AP riknuo pa sam ga odnio u firmu zajedno sa laptopom gdje sam utvrdio da se AP normalno spaja na mrežu, a laptop (bežično, naravno), preko AP na Internet. Pokušao sam se zatim spojiti na Internet priključivanjem kabla na T-comov Max TV DSL i nije mi uspjelo doći na Internet. Nazvao sam (naravno) T-comovu tehničku podršku i uz pomoć tehničara sam uspio pristupiti postavkama njihovog DSL modema u kojim smo odmah primijetili da postavke za spajanje na Internet nisu dobre, odnosno, da su se (prema riječima tehničara T-coma), resetirale, pa su glasile: username: "username" password: "***" Naravno da sam tada upisao (kao što je i tehničar rekao), svoje postavke, nešto otprilike: username: "homesick@htnet-dsl password: "********" i nakon toga sam se sa kablom priključenim na laptop bez problema spojio na Internet. Ali,,,,, problem je ostao. Kada sam T-comov DSL ponovno spojio na ruter (AP), laptop i dalje prepoznaje mrežu i može ući u konfiguraciju AP-a koji je dokazano dobro radio i kod mene u uredu, ali se niti jednim kompom ne možemo spojiti na Internet. Budući da baš nisam kompjuterski početnik, muči me to što su i T-comov DSL i moj ruter (AP) konfigurirani na isti način za pristup intenetu istim korisničkim imenom i lozinkom: username: "homesick@htnet-dsl password: "********" , ali to do sada nije smetalo za normalan rad. Što da uradim da bih se ponovno mogao spajati na Internet? Zahvalan CP član. ![]() ![]() ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem |
| | |
| | #2 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-12-07 Lokacija: Černobil Godina: 24
Poruka: 2,904
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Max-TV internet problem mom frendu je to isto bilo, a ja nisam znao odgovor, pa je on nazvao t-com službu za korisnike i oni su mi rekli kako riješiti problem(btw ovo mi je 500. post. jebote koji sam ja spamer ![]() ![]() ) |
| | |
| | #3 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,622
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Max-TV internet problem Pa, kako je riješio problem? Ako ću ja ponovno zvati, opet će mi reči da internet šljaka... (da, ali kablom) i uputiti će me da nabavim ispravan ruter za AP. ![]() ![]() ![]() Ajde, ako nitko neće znati drugačije, ponovno ću zvati T-ovce. ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:51.