Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Internet
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Internet Raspravljate o temi Max-TV internet problem u Tehnologija i Tehnika forumu; Imam jedan problem sa modemskim (ruterskim) postavkama. Prije petnaestak dana prikopčali su mi Max-TV DSL modem (ruter), ali kako ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-02-08, 07:35   #1 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,622
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima
Exclamation Max-TV internet problem

Imam jedan problem sa modemskim (ruterskim) postavkama.
Prije petnaestak dana prikopčali su mi Max-TV DSL modem (ruter), ali kako ja nisam bio kod kuće u trenutku dok je T-comov tehničar to postavljao, neznam niti kako je on podesio te postavke.
Naime, meni je nakon T-comovog modema priključen Edimaxov ruter (access point), na koji se bežično spajam sa tri kompjutera.
Do subote mi je taj sistem funkcionirao i spajao sam se na internet kao i prije dok sam imao običan ADSL modem ispred access pointa. Naglašavam da smo supruga i ja isključivali ruter (Edimax AP) svaku večer prije spavanja kako bismo naše teenagere natjerali da se maknu od kompa i odu spavati.
Kad sam u ponedjeljak uključio AP, nisam se uspio spojiti na Internet. Posumnjao sam da je možda moj AP riknuo pa sam ga odnio u firmu zajedno sa laptopom gdje sam utvrdio da se AP normalno spaja na mrežu, a laptop (bežično, naravno), preko AP na Internet.
Pokušao sam se zatim spojiti na Internet priključivanjem kabla na T-comov Max TV DSL i nije mi uspjelo doći na Internet. Nazvao sam (naravno) T-comovu tehničku podršku i uz pomoć tehničara sam uspio pristupiti postavkama njihovog DSL modema u kojim smo odmah primijetili da postavke za spajanje na Internet nisu dobre, odnosno, da su se (prema riječima tehničara T-coma), resetirale, pa su glasile:
username: "username"
password: "***"
Naravno da sam tada upisao (kao što je i tehničar rekao), svoje postavke, nešto otprilike:
username: "homesick@htnet-dsl
password: "********"
i nakon toga sam se sa kablom priključenim na laptop bez problema spojio na Internet.
Ali,,,,, problem je ostao. Kada sam T-comov DSL ponovno spojio na ruter (AP), laptop i dalje prepoznaje mrežu i može ući u konfiguraciju AP-a koji je dokazano dobro radio i kod mene u uredu, ali se niti jednim kompom ne možemo spojiti na Internet.
Budući da baš nisam kompjuterski početnik, muči me to što su i T-comov DSL i moj ruter (AP) konfigurirani na isti način za pristup intenetu istim korisničkim imenom i lozinkom:
username: "homesick@htnet-dsl
password: "********"
, ali to do sada nije smetalo za normalan rad.
Što da uradim da bih se ponovno mogao spajati na Internet?
Zahvalan CP član.
Odgovori sa citatom
Star 14-02-08, 19:22   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-12-07
Godina: 24
Poruka: 2,904
Clank se izdvaja iz maseClank se izdvaja iz maseClank se izdvaja iz maseClank se izdvaja iz mase
Re: Max-TV internet problem

mom frendu je to isto bilo, a ja nisam znao odgovor, pa je on nazvao t-com službu za korisnike i oni su mi rekli kako riješiti problem(btw ovo mi je 500. post. jebote koji sam ja spamer )
Clank je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-02-08, 06:34   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,622
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima
Re: Max-TV internet problem

Pa, kako je riješio problem? Ako ću ja ponovno zvati, opet će mi reči da internet šljaka... (da, ali kablom) i uputiti će me da nabavim ispravan ruter za AP.
Ajde, ako nitko neće znati drugačije, ponovno ću zvati T-ovce.
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:51.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103